29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@su_23 hocam iştiraklar niteliği gereği her ne kadar KİT'lere bağlı iseler de kamu kurumu sayılmamaktalar çünkü KİT'lerin sermayelerinin en az yüzde on beşine en çok yüzde ellisine sahip bulundukları anonim şirketlerdir, iştirakler tümüyle özel hukuk hükümlerine tabi olarak faaliyetlerini sürdürmektedirler.
Bu yüzden kamu kurumu sayılmamakta ve doğal olarak DDK'ya tabi değiller..
-
@confutatis teşekkür ederim kardeşim.Çok açıklayıcı oldu. Bu sene bu değişikliklerden muhakkak soru gelir.Ayrıca dikkat edilmesi gerek.
-
@mehmetemir hocam borclari bugun bitirmistim; baktim baya guzel yerlere deginmissiniz tesekkur ederim:)
-
@sbf1983 az bir faydamız dokunabiliyorsa ne mutlu...
-
@mehmetemir Allah razi olsun.
-
@mehmetemir Sağolun açıklamanız için durum tam olarak böyle ama kanunnamede belirtilmiş ve test kitaplarında da seçeneklerde fazlasıyla gördüm hızlı bi işaretleme için akılda tutabiliriz o nedenle eklemek istedim ️
-
Cb kararnamesi ile kamulaştırmaya ilişkin hükümler düzenlenebilir mi? Hem olağan hem olağanüstü dönemde
-
@rootofallevil kitaba bakmadım ama olağan dönemde düzenlenemez şahsi görüşüm.
-
Hocam cumhurbaşkanı CBK ile olağan dönemde Anayasadaki sadece sosyal ve ekonomik haklarla ilgili hususları düzenleme yetkisi var. Kamulaştırma da bu bölümde yer alıyor. Hatta size bir örnek:
Hocam bakın bu kararnamede baya kuruma kamulaştırma yetkisi vermiş ve nasıl kullanacağına dair düzenleme yapmış.
https:// www. google. com. tr/amp/s/www. memurlar. net /haber/762445/4-numarali-cumhurbaskanligi-kararnamesi-yayimlandi.html%3famp=1
Olağanüstü dönemde ise zaten her alanda düzenleme yapabilir..
-
@rootofallevil pardon ben anayasaya daha çalışmadım. arkadaş doğru diyor. düzenlenir.
-
@mehmetemir Aklinda şöyle kalsın: Re’sen ve ikmalen tarhiyat dışındaki hallerde (VUK 29 ve 30 mad dışındaki), mükellefler vergi kanunlarındaki mecburiyetlerin yerine getirilmemesi durumunda, kanunen belirli matrahlar üzerinden tarh edilmesi işlemi idarece tarhiyattir.
Örnek: götürü usulde tespit edilen kazançlar üzerinden yapılan tarhiyatlar. Emlak vergisinde yapılan tarhiyat işlemi idarece tarhiyata en uygun örnek.
Soruda mutlaka "29 ve 30 dışındaki yâ da resen ve ikmalen dişindaki" demek zorunda. -
@dnztrkn Allah razı olsun, saolun...
-
Arkadaşlar hayırlı geceler lütfen bu mesajımı herkes okusun..
Bana özelden o kadar çok mesaj geliyor ki sayısını Allah bilir gelsin tabi ben çok seviyorum ama şu var maalesef..
Yazan baya bi arkadaş oluyor şunları diyorlar: bıktım dayanamayacam yoruldum artık diye..
Arkadaşlar yapmayın ne olur..
Bakın son bir ay..
Biraz daha dayanın...
Biliyorum zor gerçekten çok zor..
Ama ne olur dayanın..
Mazlumlara ses olmak..
Garibana ses olmak için dayanın..Dayanın çünkü Allahu Teala şöyle buyuruyor:
İnnallahe meas sabirin..
(Allah sabredenlerle beraberdir )Bakın bıkmak yok durmak yok uyumak yok sadece dış sıkma var...
Hatırlayın okul zamanı vize final dönemleri gece hiç uyumazdık niye o zaman bir amacımız vardı mezun olmak diye..
İşte şimdide var..
Hakim olup vatana hizmet etmek için..
Arkadaşlar hakim olursanız bir karar ile yeri gelir ülkeyi etkilersiniz..
Bu meslek insanlara en çok yardım edebileceğiniz ve iki dünyanızı da kurtaracak bir meslek..
Son 1 ay..
Allah rızası için yola devam etmek zorundayız..
Ne olur bırakmayın..
Hukuk zor ama çalışana hiçbir şey zor değil..
Çalışınca yapılamayacak hiçbir şey yok..
Ne olur arkadaşlar bırakmayın..
Aklınıza takılan soru mu var sorun bize yardımcı oluruz..
Anlamadığınız konu mu var sorun anlatalım..Yani biz elimizden geleni yaparız size düşen sadece 1 ay daha dişinizi sıkmak..
Ne olur arkadaşlar..
Ne olur yapmayın...
Hakkınızı helal edin..
Selametle...
-
@mehmetemir hocam ticaret mahkemesinde adli tatil var mı?
-
Arkadaşlar iyi geceler ben yarın geç başvuru yapmayı düşünüyorum ama ibfli yim idari hakimlik için yüzde 20 lik sınırlama hala gecerlimi önceki yazılarda yazmışsanızda göremedim ben bilen varsa cevap yazabilirmi. Teşekkür.
-
@james-buchanan hocam bütün mahkemeler adli tatile tabidir. Nöbetçi mahkemeler kalır Sadece her alanda. Onlarda adlı tatilde görülecek olan sınırlı sayıdaki dava ve geçici hukuki himaye türlerini karara bağlar..
Önemli olan ve testlerde çıkan hangisiAdli tatilde görülecek olan mevzusu..
Bunlar hmk m. 103 te var.
Bunları şöyle ezberleyin tek tek zor olur.Adli tatilde görülecek tüm mevzulara bir göz gezdirin dikkat ederseniz hepsi hemen karar verilmesi gereken acil haller değil mı? Karar verilmezse bir sorun olacak..
Mesela nafaka çok önemli ve eğer verilmezse bir an önce aç kalır kişi. Acil karar gerekiyor.
-
@ricardo-0 geçerli değil kota tamamen kalktı hocam
-
Bu arada hocam geç başvuru yarın değil 20'si galiba...
-
Doğru hocam 20 si saolun
-
Son sinav sorulari elinde olan var mi ?