2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları
-
@karamell zorunlu mal
-
@karamell hocam böyle sorularda şu maldır bu maldır demenin yanlış olduğu düşüncesindeyim... Çünkü kişinin ekmeğe karşı olan talep esnekliğine bakmak gerek...
önceki yıllarda çıkan Ferrari sorusunda talep esnekliği 1den küçük olarak verilmişti Ferrari zorunlu mal sınıfına girmişti bu da o amaçla sorulan bir soru kanaatimce -
- komisyon bölüm maliye
engel eğrileri
otarşi
çekirdek haklar
olay anlattı yorum istedi (cobweb in piyasa işleyişi hakkındaydı olay)
olay anlattı olayla ilgili sorular sordu (olay gabin ile ilgiliydi)
- komisyon bölüm maliye
-
Merhaba Arkadaşlar Benim mülakat salı günü de bir şey soracak...Ben günü birlik gelecegim.Orada üstümüze değiştirmemiz mümkün mü? Bi de Herkese Başarılar
-
@alınteri evet hocam degistirebilirsiniz bekleme salonunda wc var orada gayet rahat bi sekilde hazirlanabilirsiniz
-
@serpilyayin Çok Teşekkürler Serpil Hanım
-
Bugün İzmir için mülakata giren başka kimse var mı acaba?
-
Denizliden kimse var mı?
-
- [@nonbisinidem hocam bende 2.komisyonda girdim.bana gayet neşeli geldiler.cok rqhat duruyorsun ve coolsun dediler.size de oylemiydiler.
-
@mavi̇şehi̇r bürokratın rahat adam kadar sevmediği başka bir şey yoktur senin olmaz muhtemelen
-
@karamell bir malın düşük mü normal mi olduğunu anlamak için talebin gelir esnekliğini baz alıyoruz bu yüzden gelir arttığında ekmeğin talebi değişmez bu yüzden ekmek düşük maldır ceteris paribus iken.yani 2bin TL kazanan biri 2 ekmek tüketiyorsa geliri 3bin TL olunca hadi gideyim 3 ekmek alayım gelirim arttı demez bence. Bu yüzden gelir arttıkça talebi artmayan veya azalan mallar düşük mallardır diye biliyorum.
-
5nci komisyon 50nci sira kabakci bana ulas:)
-
2.komisyonda balıkesir için gelmeyen var mıydı sınava?
-
@karamell, içinde söyledi: 2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları
ekmek nasıl bir maldır arkadaşlar?fiyat değişse de talep edilen miktar değişmiyor sanki kafam karıştı
Hocam ekmek iktisatta “düşük mal”dır. Şöyle anlatayım zenginler genel itibariyle ekmek tüketmezler. Geliri düşük olan bireylerde ekmek tüketimi olur. Yani özetle gelir arttıkça ihtiyaç miktarı azalıyor. Bu da düşük mal olduğunun göatergesidir
-
Buradaki paylaşımları çok yakından takip ediyorum. İlan bekleyenlerdenim ama yarın birgün mülakata girdiğimde inşaAllah bıradaki paylaşımlar benim için tecrübe olacaktır tecrübe paylaşımı yapanlara teşekkür ederim
-
- Komisyon kamu yönetimi
Yürütmenin durdurulması?
Yürütmenin durdurulması karşılığında teminat verilir mi?
Hoş olmayan monetarist aritmetik?
Stagflasyon?
Stagflasyonda sen olsan para politikası mı maliye politikası mı uygularsın?
Ve bunlarla alakalı ek sorular -
@karamell kesinlikle zorunlu mal ülkemiz için.
-
Guy 2018 mulakat sorulari bolum uluslararasi ticaret , efektif ile doviz nedir farki nedir, Disponibilite nedir , buyume nedir bir tablo ile gostersen nasil yaparsin ?bes nedir?
-
@caglarr bir de bicak sirti dengesi
-
Bildiğiniz şeyi kesinlikle savunun yok o değil derler siz siz olun tuşa düşmeyin herkese başarılar dilerim