DHMİ Asistan-Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Alımı
-
arkadaşlar şu ana kadar 60 üstü alan sayısını bilen var mı aranızda?
-
@cinar1212 hocam sınav başında bundan başarısız olursam seneye başarılı olsam bile kursta başarısız olmamın yüksek ihtimal olduğunu kabul ediyorum gibi bir kağıt imzalattılar.
-
@godisnowhere anladım, geçmiş olsun bu kadar ufak bi farkla kaçırmış olmanıza üzüldüm..
-
@cinar1212 1.5 yıldır hayalim burasıydı şimdi ucunda kaldım ve bunun için savaşacağım. Geçen sene 45 ile bile girmişler. Herkes dilekçe verirse puanlama değişebilir.
-
@godisnowhere 45le nasıl girmişler? Baraj 60 değil mi?
-
@arven16 bu baraj yeni geldi hocam hatta sınav da yeni değişti
-
@godisnowhere ben henüz sınava girmedim ama zaten 60ı geçen 100 kişi olacağını sanmıyorum, o yüzden puanlamayı kendiliğinden değiştiriler mi acaba?
-
İleti kaldırılmıştır.
-
@e-nehir ingilizce kısmında listening ve readingde önce soru kısmı geliyor dinliyorsun veya okuyorsun ondan sonra paragrafa geri dönme veya tekrar dinleme şansın olmuyor sorulara cevap veriyorsun çok zorlanılacak bir bölüm değil ama zaman kısıtı da var ona da dikkat etmek gerek
-
@ttolga9 çok teşekkür ediyorum cevabınız için. Aklıma takılan bir nokta daha var. Peki belki saçma bir soru olacak ama kafamda tam oturmadı sınavın şekli. Sınavın tamamı İngilizce yapılıyor değil mi? İşte küp vs. soruları, bütün instructionlar filan ingilizce değil mi? Bir diğer sorumda netlikle alakalı. Ben eurocontrol sitesinden birkaç feast test tanıtım videosu izledim de Hollanda aksanı çok baskın. Kelimeleri tanıtım filminde bile aksan sebebiyle zorlanarak anladım. Sınavda clear bir dil mi var, yoksa elemek için ses aksan vs. değişerek mi geliyor sorularda?Şimdiden teşekkürler.
-
sınava ilk günlerde girenler olarak daha önce girenlerden bu şekilde bilgi alma imkanımız olmadı. olsaydı dahi etik olmadığı malum. siz de bilgi verirken veya rica ederken bunu göz önünde bulundurursanız sevinirim. iyi günler.
-
@dicefolderxd, içinde söyledi: DHMİ Asistan-Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Alımı
sınava ilk günlerde girenler olarak daha önce girenlerden bu şekilde bilgi alma imkanımız olmadı. olsaydı dahi etik olmadığı malum. siz de bilgi verirken veya rica ederken bunu göz önünde bulundurursanız sevinirim. iyi günler.
Hocam dediğine bi yerde katılıyorum ama başka forumlarda,sözlüklerde sınavla ilgili genel hatlar hangi konuların ne tarz soruların çıktığı zaten yazıyor herkes sınava girmeden önce neyle karşılaşacağının farkında bir şekilde giriyor. Arkadaşın aklına detaylar takılmış sadece o detayları açıkladım onları sınavdaki açıklama-örnek bölümünde öğrense veya şuan benden öğrense hiçbirşey değişmiycek o yeteneğe sahipse yine barajı geçicek değilse yine geçemiyecek o yüzden büyütecek birşey olduğunu düşünmüyorum.
-
@ttolga3 o zaman bırakalım da sınavda öğrensin herkes. ya da önceki senelerin forumlarından okusunlar.
-
ben yine de tedbiren belirttim. sınavdaki listening parçaları bile aynı çünkü. sadece aşırıya kaçmayalım lütfen.
-
@dicefolderxd Görüşlerinize saygılıyım. Fakat benim sorduğum sorularda "sınavınız nasıl geçti, hangi sorular çıktı" vesaire bir adayı diğerinin önüne geçirmesi ihtimali olan içerikler yoktu. Genel itibariyle sınav şekli hakkında sorular sordum. Instructions dilinin ne olduğunun sorulmasının etik açıdan nasıl bir yanlış içerdiğini anlayamıyorum. İnsan gireceği sınav stili hakkında bilgilendirme alması oldukça doğal bir proses. Bakın hazırlanmaktan bahsetmiyorum, bilgilendirmeden bahsediyorum. Bu biz adaylara tanınan bir resmi haktır. Bunu kişisel anlamda sizin tercih edip yapmamış olmanız, bu hakkını kullanan diğer adaylarda etik açıdan bir sorun teşkil etmemesi gerekir mantıken. Umarım açık olmuştur, teşekkürler.
-
@e-nehir ben de bilgi aldım tabi ki. ama benden önce aynı sınava giren kişilerden değil. ve aldığım bilgilerin hepsi doğru değildi. çünkü sınavda her sene değişiklikler yapılabiliyor. sizin etik dışı bir şey yaptığınızı da söylemek istemedim. sadece olur da ipin ucu kaçarsa diye uyarmak istedim. iyi günler.
-
@godisnowhere 45 ile giren var midir bilmiyorum. Gecen sene 100. Asil adayin puani 58 kusur. Puan olarak zaten dogal olarak 60 oluyor gibi baraj malesef. Gecen sene basvuru sayisi daha azdi 300 civarinda. Bunu da goz onune alirsak dogal baraj 60 da denilebilir. Uzuldum kil payi kacirmaniza.
-
Ayrica her 100 alimda 8 10 yedege de sira geliyor gecmis yillar incelendiginde. Yani gecen sene ise giren en sonuncu yedek kisinin puani 56 57 barajinda olmustur. Bu sene yedeklere sira gelir mi ben bilmiyorum ama gecmis yillar incelenirse geldigi gorunur. Gecen sene sinava giren sayisi az oldugu icin taban puan yaniltmasin bu sene neredeyse 2 kati aday mevcut. baraj olmasa 61 62 puanlar bile sallantida olabilirdi.
-
Arkadaşlar anlayamadıgım nokta eğer feast sınavından 100 kişi geçiyorsa sözlü mülakatta kimse elenmiyor demek mi oluyor bu? Çünkü alım zaten 100 kişi olacak. Bu konuda bilgisi olan var mı?
-
@akcanbeg sayı hiç belli olmaz varsayım üstüne konuşuluyor ama ihtiyaçları var sonuçta 100 kişi alıcaklar ve 100 kişi barajı geçerse önceki senelerdeki gibi olur mülakat formaliteden. Ama 120 kişi geçti diyelim o 20 kişi mülakatta elenicek zaten taş çatlasa 150 kişi kalır mülakata barajı geçenlerin atanma şansı çok yüksek yani.