2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları
-
@babayega ne malum hocam şimdi moral bozmaya gerek yok.
-
@balans-etkisi hocam öyle bir ortam yok bilemeyimce hatırlatmaya çalışıyorlar gayet iyi niyetliler.siz yanlış soylemissinizdir onlar düzeltmeye çalışmıştır ama anlamamisinizdir
-
5.komisyon (iktisat )
-Arbitraj nedir ? Şuan ülkemizde yapilabilirmi
-Kurumlar vergisi orani , kdv oranlari , ötv orani
-kollektif sirket hangi beyannameleri verir
-tanzi etkisi nedir? Onlemek icin ne yapilir ?
-vergi nedir ?
-kur yüksek tl degersiz ihracatimiz neden artmiyor -
@tugaygunes hocam kollektif şirket hangi beyannameyi verir sorusuna ne dediniz ?
-
@tugaygunes hocam son soruya üretim olmaması gibi bi yorum mu yaptınız
-
Mahalli idarelerin tanımını yap
Kaç tane il özel idaresi vardır
Kaç tane köy vardır
Erken seçim durumda cb tekrar aday olabilir mi
Vergi nedir
Meclis secimi kaç yılda yapılırBölüm kamu
-
@nopainnogain kaç köy vardır sorusuna cevap verebildiniz mi hocam açıkcası bilmiyorum kaç tane var acaba
-
Zenginler ekmek tuketmez demis bir arkadas. Uzuldum simdi menemene somunun kulagini banmiyorsa neyleyim ben o zenginligi
-
@vaveyla kardeşim ihracatımız artıyor .geçen yıl cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaştık diye biliyorum.
-
@sonmaliyeci veremedim tabiki hocam
-
@jan-vesely tvs pek iyi degil bende. tam cevap veremedim malesef
-
@vaveyla pek ele gelir bi cevap veremedim hocam
-
Yoksullastiran Büyüme
Heckscher Ohlin
Hak ehliyeti
Fiil ehliyeti
Hiyerarşi
18 nisan 5. Kom -
@babayega aynen öyle ben soruyu yanlış hatırladım eminmisin bak böyle değilmiydi diyince hatırladım
-
Arkadaşlar mülakatta herkese alan dersleriyle ilgili soru soruluyor mu ? Sorulmayan oldu mu ?
-
@tugaygunes kur artarsa her zaman ihracat artmaz çünkü bazı ara malları dışarıdan ithal ediyoruz. Mesela makine uretmek ıcın dısardan parca ithal ediyoruz. Bu yuzden ıthalat daha cok oluyor haliyle, ihracata gore. Bu sekılde cevap verilebilir mi acaba?
-
@tükendikagrubu walla hocam olabilir bide enflasyon da yuksek mallarin fiyatlari da göreli olarak ucuzlamis da degil tam olarak
-
Arkadaşlar iyi akşamlar 30 Nisan Salı günü Manisa için mülakata gireceğim. Mülakata girmiş arkadaşlar Manisa'nın kaçıncı komisyonda olduğunu biliyorlar mı acaba?
-
@yeniyolsk Alandan sorulmayabiliyor. Benim bölümüm maliye. Soruların hepsi hukuktan geldi.
-
Kur artınca ihracatın beklenilen kadar artmama sebebi
Marshall Lerner endeksinin 1 den büyük olmaması ve aynı zamanda
İthal edilen mal yoğunluğumuz da yüksek olduğu içinEkmek de zorunlu mal olan bir üstün maldır
Yani gelir esnekliği pozitif olan
Üstün mallardaGelir esnekliği 0 ile 1 arasında olan zorunlu maldır