DHMİ Asistan-Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Alımı
-
Düşündüğünüz kadar kişi 60 ı geçmiyor ki zaten açıklanınca göreceksiniz. Eğer siz de gerçekten bu işi istiyorsanız toplu dilekçe verip mülakata çağrılmak isteyebiliriz algoritmanın saçmalığından bahsedebiliriz. Bugün bir arkadaşım girip 62 aldı her bölümde ben daha iyi yapmışım 1 hariç ve o benden nerdeyse 4 puan fazla almış bunun mantığını da anlayamıyorum.
Yönetmelik bu sene 8 temmuzda resmi gazetede yayımlandı. Ondan önceki yönetmeliklerde en yüksek puandan en düşük puana sıralanıp istihdam edilecek kişi sayısına kadar insan asil. bu asil listeye giremeyenlerden de çağırılanların 3 katına kadar yedek çağırılır şeklinde. Bu seneki yönetmelikle ise 60 ı geçenler başarılı sayılacaktır deniyor. ne yedek sayısından bahşediyor ne de ek. yerleştirmeden. Ayrıca yönetmeliğin bir maddesinde yerleşmeye hak kazananlardan herhangi bir sebeple yerleşemeyenlerin yerine yedekler çağırılır yazıyor. Dediğim gibi yedeklerin nasıl oluşturulacağına dair yönetmelikte boşluk var. belirtilmemiş.
-
@godisnowhere yönetmelik kısmında sana katılıyorum ama bu sınav her sorunun eşit puana veya her bölümün eşit puana sahip olduğu klasik bir sınav değil ki daha önce görmediğimiz çok farklı bir sınav o yüzden bir bölümde alınacak en yüksek puan 10 ken bir diğer bölümde 20 olabilir. Mesela üç boyutlu düşünme yeteneğine çok önem veriliyodur bu meslekte onla ilgili olan bölüm 20puan olabilir hızlı düşünme çabuk karar verebilme 15 üzerinden, ingilizceyi nasılsa sonradan da öğrenir orta düzey bilse yeter diyip ordan 10 tavan puan vardır belki mantığı böyledir bence.
-
Arkadaşlar sınav sonuclarimizi tekrar gormek istersek görebiliyor muyuz? Kafama takılan bazı şeyler var. Küpte 31 doğrum vardi diger kisimlar da fena degildi ancak sonucum 45 geldi. Bu konu hakkında bilgisi olan var mi?
-
@milesaway bilgi edinme kapsamında bize ait olan her sınav sonucunu kurumlar vermek zorunda. Ben daha önce istedim başka kurumlardan geldi.
-
Yetenek bazli bir sinav oldugu hemen sinav oncesinde de belirtildi tanitimda. Ve yillardan beri en cok neyin puan arttirdigi da hep yaziliyor forumlarda. Calismayla pratikle puan arttirilabilir mi? Belki iyi uyuduktan sonra dikkat toplayip girmek daha iyidir bir nebze arttirir biraz da pratik yapmak arttirabilir ama genel olarak 3 boyutlu dusunmeyi ve hizli -dogru karar vermeyi olcen bir sinav. Sinavdaki kup bolumu basinda da yaziliydi kupler birden cok defa dondurulmus olabilir diye. Gecen sene 8/9 bu sene de 8/9 bar yani 32 dogru veya uzeri yaptim kup kisimlarini 15 dakika 40 saniyede. yani 1.5 seneye yakin zaman gectigi halde. Yedek listeleri de asil listelerinin yarisi kadar oldu her sene. Ayni sorulari yapip dusuk almanizda surenin etkisi ÷100 dur. Bu faktoru de goz onune alin. Her bolumde bu boyledir sure gorunmese bile kisa surede dogru karar verme sinavidir aslinda. Hizli yapacagim diye de yanlis yaparsaniz puan alamazsiniz. Hem dogru hem hizli birlikte olmak zorunda.
-
Arkadaşlar 60 altı alanın seneye tekrar sınava girmeme ihtimali var mıdır? İmzaladığımız taahhütname bunu mümkün kılar mı?
-
@enerjici sartlar seneye tutuyor olursa ins. Girebilirsiniz tabi
-
@ttolga3 Hocam en kötü aldığım yer ingilizceydi o da 10 üzerinden 4 dü. Gerisinde de hızımın 1.34 ve 238 doğru 19 ve y 29 yanlışla 5 mi ne almıştım. Ben gerçekten aldığım puanla şoka girdim.
-
-Feast sınavı hakikaten komple bir sınav, bu sınavdan önce izletilen videoda da söylendiği gibi sınava ikinci defa girip de başarılı olanların kursta başarısız olma ihtimali çok daha yüksek, kursta elenen insanlara bakarsanız çoğunun ikinci hakkında atanmış olduğunu görürsünüz, istisnalar tabi ki var ama bunlar genelde ilk hakkında sınava uykusuz ve yorgun gitmiş insanlar. Sınava ayık kafayla ve dinlenmiş olarak gitmek çok önemli, şehir dışından geliyorsanız mutlaka iki gün önceden gelin, yol yorgunluğu ile sınava girmeyin.
-Sınavda sadece doğru yapmak önemli değil, sınav aynı zamanda size verilen sürenin ne kadarını kullandığınızı da değerlendiriyor. Takdir edersiniz ki, uçaklara radarda talimat verirken doğru talimatları hızlı bir şekilde vermek gerekiyor, sizinle temas etmeyi bekleyen beş uçak varken siz bir tanesine hangi talimatı vereceğinizi uzun bir süre düşünürseniz bu gecikmelere yol açacaktır. Havacılıkta gecikme= yakıt= para. Sınav bu konuda da eleme yapıyor. Velhasıl kelam, aynı sayıda doğru yaptığınız adaydan süreyi nasıl kullandığınıza bağlı olarak yüksek puan da alabilirsiniz, düşük de. -
@godisnowhere peki 2. kez girilmediğinden emin misin ? imzaladığımız belgeyi çok okumadım ben formaliteden bişeydir diye ama başka bi forumda 2016da girip başarısız olup 2017de tekrar sınava giren birini gördüm yine aranan şartlar sağlandığı takdirde girebilirsiniz gibi duruyor
-
@ttolga3 benim girdiğim günde geçen sene girip kazanamayan birisi vardı. Yani şartlar sağlandığı taktirde tekrar sınava girilebiliyo anlaşılan.
-
ben bu konuyu gözetmene sordum. tekrar giremezsin dedi. tekrar girenleri ben de duydum. belki bu sene değişen yönetmelikle birlikte gelen bir uygulamadır.
-
@dicefolderxd başka bişey sordunuz mu peki gözetmene ? Barajı geçen toplam sayı gibi
-
ben zaten 2. gün girmiştim. önceki gün alınan puanları sordum ama söylemedi.
-
@dicefolderxd yine iyi aklınıza gelmiş sormuşsunuz yani benm artık başım ağrıyodu sınavdan sonra sonucun heyecanı fln hiç öyle şeyleri sormak gelmedi aklıma
-
ben de ingilizce yüzünden baraj altı kaldım gözetmen bana da ingilizceye çalış dedi herhalde seneye için demek istedi bence bir daha girme şansı olur şartlar sağlanırsa seneye için
-
Belki aday sınav sırasında dikkatini toparlıyamadı,hastaydı,çok heyecanlıydı bu faktörler yüzünden yapabilecekken yapamadı zaten başvuru sayısı bu kadar azken niye daha çok aday elemeye çalışıyolar orası da ilginç bence 1 şans daha verilmeli herkese. Umarım başarısız olan herkes seneye girebilir biz de barajı geçtik diye kesin değil tabi belki yedek olucaz belki atanamıycaz belli olmaz öyle bi durumda seneye tekrar girmek isterim.
-
Arkadaşlar sınav süresiyle alakalı bilgi verebilir misiniz? Benim listede seansım 9:30 olarak görünüyor. Kaç gibi sınavım biter işim? Ona göre bilet alacağım da. Bir de mülakat olayı başarılı olanların aynı gün mü oluyor? Öyleyse uzama süresi ne kadar olur?
-
@jonah mülakat daha sonra olacak, sınavdan en geç 12.30 da çıkarsın genelde 3saati bulmuyor da yine de ona göre ayarla biletini
-
@ttolga3 eyvalah, sağolasın.