2018 kaymakamlik mulakat sureci
-
@fc-real-gdp :)))
-
Burası hareketlenmeli braz, iyi veya kötü bekliyor zaten kaçınılmaz bir son bizi. iki kelam edelim bu anlarıda arar oluruz ileride
-
Tecrübeli bir hocamız aralık sonu olabilir dedi fakat ben ocak ayı olur diyorum. Nedeni ise ince eleyip sık dokunacak bir liste olacak. Bu yıl sınavı kazanan arkadaşlar için genel kanaat şuydu: ''Böyle bir sınavı kazanan arkadaşlar kurum sınavlarını rahatça kazanabilecek seviyede olduklarını kanıtlamış durumdalar.'' Haktan hayırlısı. Allah'ın dediği olur. hepinize iyi akşamlar.
-
Bugün açıklanan kaymakamlık kararnamesinde Açıklananlar arasında buradaki mülakata kalan arkadaşlar arasından da var değil mi ?
-
Arkadaşlar bir meslek büyüğümüz sürecin az kaldığını söyledi. Bana en geç 2 haftaya açıklanır gibi geliyor şu son kararnamede yayınlandığına göre.
-
@neomonetarist peki birşey soracağım bugün çıkan kararname ile alakalı. Örnek olarak ''kaymakamlık kursunu başarı ile bitiren kaymakam adaylarından.....''x valiligi kaymakam adayı'' derken bu ne oluyor tam olarak ? bilmedigim için soruyorum. Sınava girenlerden mi yani ?
-
@neomonetarist iki haftaya açıklanacağını herkes tahmin ediyor, bence çok önemli bi tüyo olmadı bu.
-
@popescu sağlık olsun hocam
-
@needforyou hocam kaymakamlık mülakatını kazanan kaymakam adayları il tercihi yapıyor ve adaylığı süresince o ilin aday kaymakamı oluyor.
-
@neomonetarist belirli illeri mi seçebiliyorlar yoksa herhagi bir il mi?
-
@muzgor bakanlığın belirlediği iller içerisinden 4(hatırladığım kadarıyla) tercih yapıyorsun. Mülakat başarı sırasına göre illerden birinin kaymakam adayı olıyorsun.
-
@neomonetarist hocam peki bişi soracam inşALLAH kazanırsak mülakatı ankara daki eğitim ne kadar sürer sonrası nedir? ben araştırdım ama uygulamada farklı galiba o yüzden soruyorum bir bilginniz var mı
-
@muzgor, içinde söyledi: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
@neomonetarist hocam peki bişi soracam inşALLAH kazanırsak mülakatı ankara daki eğitim ne kadar sürer sonrası nedir? ben araştırdım ama uygulamada farklı galiba o yüzden soruyorum bir bilginniz var mı
Mülakatı geçtikten sonra işleyen süreç:
Adaylar, yıllık izin hakları saklı kalmak üzere aşağıdaki sıralama ve sürelere uygun olarak, yurtdışı stajı asgari 12 ay olmak üzere kaymakam adaylığı stajlarına tabi tutulurlar.
İl Merkez Stajı 2 ay
Kaymakam Refikliği Stajı 3 ay
Mülkiye Müfettişi Refakatinde Staj 2 ay
Bakanlık Merkez Stajı (Dil Kursu) 4 ay
Yurtdışı Stajı 12 ay
Kaymakam Vekilliği Stajı 9 ay
Kaymakamlık Kursu 4 ay
Bakanlık, hizmet gereklerini göz önünde bulundurarak, mevcut adayların ve kaymakamsız ilçelerin sayısı, mülkiye müfettişlerinin çalışma dönemleri ve yurtdışında uygulamalı eğitim programının başlangıç tarihleri gibi nedenlerle yukarıda belirtilen stajların bir kısmını kaldırmaya, sıra ve sürelerini değiştirmeye, yenilerini eklemeye yetkilidir.
Yönetmelikte böyle ancak uygulamada süreç nasıl işliyor bilemiyorum.
-
@tibout uygulamada süreler hemen hepsinde yarıya düşürüldü arkadaşlar
-
@27ömer27 yurtdışı stajı 6 ay mı oldu mesela?
-
@muzgor 8 ay
-
@27ömer27 il stajı 1 ay, refiklik 2 hafta, sonra vekalet süresi değişebiliyor bir sonraki dönemin mülakat açıklanma sürecine göre, somra dil kursu ve sonrs yurt dışı 8 ay
-
Son kararname ile personel genel müdürü vali olmuş,bundan çok yakında açıklanır mantığı çıkarılabilir mi ?
-
@27ömer27 yurtdışı stajı tam olarak nedir ayrıntılı bilginiz var mı hocam etraftan hiç duyumunuz var mı zor oluyor mu sonuçta yabancı ülke falan?
-
@muzgor Bakanlığın belirlediği ülkelerde bakanlığın belirlediği ekip başının başkanlığında bilgi, görgü, dil eğitimi, farklı kültürleri tanıma, yüksek lisans vb. Yapma amacıyla yine kimin hangi ülkeye gideceğini bakanlığın belirleyeceği Kaymakam adaylarının gönderilmesindir. Kardeş