DHMİ Asistan-Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Alımı
-
@e-nehir geçen senelerde kpss hesaba katılmıyordu ve mülakat yoktu ve sadece feast puanıyla sıralanıp alınıyordu. Baraj olmasa veya 50 - 55 gibi rakamlarda tutulsaydı büyük torpiller dönebilirdi. Bence buna mahal vermemek için sözlünün yanında 60 barajı getirildi, mantıklı bir hareket olmuş.
-
@dicefolderxd bu konuda bir bilgim yok ama 2-3 gün içerisinde bir hava trafik kontrolörüne sorup bilgi edinmiş olurum.Bu konuda sizleri bilgilendireceğim.
-
@e-nehir hocam barajı geçmeyenlerin üzerinden yedek liste hazırlanmayacak diye biliyorum.Keşke dediğiniz gibi gerçekleşsede barajı geçemeyen bir dostumun bir şansı daha olsa.Malesef 60 barajının altında kalanlar doğrudan elenecek.Sonuçta bir Cumhurbaşkanlığı KHK'sı var ortada.Bunu yok sayamazlar.
-
@hakani doğru ama yedekler hakkında bir şey belirtilmediği için hükmü nasıl olur bilemedim. Hiç yedek yok gibi kabul edeceğiz o zaman. 100 kişilik asli kadro dolmazsa ne olacak onu da bilemiyorum. Zaman gösterir artık. Herkes için gönlüne göre olsun, başarılar tekrardan.
-
Arkadaşlar mülakat tarihi hakkında bir bilginiz var mı? İlan metninde belirtilmemişti sanırım.
-
Arkadaşlar ben de çok şükür 60 barajını geçtim heyecanla bekliyorum. Mülakatlar da Aralık sonu gibi biter diye tahmin ediyorum, bekleyenlere sabır diliyorum bence beklemek çok zor.
-
@aa-tee-cee, içinde söyledi: DHMİ Asistan-Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Alımı
Arkadaşlar ben de çok şükür 60 barajını geçtim heyecanla bekliyorum. Mülakatlar da Aralık sonu gibi biter diye tahmin ediyorum, bekleyenlere sabır diliyorum bence beklemek çok zor.
Bir de askerken beklemeyi deneyin
-
@obsessionc Hocam zor her türlüsü ya beklemenin.
-
@body270 Feast 60’ı geçenler arasında torpil dönmeyecek mi sanıyorsunuz? Atanma yerlerini her türlü mülakat puanları belirleyecek. Torpili olan %90 istediği yere gider. Ayrıca mülakattan da en az 60 puan alınması gerektiğini ve az da olsa elenenler olabileceği ihtimalini unutmayalım.
-
@helloworld elenme ihtimali tabiki mevcut. Fakat 60 ı geçen sayı 100 u ancak bulursa ve karşındaki adam kpss + yds + feast puanlarını aldıktan sonra çok saçma bir hareket yapmadıkça elenmeyecektir. Ama baraj düşük tutulsa emin ol 50 feast le yerleşip 70 ile elenen arkadaşlar olacaktır. o yüzden şu an en azından bunun korkusunu yaşamıyor insanlar, sen de bu durumu kafana takma bence
-
Bu forumda tüm paylaşımlar yapılsın demişsiniz ama burdan başka büyük forumlar da var hepsinin kullanıcı kitlesi farklı o yüzden bu zor olucaktır. Face grubu kuruldu sınavın ilk günlerinde orası ortak bi platform olduğundan tüm forumlarda duyurusunu yaparsak ancak o şekilde herkesi ortak bi çatı altında buluşturabiliriz. 2018 Stajyer Hava Trafik Kontrolör Adayları diye aratırsanız bulabilirsiniz yanında (Yeni Grup) yazıyor.
-
@body270 60 barajını geçen kişi sayısı 100ü aşmış hocam. Bu durumda feastten en yüksek puan alan 100 kişi asil olarak mülakata çağırılır, gelmeyenler de olacaktır. Asil olup da atanamama gibi bir durum olacağını pek sanmıyorum. Ancak atanma yerleri değişecektir.
-
@vanim kesin bilgi mi bu? 350 kişi civarı iken 70 lerdeydi sayi
-
mülakata ilk 300 çağıralacağı için 60 ı geçen herkes mülakatta olacak, ilk 100 değil. ben de 100 olmasını beklemiyordum. kimden öğrendiniz?
-
@dicefolderxd Yanlış anlaşılma olmasın. 60’ı geçen adaylar başarılı sayılır. Eğer varsa, pozisyon sayısının üç katına kadar aday sözlü sınava çağrılır. 130 kişi 60’ı geçtiyse atıyorum hepsi asil olarak sözlü sınava girer. KPSS Feast Sözlü aritmetik ortalamasına göre ilk 100 atanır. Diğerleri yedek olur. Benim yönetmelikten anladığım bu.
-
@helloworld tespitiniz mantıklı geldi bana da.
-
arkadaşlar benzer bir bilgiyi dhmi personellerinden birinden (çocukluk arkadaşımdır)almıştım.1 hafta önce arayıp barajı geçenlerden ilk 100 puan sıralaması çağrılacak demişti.Bilgininde kesin olduğunu belirtsede yönetmelik sebebiyle dedikodu olma ihtimali var diye sizinle paylaşmamıştım.Belirtilen bilgiler dedikodu olduğu yönündeki ihtimalleri azaltmış oldu.Muhtemelen böyle bir uygulamanın arkasında eğitime alınan 100 kişiden(yedeklerin olduğu) 20-25'nin eğitimde başarısız olması yatıyordur.
-
@helloworld benim bildiğim de boyle hocam. Onemli olan simdi kac kisinin baraji gectigidir. Rakam ne kadar 100 e yakin olursa gecenlerin o kadar sansi var. Her yil yuzde 10-15de drop oldugunu ve yedeklere sira geldigini soyluyorlar. 60 i gecen herkesin işte bir deneyimi olacagini soyleyebiliriz bence.
-
@hakani hocam sadece FEAST sınavına göre ilk 100 puan alan kişi çağrılırsa yönetmeliğe aykırı bir durum oluyor. Malum yönetmelikte sözlü sınava çağrılacak kişilerin neye göre çağrılacağı ve sözlü sınavda da puanlama yapılacağı açık. Arkadaşınız yönetmeliğe aykırı bir uygulama yapılacağını "kesin" olarak mı görüyor şimdi?
-
Arkadaşlar barajı geçen 100 kişi olduğunu söyleyen "vanim" adlı arkadaş atc falan değil, profiline tıklayıp yazdığı iletilere bakarsaniz anlarsiniz. Büyük ihtimal geçen sene sınava girip yerlesememis. Yani kendince eğleniyor. Sınav sonuçları açıklanınca göreceğiz.