29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@hakimebircan dersanede bize vermişlerdi de ben oradan idariyle anayasayı aldım. Hepsini taşıyamam ağır olur diye. Yarın gidip devamını almayı düşünüyordum.
-
Arkadaşlar hayırlı geceler, adli yargıya girecekler de var grubu takip eden, onlara yönelik Monopol borçlar özelden çıkardığım kendi notlarım umarım faydası olur. Ayrıca idari yargıda çıkmasa da kurum sınavlarında çıkabiliyor. Belki işinize yarar
https://drive.google.com/open?id=19T0VTkPY6Uh-4hMutJ_CVl7svCqxFmB6
-
@sim yani her derste hangi konulardan başlıklardan soru geldiğini görürsünüz en azından onlara ağırlık çalışabilirsiniz
-
Matrahtan soru çözüyorum, kitap son baskı ama içinde hala değişiklikten önceki metinler var.
-
@corleone aynen Hocam ben düzeltiyorum ama işte sözde güncel 2018 basım ..
konu anlatımında ele almış değişiklikleri ama soru bankasında almamış..(matrah/ sertkan erdurmaz₺ -
@diriliss, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
uku tvs kitabını kullanan var mı tavsi
alma hocam. boş kitap.
-
a) Tartışma Def’i: Bunun anlamı alacaklıya önce asıl borçluya başvurması gerektiği itirazında bulunmaktadır. Bu def’i çeşidine aynı zamanda peşin dava def’i de denilmektedir. Tartışma def’inin ileri sürülemeyeceği bazı haller vardır:
-
Asıl borçlunun iflas etmesi
-
Borçlunun hakkındaki takibin alacaklının kusuru olmadan semeresiz kalması
b) Rehnin Paraya Çevrilmesi Def’i: Alacaklının asıl borçludan olan alacağı, kefaletten önce veya onunla aynı zamanda rehinle teminat altına alınmış ise kefil önce rehnin paraya çevrilmesini isteyebilir. Rehnin paraya çevrilmesi def’inin ileri sürülemeyeceği bazı haller vardır:
- Asıl borçlunun iflas etmesi: Rehin 3. kişi tarafından temin edilmiş ise bu def’i ileri sürülebilir. Rehin asıl borçlu tarafından temin edildi ise ve asıl borçlu iflas etti ise ileri sürülemez.
Bunlara dikkat edin arkadaşlar...
-
-
Taksim defi
Müteselsil olmayan borçlarda borçluların her birinin ben sadece şu kadarlık kısımdan sorumluyum diye ileri sürdüğü def'i -
Bazı testlerde karşınıza çıkabilir...
Haksızlık yanılgısı:
TCK m. 30/4: “İşlediği fiilin haksızlık oluşturduğu hususunda kaçınılmaz bir hataya düşen kişi, cezalandırılmaz.”.
-
Haksızlık yanılgısında hep aynı soru sorulur:
Hollandalı turist Türkiye'ye gelir ve esrar içerken yakalanır. Turist ise şunu der:
Ben Türkiye'de yasak olduğunu bilmiyordum..
İşte turist işlediği fiilin haksızlık oluşturduğu konusunda hataya düşmüştür
Dolayısıyla ceza almaz:
TCK m. 30/4: “İşlediği fiilin haksızlık oluşturduğu hususunda kaçınılmaz bir hataya düşen kişi, cezalandırılmaz.”.
-
Aynı zamanda bu soru 2011 idari yargıda çıkmış
ceza sorusudur.. -
Dostlar,soru bankası alacağım ancak karar veremedim.Monopol,Tebliğ,Suı generis kullanan arkadaşlar hangisini tavsiye edersiniz?
-
@ihc42 monopol alın hocam idari yargısı yeni çıktı ben adli yargıyı almıştım zaten ortak derslerin soruları aynı...
Çok güzel anlatmışlar hem fiyatı da diğer kitaplara göre daha makul hemde içeriği çok güzel...
-
@ihc42 saydığınız diğer kaynakları bilmiyorum ancak Monopol’ün idari yargısı bugun elime gecti, anayasa ve iyuk bölümlerini bilgilendirici buldum
-
@fech29 başka kitap tavsiyen var mı hocam bi tane almam lazım artık
-
@ihc42 ben de monopol çözüyorum şimdi. inanılmaz beğendim özellikle medenisi çok güzel noktalara değinmiş
-
@mehmetemir hıcam her ikisinde de ortak nokta esas sözleşmedeki taraflar değişmez olmalı
-
@foucault tüm ülke düzeyinde değil bölgsel idare
-
Tamam hocam Monopulü alacağım,önereceğiniz deneme var mı peki ? @mehmetemir
-
@kemankeşş hocam siz borca katılma ile karıştırdınız galiba. Borca katılma ile borcun üstlenilmesi farklı. Bizim dediğimiz borcun üstlenilmesinde borçlu değişiyor. Alacağın devrinde sadece alacak devrediliyor o yüzden alacaklı sıfatı değişmez..