PTT uzman yardımcılığı/Genel
-
Yazılıya cok kişi girmedi mi acaba ya 256 cok az hakikaten
-
@bluephantom Bu kadar zamandır bekledik umalım da doldursalar kadroları...
-
Ptt facebook sayfasında kontenjanlar boş kaldığı için 2019 da yeniden alıma çıkılcak diye bi şey paylaşmışlar, çünkü ihtiyaç çokmuş.. Acaba bu sebepten kontenjanı doldururlar mı uzmanlıkta? Çünkü lütfen öyle olsun
-
@beyhude Asparagas olabilir hocam. Daha sonuçlar açıklanmadı. Kim biliyor doldurup doldurmayacaklarını. @öğrenci Umarım demekten o kadar yoruldum ki hocam.
-
@bluephantom Hocam bildiğim kadarıyla postacılarda falan alınacak kişi sayısı kadar kişi sınavı geçemediğinden kontenjan otomatik olarak boş kaldı. Yanlış biliyo olabilirim tabi.
-
@beyhude Hocam, postacıya bakmadım açıkçası ama dedikleri gibi olsaydı PTT barajı indirirdi. İndirmedi. Pek doğru olmayabilir yani.
-
Ben 200 kişiyi doldurmayacaklarını düşünmüyorum açıkçası. Yoksa bunu ilanda belirtmeleri gerekirdi bence. En az iki soruya doğru cevap verenleri geçirmiş olmaları gerekir. Torpil konusunda ne düşünüyorsunuz? Ptt o şekilde çok ünlenmişti zamanında..
-
@bluephantom hocam facebook grubunda uzman yardımcıları hakkında pek paylaşım yapıldığını görmedim hatta sorulan sorulara cevap vermedikleri bile oldu gördüğüm kadarıyla. Baraj konusuna gelince bence düşürmemeleri mantıklı hocam zaten baraj 60. Tekrar alım yapmaları daha mantıklı olur bence.
-
Baraj 70 değil mi?
-
@grejuva uzmanlıklarda 70 postacı arkadaşımın 60 mış barajı. öyle söylemişti. diğer alanlarda bilgim yok.
-
@s1670 Torpili yapan idare degil,sinava giren insanlardir yani bizleriz.Mesela ben sinava girsem,kazansam,kendime torpil yaptirmaya adam aramasam kim bana neden torpil yapsin?Cok mulakattan elendim,cogu mulakat komisyonu uyelerinden tecrubeliyimdir mulakat konusunda.Ama Allahtan mulakata kalan aday sayisi 2 kati bile degil.PTT de bu yuzden YDS sarti istedi diye dusunuyorum.Alinacak listesine fazla siyasi/idari referans mektuplari,telefonlari gelsin istemediler.Bir de kazananlar ne kadar kisa sure icerisinde aciklanirsa,saibe o kadar az bulasmis olur.Çünkü komisyon bir liste belirler,mulakatlardan sonra siyasi/idari giridimlerle o liste ilan edilene kadar cesitli degisikliklere ugrar.Mulakatlarin bitmesitle kazananlarin ilan edilmesi arasindaki sure ne kadar kisa olursa,mudahale de o kadar az olur.Ben,saibesiz bir mulakat olmasi istendiyse listelerin onumuzdeki hafta ici ya da hafta sonunda ilan edilecegini dusunuyorum.
-
@iibfpalace Hocam mantıken doğru şeyler söyleseniz de işin ucu öyle değil. Ziraat Bankası mülakatları 1 haftada açıklandı. Referans yok muydu? Hatta Ziraat topiğinde paylaşıldı. Mülakattaki adayların içinde göz göre göre yapılmış. Vakıfbank'da müfettiş yrd. için 1 haftada açıkladı. Referanssız mı hepsi? Yani şunu demek istiyorum zaten insanlar mülakata kaldıklarını öğrendiklerinde direkt bunun için koşuşturuyor. Dolayısıyla bir şekilde bunu mülakattan önce birilerini ayarlamaya çalışıyorlar. Kazın ayağı tam dediğiniz gibi olmuyor. Ancak dediklerinizin genel olarak altına imza atarım.
-
Kisa sure icerisinde aciklanirsa referans donmez degil ama referans daha az doner,listeler 5 kere degil de 2 kere degisir demek istedim.4 kati aday kaldiginda referanssiz giren orani %10 bile olmaz,hatta cogunda girenlerin hepsi referanslidir.Kendimden biliyorum,4 kati aday cagiran 20 den fazla mulakattan elendim referansim yoktu,2 kati cagiran bir mulakata girdim,onda da oldu bir sekilde.Mulakata cagrilan sayisinin az olmasi belki referans icin kosusturacak kisileri referans aramaktan vazgecirmistir(umarim).Sahsen onumuzdeki iki ay icerisinde 4 mulakata girecegim,4 kati aday cagriliyot hic umudum yok.Tek umudum PTT diyebilirim.PTT olmazsa,sahsen sinavda ilk 10 dayim,mulakatim da super gecti,dava yoluna gitmeyi dahi dusunebilirim cunku artik sark kurnazlarina hakkimi yedirmekten usandim
-
Ptt 200 kişi alırsa ki öngörülen kadro bu , mülakata katılan çoğu aday alınacaktır. Umarım bu hafta içi açıklarlar da en azından önümüze bakarız.
-
@iibfpalace Hocam, sizi kendime çok benzettim. Ben de 15'i aşkın mülakattan(sayısını tam bilmiyorum) elendim. Dediğiniz mantıklı ancak olasılık pek yardımcı olmadı bize şu ana kadar. Kaç yıldır uğraşıyorsunuz? Bu arada mülakata karşı dava bir işe yaramaz hocam. Amacım hakkınızı aramanızı engellemek değil ancak boşuna zaman, para ve umudunuzu harcamayın derim. Hangi mülakatlara gireceksiniz hocam?
-
Bence YDS kriteri çoğu torpilciyi elemiştir zaten. Çok da enseyi karartmamak lazım. Eğer 200 kişi alınırsa, üzülmeyiz diye tahmin ediyorum. 200 kişi alınmazsa, şahsen üzüleceğimi düşünüyorum
-
@cosmos tamamen aynı fikirdeyim
-
@cosmos Yökdil geçerliliğini unutmayın hocam
-
Torpil yaptirmak isteyen yds yokdil dinlemez bence . İnsallah torpilsiz bir alim olmustur kazansam da elensem de cok sukur icim rahat
-
@bluephantom Ben kesintilerle birlikte 4 senedir ugrasiyorum maliye muhasebe hukuk iktisat dedigimiz alan icin,onun oncesinde de uluslararasi iliskiler+yds+gk gy icin 3 sene ugrastim (disisleri bakanligi kadrolari icin).Hocam mgk,kamu denetciligi kurumu,icisleri kontrolor yrd ve icisleri AB uzman yrd mulakatlarina giricem kismetse,yeterli puanlarim var.Ama PTT uzman yrd. olursa is tatmininin de cok yuksek olacagini bildigim icin PTT yi tercih ederim,digerlerinden zaten umudum yok malum 4 kat aday Biri olsa da is motivasyonu PTT gibi ozel holdinge yakin bir kurumun uzman yrd kadrosunda cok daha fazla olur.YDS ve YOKDIL'in referansci bir kesimi engelledigine ben de katiliyorum ama hepsini engellemedi.Tahminim 20-25 arasi kisi mulakata gelmedi.30-35 kisi referans bul(a)mamis olsa,sansimiz oldukca yuksek