29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Önceki idari hakimlik sınavına giren, ya da önceki sınavları takip eden arkadaşlar, bu sınav icin nasil bir baraj olabilir acaba.
Tahmini kaç net yapanlar, ilk 300'e girebilir. Her bölümden bir yanlış yapsak ki, oldukça zor görünüyor. Bu durumda 10 yanlışa kadar gidilebilir. 60 doğru ile mülakata kalınabilir mi?
Genel kültür, genel yetenek ortalamasıni da 8 - 10 yanlış varsayarsak. -
vergi hukuku ve vergi usulü hangi kaynaklardan çalışıyorsunuz arkadaşlar?
bir türlü oturtamadım ben -
@atabey27 vergi usul icin mutlaka 213 sayılı vuk yi okuyalım.onun dışında vergi icin sertkan erdurmaz in konu anlatimli kitabi var iyi oldugu soyleniyor açıkçası elimde var diye ben themis maliye kitabinin vergi ile ilgili bolumleriyle yetindim uzerine justice in vergi sorularını çözdüm bir de matrah i çözdüm bir sıkıntım kalmadi size de bahsettiklerimi tavsiye ederim kolay gelsin şimdiden
-
@cenk 60 doğru ile mülakata kalmak imkansız gibi bisey dostum en son sinavda 53+25 le 600 e girilmişti simdi ilk 300 olcak 82 83 den aşağısı bana çok girer gibi gelmiyor tabi diğer şartlar sabitken.yine de sinavin zorluğu belirler +2 -2 gidip gelebilir
-
Arkadaşlar maliyeyi nasıl hangi kaynaktan çalışıyorsunuz? Elimde analiz maliye var fakat sanki sınav için, bi sürü gereksiz ayrıntıyla dolu. Hangi konulara çalışmalıyız maliyede en azından sonuç odaklı gideyim.
-
@olursaolur Arkadaş 60-22 / 60-20 demek istemiş zaten
-
@vamos kusura bakma dostum geç saatlerde bakmıştım yanlış algilamisim
-
Kanuni süre geçmesine rağmen beyanname verilmemesi durumunda hangi tarf usulü uygulanır? Yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar?
-
@antepli-27 Resen tarhiyat diye biliyorum inşAllah yanlış hatırlamıyorumdur
-
devlet denetleme kurulu, hsk'yı denetleyebilir mi?
-
@mehmetemir Şimdi baktım.Kanuna göre(Vuk md 30)resen tarhiyat ama kitaba göre idarece tarh.. Herhalde kanunu baz almak daha doğru olacak
-
@james-buchanan ddk nın denetleme yetkisinde yargı organları kapsam dışı bırakılmış ancak hsk idari bir kurum olduğundan denetleyebilir diye düşünüyorum
-
@james-buchanan, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
devlet denetleme kurulu, hsk'yı denetleyebilir mi?
-
@numerusclauses bana da öyle geliyor. teşekkürler.
-
@james-buchanan arkadaşlar
DDK’nın yargı ve Meclis dışında denetlemediği alan yoktur. Son düzenlemeler ile askeriyeyi de denetler hale gelmiştir.
HSK işe yargı organı değil yürütme organında yer alan bir idari organdır. İdari bir mercidir. Başkanı Adalet bakanıdır, yargısal merci değildir dolayısıyla DDK denetimine tabidir.
-
Arkadaşlar hala birçok test DDK’nın askeri, yargı ve Meclis dışında denetlemediği alan yoktur diyor.
Ancak temmuzda çıkan CBK'lar ile askeriye de DDK'nın kapsamına alınmıştır. Dikkat edelim...
yani güncel düzenleme:
DDK’nın yargı ve Meclis dışında denetlemediği alan yoktur. -
@antepli-27 Resen vergi tarhi yapılır. Kanuni süresi geçtikten sonra kendiliğinden verilen beyannamede resen tarh edilir. İdarece tarhiyat 29 ve 30. Madde dışında yani ikmalen ve resen tarh dışında kalan işlere yapılır ve yoklama fisine dayanir. Yani kaynağı yoklama fişi olur. Ayrıca kendiliğinden verilen beyannamede vergi ziyai cezasi yuzde 50 olarak uygulanır. Normal durumlarda vergi ziyai cezasi 1 kattır. Kaçakçılık kapsamındaysa 3 kattır. vergide indirim kapsaminda (vuk 376) vergi ziyai birinci cezada 1/2, devam eden cezalarda 1/3 olarak uygulanir. Hatirlarsaniz usulsuzluk ve özel usulsuzluk cezalari eskiden 1/3 indirime tabiydi. yeni düzenleme ile bu oran 1/2 ye düşürüldü. ancak indirim için 1 ay icinde odeme şartı var. Yada teminat gosterilmesi halinde 3 ay. Ozel usulsuzluk cezalarinin 1/3ten 1/2ye indirilme sebebiyse bu cezalarin tarhiyat oncesi uzlasma kapsindan cikarilmasidir. Tarhiyat sonrasi uzlasmada zaten eskiden beri sadece ver aslı ve vergi ziyai uzlaşmaya konu oluyor.
-
ARKADAŞLAR, hayırlı akşamlar..
Borçlar genelden tan tahsin zapatadan ve testlerde karşılaştığım sorulardan çıkardığım kendi özetim...
Az kaldı arkadaşlar dayanın İnşAllah...
Ben inanıyorum hepimiz kazanacaz ve adalet dağıtacaz inşAllah...
Allah garibana ses, mazluma nefes olmak isteyenlerin yardımcısıdır..
https://drive.google.com/open?id=1I3mXd8RgxRm8hYoMZua22_2qtCbjKT_H
-
@mehmetemir Bir de iştirakler denetimi dışında diye biliyorum ️
-
@james-buchanan hocam ben de en az 200 ibfli olur diyorum.