29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Sınırlı ehliyetsizlerle ilgili ek bir bilgi daha hatırlatmak açısından. Kısıtlılık kararının 3. Kişiler açısından hüküm ifade etmesi için ilan edilmesi gerekir. Aynı durum kısıtlılık kararının kaldırılmasında da geçerli.
-
@bydaler Ben de mihenk çözüyorum. 3 tanesini çözdüm . çıkmış sorulara göre daha zor , özellikle tarih kısmı bana çok kasıntı geldi. Tabiki sınav tecrübesi olan arkadaşların yorumu daha önemli bence.
-
@aslan-reyiz, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
“Kanunun hazırlık çalışmalarındaki bir hatadan örneğin yabancı bir kaynağın çevirisinin yanlışlığından, baskı hatalarından, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen bir kanunun ardından aynı konuyla ilgili diğer kanunların iptalinin istenmemesinden, kanunun değiştirilmesine rağmen değiştirilen kanun ile ilgili diğer hükümlerin unutulmasından dolayı kanunda bir hüküm olmasına rağmen, kanunun sözünü ve ruhunu bağdaştırmak mümkün değildir.”
Yukarıda tanımlanan boşluk türü hangisidir?A) Kural içi boşluk
B) Kural dışı boşluk
C) Gerçek olmayan boşluk
D) Örtülü boşluk
E) Bilinçli boşlukCEVAP C
Gerçek Olmayan Boşluk
Gerçek olmayan boşluk, kanunda yer alan bir düzenlemenin, yeterli ve tatminkâr bulunmamasıdır.
Gerçek olmayan boşluklar, örtülü boşluk olarak da tanımlanmakla birlikte ikisi arasında fark vardır. Şöyle ki;
gerçek olmayan boşluk kanunun istisna hükümlerini savsaklamasından değil, hukuk politikasındaki
yanlışlıklardan dolayı ortaya çıkan boşluklardır. Gerçek olmayan boşluklarda da kanunda bir hüküm
olmasına rağmen, kanunun sözünü ve ruhunu bağdaştırmak mümkün değildir. Sözü ve ruhu itibariyle
uygulanması dürüstlük kuralı ile çatışmakta, hakkın kötüye kullanımı sayılmaktadır. Gerçek olmayan
boşluklar genellikle, kanunun hazırlık çalışmalarındaki bir hatadan örneğin yabancı bir kaynağın çevirisinin
yanlışlığından, baskı hatalarından, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen bir kanunun ardından aynı
konuyla ilgili diğer kanunların iptalinin istenmemesinden, kanunun değiştirilmesine rağmen değiştirilen
kanun ile ilgili diğer hükümlerin unutulmasından kaynaklanır. Bu tür boşlukları doldurmak hâkimin değil,
kanun koyucunun görevidir. -
Arkadaşlar günaydın ceza hukukunda 6706 sayılı kanundan soru geliyor mu? gelip gelmediğini bilmiyorum çünkü daha çıkmış sorulara bakamadım.. teşekkürler...
-
Ceazi konularda uluslararası adli işbirliği kanunu (6706)
-
cezai konularda...
-
Soru gelmesi en yüksek ihtimali olan yerlerden dostum.
-
@Mehmetemir hocam meşru müdafada savunmalar arasında mı orantı var yoksa silahlar arasında mı bu konuya bir açıklık getirin sadeve bu karışıyor
-
@kemankeşş silahlar arasında bir orantı olmak zorunda değil . Misal size pala, yumruk, taş ile saldıran bir saldırganı tabanca ile yaralıyarak durdurabilirsiniz.
-
Arkadaşlar şu kitabı bilen deneyen var mı?
https://baskentkariyer.com.tr/urun/legalis-idari-hakimlik-soru-bankasi/ -
@aslan-reyiz hocam benim öğrendiğim kadarıyla dürüslük kuralıyla çatışma olunca örtülü oluyor. hüküm beğenilmiyor veya uygun bulunmuyorsa gerçek olmayan boşluk oluyor. komple yanlış mı biliyormuşum yani
-
Arkadaşlar mihenk mi monopol denemesinden hangisini tavsiye edersiniz, Bekir Çelik hocanın tarih 15 li denemesini tavsiye eder misiniz ?
-
Çok sorulan düğün için gelinlik meselesi...
Borçlu gelinliği düğünden sonra ifa ederse ne olur..
Düğün nedir
O an olması gerek demi..
Düğünden sonra gelinlik ifası ne işe yarar ki?İfa anlamsız olur.
Yani illa düğüne kadar ifa edilmesi gerekiyor..
O yüzden kesin vade...
-
@kml hocam kaymakamlık ve sayıştay kitapları iyi değildi baskent kariyerin, bunu bilmiyorum.
-
@fc-real-gdp sayıştay'ı bilmiyorum mülki amir fena değildi. Benim asıl merak ettiğim kitap çözümlü sorubankası gibi mi yoksa direk özgün soru mu ?
-
Yargıç denemelerini çözen var mı?
-
Kabahatler kanunu kapsamına giren idari para cezasının iptali istemiyle açılan dava idari yargıda görülüyor değil mi?
-
@iibf bizim kurumdaki idari para cezalarinin itirazi sulh ceza hakimligiydi.
-
@iibf hocam kabahatler kanundan yazılan cezalarda adli yargı sulh ceza görevlidir.
-
Arkadaslar sinava girerken yanimizda herhangi bir belge goturmemiz gerekiyor mu? Transkript falan gibi?