PTT uzman yardımcılığı/Genel
-
@bluephantom hocam bende mühendislikten kazandım ve aynen dediğiniz gibi herkes bekliyor. Şu an için kimseye tebligat arama vs. yapılmamış sanırım. ayrıca ik dan, mimar mühendis avukat gibi kadrolarla uzman yardımcılığının bi alakası yok dediler. soruşturma bitip kurulun onayından geçince atancaksınız dediler. Ancak bence böyle birşey yok. Bütün kadroları aynı anda yapacaklar.. Yani en azından öyle görünüyor şimdilik...
-
@generalgeneral Hocam grupta değilim. Belirlenmişse bu da bir şey. Ne kadar olduğuna dair bir bilgi var mı? @uengineer Tahminim doğru çıktı hocam. Sayenizde teyit etmiş olduk. Aynen o denilen kadrolarla uzman yardımcılığının bir ilgisi yok.
-
@bluephantom bir bilgim yok hocam ne kadar önerildiğine dair malesef
-
@grejuva botaş mühendislik mi yoksa ptt uzman yardımcılıgı mı daha tercih edilebilir ?
-
Arkadaşlar Botaş ta mühendis olmak mı yoksa ptt de uzman yardımcısı mı olmak mı ? hangisi daha tercih edilebilir duruyor ?
-
@adigeah19 Hocam halen maaş ve özlük haklarını bilmiyoruz bu yüzden net bir kıyaslama şuan kimse yapamaz. Sadece spekülasyonda bulunabiliriz.
-
@adigeah19 Kardeşim bana göre BOTAŞ'ta mühendislik yapmak daha avantajlıdır. Muhendis değilim ancak bir mühendisin background botaş yazması kamuyu geçtim özelde birçok iş imkanını açar. Maddi açıdan ise Botaş in imkanı Ptt ye göre daha fazla yani bence botaş personeline daha iyi bakıyor. Ayrıca çalışma yerin birde Botaş genel müdürlükte ise tadından yenmez.
-
@adigeah19 bu yorumu yazarken PTT işe alım sürecindeki sıkıntılara şahit oluyoruz. Belki PTT konusunda negatif olabilirim. Kesinlikle birçok görüşten faydalan. Hakkında hayırlı olan inşaAllah gönlün içinde hayırlı olur.
-
@grejuva Saolun hocam evet botas genel mudurluk ıcın gırdım ve mulakatta diğer adaylar gelmedi. Ptt nin uzmanlığı ile botaşın muhendıslıgını bu yuzden kıyas etmeye calısıyorum , ben de sızın gıbı dusunuyorum su an botasa daha yakınım. Çok teşekkürler temennileriniz için.
-
@bluephantom maalesef hocam o yuzden aklım bir anlamda da ptt de, ne yapacağımı şaşırdım. Umarım yanlış karar vermem
-
@adigeah19 Hocam PTT'nin özlük hakları ve maaşı belli oldu diye bir söylenti var. Açıklasınlar o zaman kıyaslarsınız. 10 ay oldu daha fazla bekletmezler tahminim. Ben 15 Mart diyordum tahminimi nisanın başı olarak değiştiriyorum.
-
@bluephantom uzman yardımcılığı için öngördüğüm ortalama maaş kesintiler dahil 5500 max
-
@adigeah19 ben de öyle düşünüyorum hocam maaş konusunda ilk aylarda 6000 civarı yılın son aylarında da 5000 civarı olmak üzere ortalama 5 buçuk civarı olabilir . tabi yds c seviyesi için. A ve B seviyeleri için bu ortalama daha da yüksek olucaktır.
-
@fagam91 Şuan merkez uzman yardımcıları 6000 alıyor mu ?
-
@adigeah19 5500 u geçik alıyorlar ama vergi dilimine giren maaşları daha düşük olduğu için yılın son aylarında aynı miktarda bile alsak bizimkisi daha fazla düşecektir. Bu temel ücretin seviyesiyle alakalı bir durum.
-
Ptt ile ilgili sınav duyumu var mi arkadaşlar çok mesaj var tek tek bir yere kadar gelebildim
-
@adigeah19 Benim tahminim 6000 lira olacağı. Yds A ile 7 bin i bulur tahminim.
-
Maas konusunda endiselenmeyin tatmin edici bir maasi olacak,en azmerkez uzman yrdsindan dusuk olmayan bir maasi olacak.Kurum icinden aldigim duyumlarin hepsi de 6.000 liradan asagi baslanmayacagi yonunde (dil tazminati dahil degil).Hepsi de asagi yukari ayni rakami soyluyor ama o rakami burada aciklayip beklentileri yukseltmek istemem.Baslangic maasini dil tazminati haric 6.000 liradan dusunun,daha kotusu olmayacak.Benim asil onem verdigim sey calisma sartlari,calisma ortamimiz,yetki ve sorumluluklarimiz,teskilat hiyerarsisinde bulunacagimiz yer,teskilattaki kariyer imkanlarimiz.Misal,tutup da gelir idaresinde oldugu gibi sefe karsi sorumlu tutulacaksam 10.000 lira maas da verseler cogu insani tutamazlar orada.Sorun sefe karsi sorumlu olmak olmayabilir,sef cok iyi birisi olabilir.Asil sorun seften sonra mudur yrd,mudur,sube muduru,daire baskan yrd,daire baskani derken hiyerarsideki herkese karsi ayrica sorumlu olmak.inanin hiyerarside sorumlu oldugunuz makam arttikca,gecinmesi,calismasi zor bir üste denk gelme ihtimali aritmetik degil geometrik olarak artiyor.
-
ptt de direk genel müdürü de bağlı olsan da ptt yani
hayır ne bekliyosunuz anlamıyorum direk size niye yetki versinler:) -
@merasim34 Tmm