Forumda Neden Kavga Etmemeliyiz?
-
Merhaba dostlar. Öncelikle neden böyle bir başlık açma gereği duyduk? Son dönemde, özellikle belli başlıklarda artan bir gerilim söz konusu. Bunda tabi ki son iki senedir kadrolardaki daralmalar, süreçlerin uzaması, belli olumsuz kaidelerin çoğalması etkili ancak bundan evvel bence hepimizin kendimizde araması gereken eksikler olduğunu da düşünüyoruz. Bu nedenle böyle bir başlık oluşturma gereği hissettik.
Kavga etmekten kastım, mücadele etmek değil kesinlikle. Ben bunu seven, bunu düstur edinen birisiyim. Lakin bu birilerini küçük düşürme, karşındakini ezme, karşındakini tüketme, sindirme anlamında kesinlikle olmamalı. Kendini ispat için herkesin huzurunu kaçırmak saikiyle de olmamalı. Saygı sınırları korunmalı, hoşgörü ve empati esas olmalı. Yazacağım şeyler de bu çerçeve içerisinde olacak.
-Bir insanı kazanmak zor, kırıp kaybetmek, yok etmek kolaydır.
Bir insanla muhabbet zor inşa edilir, güven ve saygı içerisinde hareket edilirse bu mümkün olur. Ancak karşınızdaki insanı örselemeniz, onun gururunu incitmeniz kolay ve yıkıcıdır. Yıkıcı olarak bu süreçler içerisinde de, insan ilişkilerinizde de bir yere varamazsınız. Siz inşa edici olun, yıkmak yerine, tamir etmeyi seçin. Haklı dahi olsanız bunu belli bir incelik içerisinde karşınızdakine aktarın. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler, bu yolu denemeden karşınızdaki insanı incitirseniz, siz de muhakkak karşılığını incinerek alırsınız. Önce gül atın, size dikeni ile karşılık geldiği vakit de biz buradayız, müdahil oluruz. Ancak yapıcı adımı atan siz olun.
-Siz zor durumda olabilirsiniz. Bin bir dertle boğuşuyor olabilirsiniz. Bu yüzden haklı olarak davranışlarınıza anlayış bekliyor da olabilirsiniz. Peki ya siz karşınızdaki insanın derdini, sıkıntısını, sorununu biliyor musunuz?
Ekseriyetle bu sorunun yanıtı hayır olacaktır. Nihayetinde anonim kişilersiniz, siz bilinmiyorsanız, karşınızdakini de bilmiyorsunuzdur. Peki en az size denk belki de sizden büyük derdi olabileceğini hiç düşündünüz mü? Sizin beklediğiniz ve kendinize göre hak ettiğiniz hoşgörüyü o da hak ediyorsa peki?
EMPATİ yapın dostlar. Burada aşağı yukarı benzer emellerle yola düşmüş kervancılarsınız. Hepiniz küfenizde emeğinizi taşıyorsunuz. Alın terinizle yoğuruluyorsunuz. Bir emekçi diğer bir emekçiden, bir emek diğer bir emekten üstün değildir. Her ikisinin de kendi kutsiyeti vardır.
Kendiniz kadar karşınızda az evvel kırıp incittiğiniz, yargıladığınız kişinin koşullarını da düşünün. Bir söz söylerken bu pencereden bakıp, süzgeçten geçirip öyle söyleyin.
-Bir kişinin huzurunun kaçması, tüm FORUM'un huzurunun kaçmasıdır.
Dostlar buradaki külli muhabbeti ve huzuru ve dahi bilgi akışını sağlıkli bir şekilde tesis etmek için herkesin mutluluğu önemlidir. Herkesin huzuru toplam huzura katkı sağlar. Siz bir kişiyle kavga ettiğiniz zaman, onu okuyan herkesi huzursuz ettiğinizi, mutsuz ettiğinizi unutmayın. Bu kaçan huzurun yarın siz huzur istediğiniz zaman sizi de olumsuz etkileyeceğini de hesap ederek yapın yapacağınızı. Siz birine kızıp sokağınızda bir köşeyi, o kişinin kapı önünü kirletiyorsunuz. Oraya çöp döküyorsunuz örneğin. Sonra mahalleyi koku sardığı zaman da rahatsızlık duyuyorsunuz.
Bu başlıklarda ki kavgalar da aynı buna benzer. Bugün zedelediğiniz şeyler muhakkak bir gün sizi bulur. o nedenle "Nasıl bulmak istiyorsan, öyle bırak." denir ya. Forumu daha güzel bulmak istiyorsanız, buraya zehirli zakkum değil, gül dikin ki bir daha geldiğinizde güller olsun geldiğiniz yerde. Küfür, hakaret, hakir görme, küçük düşürme zakkum ise, tevazu, güzel söz, anlayış, yardım edilen bir cümle, bir dua, bir hoş seda ise güldür. Unutmayın dostlar.
Sizin kavga ederken başkalarının bunu seyretmesini istemeniz de en basit tabiri ile onlara saygısızlıktır. Sayfalarca süren kavgaları okumak zorunda bıraktığınız diğer dostlarınızı bilgi alabilecekleri, forumdan azami faydalanabilecekleri süreden mahrum ettiğinizi de aklınızda çıkarmayın lütfen. Yarın siz benzer şekilde bu durumla karşılaştığınızda şikayet etmek hakkını kendinizde bulmak için evvela siz saygı gösterin ve bu ortamı tesis edin lütfen.
Güç ve Başarı BİRLİKTEN Gelir.
Dostlar buradaki herkes bir gün yan yana aynı dairede, serviste birlikte çalışmaya aday kişiler. Ya da ilerde başka görevlerde karşılaşması muhtemel kişiler. Yarın daha güçlü olmaya, bugün şikayet ettiğiniz şeyleri düzeltmeye çalışacaksak ki bu olmalı gayelerimizden birisi de, bunu ancak birlik olarak yapabiliriz. Yarın güzelce bir araya gelmesi gereken insanlar daha bugün burada birbirini bu denli yaralıyorsa, kusurabakmayın ama ne olumsuz koşulları düzeltebilirsiniz ne de yanlışlıklarla başa çıkabilirsiniz.
Siz yol arkadaşınıza çelme takmakla uğraşırsanız, bir gün bir başka yol arkadaşınız da size aynısını yaptığında şikayet etme hakkınız olmayacaktır. Güzel yaptıklarınız da, kötü ettikleriniz de sadece ve en çok kendinizedir.
Kimseyi hor görmeden, bilmeyişini küçümsemeden yardımlaşın. Biz herkesin her sorusuna onu kırmadan yanıt vermeye çalışıyoruz ve zayıflamak bir yana dursun her geçen gün güçleniyoruz, neden diye düşündünüz mü hiç? Dostumuz çoğalıyor çünkü. Dostlarınız kadarsınız bu hayatta.Tek başınıza daha savaşmadan mağlupsunuz ve yarın ihtiyaç duyduğunuzda hakir gördüğünüz bir sorudaki ufacık bir bilgiyi alacağınız bir kişiyi bulamazsınız. O nedenle, tevazu ve hoşgörü ile birlik ve dirlik içinde güzel günler geçirmek için bu platformda lütfen bu dost tavsiyelerimizi dikkate alın.
Hepinize iyi forumlar diliyoruz dostlar.
Allah yâr ve yardımcınız olsun.@Antimülakat @Agor @Phoenix @aliveli @maverick @genclerbirlikli
-
@paretowilfredo ilkokul yıllarıma döndüm. Şu an dağılan yakalığımı toplarken bir yandan öğretmenimin verdiği ancak dinlemediğim öğütleri alıyorum o zaman dinlesek işte hiç bunlara gerek olmayacak
-
@paretowilfredo Emeğine sağlık üstad. Güzel noktalara temas etmişsin. Bunları bilmek değil, sürekli göz önünde tutmak gerekiyor. Beşer, şaşar misali çok fazla hırçınlık var üzerimizde ve bunu başkalarına karşı öfke kusarak atmaya çalışıyoruz. Bu yazılar bir nebze olsun sorunları başlamadan bitirecektir. Tartışmalarda bunu muhakkak göz önüne çıkaralım.
-
Çünkü birşey değişmiyo
-
.............
-
@genclerbirlikli Çalışılmayan yerden soran hocalar gibisin. Lisede Din Kültürü hocam falan olsan, sınavlardan önce en bilinmedik Peygamberlerin hayatına çalışırdım. Ayet meali gelir diye kur'an hatim ederdim
-
@antimülakat ahahahah hoca olsam öğrencileri aglatirdim galiba şanslılar valla olmadığım için.
-
@genclerbirlikli, içinde söyledi: Forumda Neden Kavga Etmemeliyiz?
@antimülakat hocam konuyla alakasız da üstad değilmiş üstatmış, tdk öyle diyor. Ben de bizim başkan beyin attığı maille öğrendim sonra tdkdan baktım diyceklerim bu kadar diyip giriyi sonlandırıyor, iyi geceler diliyorum
Biz de boşuna üstat demiyoruz yillardir
Cok kez duzeltesim geliyodu insanlari ama kırmak istemediğimden bi sey demiyodum. Dedigin iyi oldu -
@shady1 benim de kırma amacım yok elbette o toplara niye girdin durduk yere...
Bu arada @paretowilfredo üstat yakında şutlayacak beni, başlıkları amacından saptiriyorum
-
@genclerbirlikli yok dostum bi sey demedim iyi ki söyledin dedim
-
Yakında her başlığa bu linki yapıştırcam.
-
Neden bloklamalıyız diye bir başlık da açılabilir @genclerbirlikli
-
@genclerbirlikli bugün bi iki yere yapıştırcaktım ama işine karışmayayım dedim. :(( Sonra seni mi etiketlesem dedim kavganın altına, bu sefer de @James-Buchanan 'ın işine karışmış olacaktım :((
-
@möözun yapıştır yapıştır elini korkak alıştırma. El ilanı dağıtabilirim hatta o derece
-
@onuktekin o da güzel bir fikir, bloktan haberi olmayan çok var
-
@genclerbirlikli ben çok sevdim zaten bu linki. Bazen kavga çıkartıp kendi iletimin altına bunu yapıştırasım geliyor
-
@genclerbirlikli bence bloklama ileti düzeltmeden daha güzel bir özellik.
-
@möözun bari feyk hesap aç öyle kavga et
-
@onuktekin ekşideki engelle gibi
-
@genclerbirlikli Hocam rekabet kurumu sayfasını meşgul ettim kusura bakmayin daha da yorum yapmam artık bu konularda Ama komik bir yoruma da susamiyor insan