29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@bydaler maalesef çıkmış sorularda dediğiniz husus geçerli. Denemelerde yeni yeni çıkıyor. Biraz bekleyin deneme için. Önce konu+kanun+test iyice otursun, şahsen ben son 10 günü denemeye ayırmayı düşünüyorum çünkü herşey bitmeden bir anlamı olmaz deneme çözmenin..
Hem birkaç yayının daha çıkar denemesi biraz daha bekleyin derim..
-
@mehmetemir bir hafta içinde Konsensus’un denemesi çıkacakmış arkadaşlar bilginiz olsun:)
-
@numerusclauses hatta şuan baktım, çıkmış bile
-
arkadaşlar adli ve idari yargı ortak konular var malumunuz. idari yargı ile adli yargı soruları birbirine eş değer mi? ben şu anda hakimim adli yargı notlarından bakıyorum anayasa, idare vs.
-
@fech29 Ortak alan tek sınav dostum zaten. Hem Adli Yargı hem Idari Yargi Adayları tek sinava girecek ortak dersler için.
-
@paretowilfredo hahaha ben bu soruyu nasıl sordum ya ortak alan diyorum bir de utandım şimdi. kusura bakmayın. günde 23.59 saat çalışıyorum
-
@fech29 Estağfurullah dostum belki eski usulü biliyor hatırlıyorsundur diye düşündüm. Eskiden sınavlar birbirinden bağımsızdı 2015'te bu oturum düzenine geçildi, heralde o günlerden bir esinti dedim ben de İyı çalışmalar dilerim, Allah yardımcınız olsun.
-
Arkadaşlar yanlış anlamayın reklam için değil size yardımcı olmak için gözüme çarptı yardım edeyim dedim. Yoksa size her alanda yardımci olmaya çalışıyorum maddi alanda da yardımım dokunsun biraz...
Bakın konsensüs çıkmış soruların soru bankası normalde 280 TL ama Eylül 2017 basım yarı fiyatına düşmüş.
Zaten çıkmış sorular değişmez bilirsiniz
Sadece anayasa, idare ve vergide değişiklikler sebebiyle bazı soru çözümleri ve cevapları değişmiş olabilir.
Çıkmış soru arayanlar için olabilir ki 2017 ye kadar olan tüm hâkimlik sınavları var içinde..
https:// www. savaskitap. com /Kelepir-Urun-KONSENSUS-Adli-Idari-Hakimlik-Cikmis-Sorular-2-Cilt-Takim-2016_21597.html#0
Hakkınızı helal edin...
-
Arkadaşlar önemli bir bilgi:
Her kitapta soru olarak geliyor:Müteselsil borçlulardan birinin yaptığı olumsuz işlem diğerlerini etkilemez ancak tek istisnası:
Müteselsil borçlulardan birine karşılık kesilen zamanaşımı diğerlerine karşı da kesilir.
Ancak bununda bir istisnası var:
Kambiyo senetlerinde (poliçe, bono, çek) borçlulardan birine kesilen zamanaşımı diğerlerine kesilmiş olmaz..
-
Adli Yargı ile ortak olduktan sonra o ortak dersler de zorlaşma oldu mu? Yoksa yine aynı seviyede mi?
-
@corleone Buna yapılacak yorum fazlasıyla subjektif olur dostum. Ayrıca her sınav kendisine munhasırdır ve her sınavda en çok doğruyu yapan -sayıya göre- 300/600 kişi başarılı olur. Bu yönden bence tek objektif değerlendirme kriteri düşen soru sayısı ile azalan esneklik. Önceki sistemde 40 genel kültür - genel yetenek sorusunun yanı sıra tek 100 de alan bilgisi sorusu soruluyordu. Yanlış yapma lüksü daha fazla dolayısıyla sınav daha esnekti. Bunu kıyas etmek daha doğru benim nezdimde.
-
Arkadaşlar yeni gelen ve çok karıştırılan bir husus:
CB makamında bir boşalma* olursa;
-TBMM seçimlerine bir yıldan az kalmışsa CB makamının boşalmasını izleyen 60. günden sonraki ilk pazar günü CB ve TBMM seçimi beraber yapılır.
- TBMM seçimlerine bir yıldan çok varsa CB makamının boşalmasını izleyen 45. günden sonraki ilk pazar günü sadece CB seçimi yapılır.
*Bu halde en yaşlı CB yardımcısı CB makamına vekalet eder, eskiden TBMM başkanı idi. Dikkat edin bu ayrıntıya..
-
Arkadaşlar bu ceza genelden ilk 75 maddeden mi sorumluyuz?
-
@görünmez-el evet sadece onlar ama bazı sorularda suç çeşitlerine aşina olmanız için bir kere de olsa 75'den sonraki maddelere de göz gezdirin..
-
@mehmetemir ceza ile ilgili bir notunuz varsa bana yollayabilir misiniz?
-
arkadaşlar makro iktisatta hangi konulara ağırlık vermeliyim
-
@görünmez-el elimde harika not var kime attıysam çok teşekkür etti e mail verin yollayım. Ayrıca burda da kendi özetim var:
https://drive.google.com/file/d/1VM0busQZ8K1mEzgcY7QfNfe1HSHbCsKJ/view?usp=drivesdk
-
@mehmetemir, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Arkadaşlar yeni gelen ve çok karıştırılan bir husus:
CB makamında bir boşalma* olursa;
-TBMM seçimlerine bir yıldan az kalmışsa CB makamının boşalmasını izleyen 60. günden sonraki ilk pazar günü CB ve TBMM seçimi beraber yapılır.
- TBMM seçimlerine bir yıldan çok varsa CB makamının boşalmasını izleyen 45. günden sonraki ilk pazar günü sadece CB seçimi yapılır.
*Bu halde en yaşlı CB yardımcısı CB makamına vekalet eder, eskiden TBMM başkanı idi. Dikkat edin bu ayrıntıya..
Arkadaşlar küçük bir hatam olmuş hakkınızı helal edin..
45 günlük süre için 45. günden önceki son pazar seçim yapılır.
60 günlük süre için 60. Günden sonraki ilk pazar..
Hakkınızı helal edin..
-
@mehmetemir tmmdir bekleyelim.biraz daha o zaman
-
Arkadaşlar sorularım var,1.sorum kamu hukukunda son viraj kitabını nasıl bilirsiniz(temsil yayınlarından) 2.sorum türk idari teşkilat yapısı çok detaya inmeye gerek var mı 3.sorum ahmet nohutcu idare hukuku kitabı çok ayrıntılı ona ikame başka bir kaynak onerebilirmisiniz yada kanunname ye devammı?