PTT uzman yardımcılığı/Genel
-
@fagam91 siz gereksiz olduğunu düşünüyorsunuz, ben düşünmüyorum. Bir kurumun ilana çıkmadan önce o pozisyon ile ilgili her şeyin belirlenip öyle ilana çıkması gerektiğini düşünüyorum
Ya da en azından ilana çıktıktan sonra mülakat sonuçlarının açıklanmasına kadar belirlenmesi gerektiğini düşünüyorum -
O değil de akrabalar ve çevremdeki insanların PTT ne oldu sorusunda sıkıldım. Durum böyle böyle diyorsun anlamıyorlar onlarda haklılar bir bakıma.
-
@grejuva Konuyu sulandırmış gibi olmayayım ama içimden geldi paylaşayım. Zeki Müren - Gücüme Gidiyor Böyle Yaşamak parçası sizle beraber bekleyen herkese gelsin.
-
@bluephantom Hocam yeni alımın kesinleşmesinin bizim alımla alakalı kafanızda ne gibi soru işaretleri oluşmasına yol açtı onu anlayamadım
-
@generalgeneral kesinlikle öyle olması gerekiyordu haklısınız harfiyen katılıyorum size
-
Arkadaşlar ptt uzman yardımcılığını kazandım yüzde 90 feragat edeceğim. Nasıl yapılacak bu feragat bir bilgisi olan var mı. Şuan güvenlik soruşturması devam ediyor
-
@fagam91 Mevcut insanları yerleştirmeden yeni alıma çıkılması mantıklı gelmiyor bana hocam. Eldekileri yerleştirmeden( halen bekleyenler var gişeci ve uzman olarak) bu tür bir hareket makul mu? Üstüne bir de yedekler bekliyor. Yeni alıma çıkılmadan evvel yedeklerin çağrılması daha bir oturaklı olmaz mıydı?
-
@ahmet-tahsin Genel müdürlük binasında gelen evrakların alındığı bir yer var. Oraya dilekçenizi teslim ediyorsunuz.
-
@bluephantom yedek mi kaldı ki? Zaten mülakata 220-230 kişi girdi 50’den fazla kişi çoktan feragat etmiştir bile bence. Yani yedekler asillerle birlikte aynı anda başlar zaten, asil-yedek ayrımının bi anlamı kalmadı.
1-2 ay içinde biz başlasak, yeni alımın duyurulması, başvuruların alınması, sınavın yapılması zaten 4-5 ay bulur. Biz işe gireriz 1 senemizi doldururuz, bizden sonra alınacaklar ondan sonra iş başı yaparlar . Bi sıkıntı yok bence süreçte.
Daha önce de dediğim gibi, Mart ayı sonunda genel kurul toplantısı var özlük hakları, uzman yardımcılarının daire başkanlıklarına dağılımı vb. konular orada karara bağlanacaktır. Seçimler de var. En erken Nisan-Mayıs gibi çağırırlar bizi. Rahat olun tadını çıkarın, işsizseniz son işsiz günlerinizin ya da, hali hazırda çalışıyorsanız işyerinizdeki son günlerinizin keyfini sürün. Ortada bi sorun yok.
Maaş konusunda 7-8 bin gibi abartı beklentiniz olmasın ama. Temel ücret skalasında mühendis ile denetçi yardımcısı arasında bi yerde olacağımız bariz. 2018 yılında işe giren bi mühendisin 2019 Ocak’ta 5400 gibi bir rakam geçmiş eline. Ordan hesap edin işte. Yardımcılık süresi 3 değil 2 sene mevzuata göre. 2 sene sonra o dediğiniz rakamlara ulaşabiliriz ama.
-
@bluephantom Bir de şu var, yeni alımın eksik kalan kadrolara yapılcağı söylenmiş. Postacı, mühendis gibi kadrolarda alım sayısının altında kişi sınavı geçebildi diye biliyorum. Ama uzman yardımcılığında böyle bi durum olmadı. Yeni ilanda uzman yardımcılığı(genel) kadrosunu görmezsem şaşırmam.
-
@theserpent hocam son nisan yonetmeligne gore tekrwr 3 yil oldu
-
selam arkadaşlar, arada takip ediyorum başlığı da çok sıkıldık artık yani beklemekten yok o belli değil yok bu belli değil nasıl bir şeyleri belirlemeden ilana çıkıyorlar anlamış değilim bide yeni ilana çıkacaklar diye haberler var kazandığımıza pişman ediyorlar bu ne ya
-
@theserpent İk'dan aldığımız bilgiye göre yedekler asillerle başlamıyor. 6 ay içinde dönüş yapıyorlarmış. İk'ya güveniyor muyum? Hayır ancak onlardan iyi bilen maalesef yok. Siz bu konuda nerden bilgi sahibi oldunuz?
10 ay önceki alımın bu tarihteki genel kurula bırakılmış olması biraz uzak bir ihtimal gibi gelmiyor mu? Seçim öncesi start alırsınız dendi ama şimdi seçimin sonrasına kalacak gibi görünüyor. Sürecin uzun olduğunu düşünmüyor musunuz? Ya da alıma çıkılmadan maaş ve özlük haklarının belirlenmesi gerekmez miydi sizce?
Maaş tahminim 6 bin lira olacağı yönünde. Yds A seviyeyle 7 bin olur kabul ancak direktman 7 bin hele ki 8 bin çok astronomik.
Alımlar elbette bizden sonra olur ancak eldekilerin yerleştirilmeden yeni alımlara çıkılması açıklanabilir değil halen. @beyhude Gişe de eksikliğin olduğu söylendi ancak diğer alımların ne olacağı meçhul. Bunu sanırım sınav ilanı geldiğinde netleştirebileceğiz.
-
@bluephantom bu yazdıklarınızın aynısını yazacaktım, sonra üşendim ama sizin yazdığınızı görünce sevindim hocam
-
@generalgeneral Eyvallah hocam.
-
@bluephantom IK’dan aldığınız bilgi tam olarak ne bilmiyorum ama şöyle açıklayayım: hali hazırda çok sayıda kişinin çoktan feragat ettiğini ya da işe başlama yapmayacağını düşünüyorum. Misal bu sayı 50 olsun. Zaten mülakata katılan kişi sayısı 220 civarıydı. Yani 180 kişiyiz. Yedek olan 20 kişinin 6 ay beklemesinin manası yok. 6 ay muhabbetinin mantığı zaten ilk 6 ay süresince işten ayrılanlar oldukça o boşluğu doldurmak, ama bizde tüm yedekler için zaten en başta o boşluk var.
10 ay önceki alımın bu tarihteki genel kurula bırakılması bence de saçma. Ama o alımı da sanki biraz erken açtılar gibiydi. Seçim öncesiydi hatırlarsanız. Biraz aceleye gelmişti sanki. Şahsi fikrim.. Şu sıralarda da zaten yeni alım olacak duyumlarının sebebi yine benzer.
Temel ücret skalası belli. Ben ona göre tahmin yaptım. İşe yeni başlamış C seviye İngilizcesi olan bir mühendisin Ocak 2019 maaşı yazdığım şekilde. Tahmin değil biliyorum. Denetçi yardımcısıyla aynı temel ücreti alsak bile bu nette 100-150 tl fazla yapar en fazla. Yol-Yemek hariç bu dediğim.
-
@theserpent evet dil A seviye ise 6000 olabilir tabi. Bi de 220 yazmışım 230 olacak yukardaki rakam.
-
@theserpent Tamam hocam şimdi oturdu. Yedeklere hak verdim. Yalnız 230 kişi yoktur mülakata giren tahminim. 200-210 civarı ya var ya yok.
Seçim konusu evet düşünmediğimiz bir konu oldu.
Ücret konusunda ben halen 6 bin net fikrimi koruyorum. Bakalım ne olacak
-
Arkadaşlar dün İmmib mülakatında PTT mimarlığı kazanmış bir arkadaşla konuşma fırsatım oldu. Kendisinin de başlamadığını söyledi. Yani sadece genel uzmanlık değil mimarlar ve diğer alanlardan da başlamamış olanlar var. Muhtemelen herkes aynı anda başlayacak. Mimarlığın ücretleri belli olmasına rağmen start almaması da ilginç gerçekten. İnsan acaba bu kadar uzamasının sebebi ücret ya da özlük hakları dışında bir durum mu diye düşünmeden geçemiyor.
-
@bluephantom Hocam watsaap grupta var mısınız bilmiyorum da, orda bir arkadaş paylaştı, maaş ve özlük hakları belli olmuş ve kurul onayı bekliyormuş, İK söylemiş