PTT uzman yardımcılığı/Genel
-
Merhaba Arkadaşlar, aradım dün ik'yı her zamanki gibi pek bi bilgi vermediler. bizimle ilgili yönetmelik ne zaman belli olur dedim; onunla ilgili çalışmalar devam ediyor, net bi tarih veremiyoruz takipte kalın dedi. Yönetmelik yayınlanmadan alımlar olur mu dedim en azından ona göre rahatsız etsek sizi de biz de bilemiyoruz dedi ona yönetim kurulu karar verecek dedi. peki o gün belgeleri teslim ederken bana ihtiyaç dahilinde kısım kısım soruşturmalar bittikçe alımlara başlarız demiştiniz o şekilde mi olacak yoksa topluca mi işe başlayacağız dedim o mesele de yönetim kurulunun takdirinde dedi güvenlik soruşturması biten var mı dedim onunla ilgili bilgi veremiyoruz dedi evet deseydi acaba kurul bitenleri onaylamak için toplandı mi onu soracaktım ama ses tonundan sorularimla bunaltigimi hissedince uzatmak istemedim. vel hasılı kelam ne sorduysam sorayim tatmin edici bi cevap alamadim.
Şu ana kadar ik ile ilgili izlenimim şu yönde, onlar meseleyi pek bilmiyor ve her seferinde farklı kişi telefona cevap veriyor o yüzden farklı şeyler söylerikleri de oldu hatta bazen aksi yönde bile bilgi verdiler birbiriyle çelişen.
yakın bi zamanda hayırlısıyla başlarız umarım. -
Merkez Bankası kadar olmasa da iyi bir maaş bekliyorum. 7000e yakın civarı. BOTAŞ gibi bu da AŞ. Ve BOTAŞ iyi veriyor. İnşallah umduğumuzu buluruz.
-
Maaş konusuna bir türlü gelinemiyorki ortada bir belirsizlik var. PTT'nin elinde bu gidişle personel kalmayacak. BOTAŞ'ın alımları az çok belli hangi alanda çalışacaksın görevin ne olacak bunları biliyorsun. PTT de hicbir şey belli değil.
-
@mülayim-sert hocam 7bin bence biraz ütopik
Ama 6 bin civari olur diye dusunuyorum -
Ben de haftaiçi aradım benzer cevapları aldım. Beklenen bir şey mi var, toplantı gibi dedim hayır çalışmalar devam ediyo dendi. Eğitim dairesi alınacak eğitimler üzerine çalışıyomuş, maaş,görevde yükselme bunlar üzerine de çalışma varmış.
-
Bütün bu çalışmaların yapılıp, özlük haklarının belirlenip sonra alıma çıkılmasının daha mantıklı olduğunu göremeyen bir kurumun sınavını kazanmış olmaya sevinmek, aslında sevinememek..
-
@b-ays Özlük haklarını çok merak ediyorum. Ona göre artacak.
-
@mülayim-sert hocam botasin çoğu taşra yerleri yerleşim yerlerine bile uzak maaş iyi olmassa kimseyi tutamazlar o yüzden botas kadar olmaz bence gerçi daha belli değil, inşallah olur
-
Daha kazanan arkadaşlar başlamadılar göreve ama yeni alım yapılacağı doğrulandı. Bari sınav ilanı gelene kadar kazananlar göreve başlayabilse.
-
@deschain Kazanan uzman yrd. adayların bir çoğu başka yerlere kaydı. Bu gidişle hakikaten yeni bir sınava ihtiyaç olucak!
-
@bluephantom Ben de umudumu kestim açıkçası.. Açılan ilanlara da başvurmayı düşünmüyodum ancak başvurma kararı aldım. Böyle giderse kimse kalmaz.
-
@bluephantom O zaman yeni alım normale göre daha fazla olur çünkü kazananlar da başka yerde başlamış.
-
@beyhude İnsanları asıl bezdiren özlük hakları ve maaşın belli olmaması. Örn: 7 bin lira maaş deseler pek çok insan beklerdi ancak belirsizlik asit gibi insanların beynini kemiriyor. Kazananların bir çoğu zaten başka yerleri zorlayacak niteliğe sahip dolayısıyla durmuyorlar. Kalanlar da ya işsizlikten ya da maaşı merak ettiğinden bekliyor. Böyle giderse ben de başka yerde başlayabilirim. 2 tane mülakat bekliyorum. Bu nedir böyle 10 ay oldu. Ben Borsa İstanbul'da( 9 ay) beklemedim bu kadar. @Deschain Dostum bütün adaylar feragat etmedi. Kaldı ki yedekler de mevcut. Alım olacağı zaten kesin de normalin çok üstünde zannetmiyorum.
-
@bluephantom Gerçekten heves bırakmadılar. Ocak gibi başlasaydık yeni ilanlara ne başvururdum ne de ders çalışırdım. Ama maalesef gelinen noktada tekrar masaya oturdum.
-
@beyhude Ne kadar kötü bir tablo çizdiklerinin farkındalar mı merak ediyorum. Millet daha başlamadan böyleyse başladıktan sonra kimbilir nasıl olacak diye düşünüyor.
-
Bu alımı beğenmemişler de herkesin başka yeri kazanıp feragat etmelerini bekliyorlarmış gibi hissettiriyorlar
-
Dostlarım var mı bir gelişme özlük hakları , maaş durumu, dil tazminatı vs. Bir de anladığım kadarıyla asil kazananların birçoğu başka yerlere yerleşmiş. Bu durum alım sürecini uzatır mı ? Bilgisi fikri olan ?
-
Uzman yardimcisi arkadaslar, istanbulda gvs icin evine muhtarina komsuna hala polis gelmeyen var mi?
-
@generalgeneral arkadaşlar tamam kabul çok beklettiler ve özlük haklarının net olarak belli olmaması çok kötü bir durum oldu ama yok alımı beğenmediler galiba yok bizi yıldırmaya çalışıyorlar yok alım iptal olmasını istiyorlar minvalinde sözlerin ben gereksiz olduğunu düşünüyorum. Evrak teslimi biteli 2 ay oldu olmadı ve zaten bu süreçlerin normali iibf için konuşuyorum 3 ay civarıdır. 2 ay olanını da gördüm 4-5 ay sonra başlayanını da gördüm. Ki muhtemelen biz maksimum evrak tesliminden sonraki 3-4 ay içinde başlamış olacağız.Bu acelenin ve karamsarlığın biraz abartılı olduğunu düşünüyorum.
-
@fagam91 Sizin gibi düşünen birilerinin olması da iyi hocam. Farkındaysanız zaten kimse kesin şöyledir demiyor sadece -mış, miş gibi hissettiyorlar diyoruz. 15 Mart'tan önce ben de bir sinyal beklemiyorum ama daha da uzama ihtimali var gibi. Yeni alımın kesinleşmesiyse ayrı bir soru işareti oldu. Vade uzadıkça karamsarlık ve bu tür mesajlar artacaktır haliyle. Kurumun elindeki değerli insanları bu şekilde kaçırması birilerinin dikkatini çekmiş midir bunu zaman gösterecek. @ahmetsezen Telefonla ya da kayıttan bile yapmış olabilirler hocam. Fazla kafaya takmayın derim.