29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@mehmetemir idari yargi vergi yargisindaki temyiz istinaftan sonra gidilen temyiz deki tl siniri sanirim eger oyleyse 117.000 tl olmus olmasi lazim
-
Merhaba arkadaşlar themis idare hukuku kullananlar son kısım olan idare hukukunda özel yasalar konusunu bakalım mı kanunları işlemiş sanırım hoca
-
@marjinalmaliyt57 hocam benim baktığım yer 2019'dakine göre hesaplama yapmış malum 2019'a az kaldı ama sınavda 2018 den sorumlyuz o yüzden 117. 000 TL sınır..
Allah razı olsun hatamızı düzelttığıniz için..
-
@mehmetemir, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
2018 Parasal sınırlar ve süreler
İş, Asliye Hukuk, Asliye Ticaret, Kadastro, Sulh Hukuk, Tüketici Mahkemeleri
İstinaf sınırı 3.560 TL 2 hafta
Temyiz sınırı 47.530 TL 2 haftaAncak manevi tazminat davalarında verilen kararlara karşı, miktar veya değere bakılmaksızın istinaf yoluna başvurulabilir.
İcra Hukuk Mahkemesi
İstinaf sınırı 8.310 TL 10 gün
Temyiz sınırı 40.000 TL 2 haftaİdari yargı- vergi yargısı
İstinaf 5000 TL 1 ay
Temyiz 120.000 TL 1 ayArkadaşlar idari yargı temyiz sınırı 120.000 değil 117.000 TL...
Birde idari yargıdaki 1 ay değil 30 gün olacak..Ufak hatalar oluyor böyle ara sıra malum bazı kaynaklar yanlış yazıyor bazıları eskide kalmış oluyor filan..
Hakkınızı helal edin size yardımcı olmaya çalışıyoruz ama işte hatalarımızda oluyor ara sıra..
-
Arkadaslar Mahalle Bekcisinin ne "tür" bir kolluk hizmeti sunuyor son tahlilde ?
-
@foucault Genel kolluk hocam
-
Kamu ihale kanununda geçen şikayet ve itirazen şikayet usulünü tam olarak anlayan var mı arkadaşlar? Bilenler tam olarak açıklayabilir mi?
-
@antepli-27
Hocam çok güzel açıklamışlar bu konuyu:https:/ /www.kesikli.com/tr/kamu-ihaleleri/
-
@mehmetemir teşekkür ederim kardeşim sağolasın
-
Arkadaşlar Sertkan Erdurmaz 'ın medeni usul hukuku kitabının 3. ve 4. baskısı arasında mevzuat değişiklikleri açısından fark var mı?
-
@sena_25 hocam medeni usulde 2016 sonrası çok önemli bir değişiklik olmadı daha çok önemli değişiklikler parasal sınırlar ile ilgili filan ama yinede değişikliklere göz gezdirmeniz gerekir ama az bir değişiklik için kitap almayın yeniden elinizdeki yeterli hem vakit hem nakit israfı olmasın
Eğer size zor olacaksa ben tek tek Sertkan hocanın kitabından ki yeni gelen yerleri yazayım özelden. İsteyen varsa onlara da atarım.
Grubu çok meşgul etmeyelim uzun olur çünkü bu yazı -
@mehmetemir Hocam bu ince düşünceniz ve yardımınız için çok teşekkür ederim.Kitabı henüz almadım. Bazen kargo dolayısı ile problem oluyor o yüzden her siteden almıyorum. Baktığım bir iki sitede 3 .baskı mevcuttu. Ben de karasız kaldım 3. ve 4. baskı arasında fark varmıdır diye.
-
Arkadaşlar sizce vergi ve maliye çalışırken önce hangisinden başlamak gerekir? Bunun sizce anlama açısından bir önemi var mı?
-
@Mehmetemir hocam 2016 sınavına girdiniz mi?
-
@james-buchanan girmedim hocam
-
@mehmetemir bende girmedim malesef. boş yere masraf olmasın dedim.
-
@james-buchanan inşAllah bu seneki sınav sonucu gruptaki birçok kardeşimi hakim ve hakime olarak görmek nasip olur
Hayırlı geceler...
-
@ironi hocam okullarda da önce maliye gösterirler çünkü bir bakıma vergi hukuku temel dersi gibi. Eğer vaktiniz varsa ilk ona bakın derim vergiyi daha rahat anlarsınız ama yoksa hiç bakmayın vergiden daha çok soru çıkıyor..
-
300 kişinin tahmini min. 250'si iibf'li olur.
-
@mehmetemir sağolun hocam. Ben de vergiden daha çok çıkıyor diye düşünerek vergiye başladım ama bazı kavramlar oturmayınca maliyeye mi başlasam diye düşündüm. Sonuç maliyeye dönüyorum vergi biraz daha bekleyecek.