30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı.
-
@2525 benide hukuk
-
Arkadaşlar kamuya alımlar durdurulmuş. Peki bu sınav etkilenecek mi bu durumdan? Bilgisi olan var mi?
-
Arkadaşlar kamuya alımların durdurulması kararı mülakat aşamasındakiler için mi geçerli olacak? Yoksa diğer tarihi açıklanmış Sayıştay gibi sınavları da etkileyecek mi?
-
İlgili başlıklara bakın motivasyon başlığına. .Bakan bey in açıklaması b grupları ile alakalı. Onun dışında zaten 4-5 aydır beklenen mulo sonuçları. Yeni birşey yok yani..dert etmeyin
-
Beni de iktisat..
-
Bu seneki kpss hukuk zordu ancak bunlar daha çok Sayıştay da sorulmayan bölümlerdi.Sayıştay bu seneki kpss den mutlak sorular soracak.Hukuk kpss tadında olur ancak Maliye'den fena vuracak gibime geliyor.Abi bide bunca şey arasında Coğrafya'ya bakmak fıtık etti beni resmen ne amaçla sorarlar hiç anlamam
-
@Rawls soru dağılımını gösteren tablo var mı?
-
@ismail maalesef kardeşim ya sadece konular var işte oda ilanda yayınlanan.Maliye ve Hukuk her konudan 4 er çıkar sadece tahminen
-
@Rawls bende coğrafya tarih hiç yok ya napcaz onu
-
@ismail hap bilgiler bul hap bilgiler başka türlü oluru olmaz bu saatten sonra
-
@Rawls sadece alandan yapsam yetmez mi? Yanlışlar doğruyu goturuyormuydu bu arada
-
@Rawls tanıdığın hapçı bir site ya da pdf var mı?
-
@ismail yetmez heralde kpss değil burda ilk 225 giriyor yazılıya
-
Arkadaşlar yani maliyede kamu harcamaları/kamu gelirleri/borçlanma konuları sorulmayacak demi?
-
Umarım matematikte zorlamazlar geçen hakimlik sınavında 6 soruya 30 dk ayıran arkadaşlarım olmuştu
-
@Ayşe-Doğan İlan da yazilandan olmadığı çıkıyor.Ki çalışmıyorum bende o konulara.Umarım ters köşe olmayız
-
@Ayşe-Doğan @Rawls Eski Sayıştay sınavlarına bakarsanız o konulardan da soru geliyor.Tüm Maliye konularından soru çıkabilir açıkçası.
-
2014 sınavında Maliye'de Maliye Teorisi-TVS-Vergi Hukuku ve Maliye Politikası bölümleri dışında çıkan sorular:
1- Kamu müdahalesi sonucu oluşan gelir dağılımı sorusu
2- Verginin oto. stabilizatör sorusu
3- 5 nisan 1994 kararları sorusu
4- Artan oranlı vergilendirme sorusu
5- Kamunun GSYİH içindeki ya da GMSH içindeki payının arttığını gösterir sorusu2011 sınavında bu tip soruların sayısı daha da fazla.
-
@escobar_p 3 dışındakiler normal sanki. En azından benim çalıştığım kitapta
-
@jauntyy Bende Cengizhan Doğruyol'un kitabı var.Onun kitabına göre bu 5 sorunun dışında da bazı sorular Maliye Teorisi'nin dışında.Fakat Themis Maliye'ye göre içinde.Benim anladığım Maliye'de kesin sınırlar yok..Her konu birbirinin epey içinde.