29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@nopainnogain hangi sayfalar hocam
-
Altın Çizgi kitabını çözmeyenler için öneririm. 150 sayfa, içinde vergi hukuku ve türk vergi sistemi çözümlü soruları var.
-
@toranj 834 35 38 39 42 43 46 47 50 51 54 55 58 59 62 63
Hepsinin başında 8 var -
2 hafta kala umudunu yitiren var mı?
-
Birşey sorucam arkadaşlar idari yargı için 300. Adaylık için kaç net gerekli 100 sorudan bir tahmin var mı
-
@corleone olmaz mı
-
@corleone Hocam umut kesmeyin ne olur ya..
Gece gündüz çalışan biri için bir bakarsınız sorular hiç çalışmadığı önemsemediği yerden geliverir. O da kazanamaz..
Ama elimden geldiğince çalışan ve umudunu kaybetmemiş bir kişi için bir bakmışsınız hepsi bildiği yerden gelivermiş .
Herşey önce çalışma gerisi nasip..
Biz devemizi bağladık..
Gerisi artık Allah'a ait..
Olursa nasibim olmazsa imtihanım deyip geçmeliyiz..
İnanın son 2 hafta ders çalışma haftası değil tamemen moral haftası..
Ne olur dayanın..
İnanın nasipte varsa emin olun hepimiz kazanacaz hepimiz mutlu olacaz inşAllah..
Siz elinizden geleni yaptınız yapmaya devam edin..
Gerisi tamamen birbirimize dua etmemize kaldı..
Ne olur ne olur dayanın..Ben size güveniyorum...
Çok değerli hakim ve hâkimler olacaksınız...
Garibana ses mazluma nefes olmak için..
Ne olur dayanın...
Dualarım sizlerle...
-
@mehmetkvl 25gkgy-55alan yeterli olabilir, ama bu netlerden daha azı kurtarmaz
-
@corleone Idare Hukukunun oldugu bir sinava kendimden emin girebilmem soz konusu dahi olamaz Bir denemede idare sorularini gayet guzel cozuyorum digerine bakiyorum husran. Diger derslerden biraz umudum var da idareyi Allah'a birakiyorum nasip.
-
@corleone hocam 2 haftada cok sey yapilir. Mesala denemede alanda 70 soruda 45 yapiyorsaniz 55 e cikarilabilir. Simdi tam son tekrar son rütuş zamani. Denemekten zarar gelmez hocam birakmayin. Sınava dinc zihinle girince cok sey farkeder varsin zor olsun dogru mantikla da soru cözulur bazen belli mi olur:)
-
ben şimdi konsensus çözüyorum vergi haricinde sınava göre uçuk gelmedi ama tabi sınav bambaşka bi durum. başka konsensus çözen varsa sınava yakın olduğunu düşünüyor mu acaba?
-
monopol çözüyosanız moralinizi bozmayın arkadaşlar zor bi deneme özellikle özel hukuku. moralinizi bozuyosa bırakın:)
-
Arkadaşlar iktisat özet konu notu olan var mi ?
-
Konu tekrarı yetistiremeyen veya elemek zorunda olan arkadaslara tavsiyem: ya dogrudan kanun okumasi yapin ceza genel icin mesala ilk 75 mad. veya sadece onemli olan bolumlere bakin konu basliklarina göz gezdirin; ya da mehmetemir hocamin notlarini okuyun:)
-
Hiç deneme çözmeden gireceğim bu sefer. Yetişmiyor bir türlü .
-
Karışan bir husus dikkat edin..
Siyasi parti Kurmak için
30 gerçek kişi GerekirAma TBMMde Siyasi parti Grubu kurmak için 20 MV gerekir.
Hayırlı akşamlar..
Dayanın ne olur dayanın..
Garipler, yetimler mazlumlar için dayanın..
Bırakmak yok..
Allah'ın izniyle kazanmak var..
Hakim veya hakime olup garibana ses mazluma nefes olmak var başka birşey yok..
Devam devam devam...
-
“Kanunun hazırlık çalışmalarındaki bir hatadan örneğin yabancı bir kaynağın çevirisinin yanlışlığından, baskı hatalarından, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen bir kanunun ardından aynı konuyla ilgili diğer kanunların iptalinin istenmemesinden, kanunun değiştirilmesine rağmen değiştirilen kanun ile ilgili diğer hükümlerin unutulmasından dolayı kanunda bir hüküm olmasına rağmen, kanunun sözünü ve ruhunu bağdaştırmak mümkün değildir.”
Yukarıda tanımlanan boşluk türü hangisidir?A) Kural içi boşluk
B) Kural dışı boşluk
C) Gerçek olmayan boşluk
D) Örtülü boşluk
E) Bilinçli boşluk -
@aslan-reyiz d?
-
@aslan-reyiz d hocam..
Örtülü boşluk da kanunda bir düzenleme var ancak kanunun uygulaması adalet duygularına aykırı, çelişen, zarar veren bir husus içeriyor...
Eğer sadece normal kanunun eksik kalması olsa idi gerçek olmayan boşluk olurdu...
-
Yine bir diğer karışan husus..
TBMM hangi hallerde açık hangi hallerde gizli hangi hallerde işaretle oylama yapar..
Kural olarak işaretle oylama yapılır diğer hallerin zorunlu olduğu haller istisnadır.
Şimdi ezber olmadan mantıkla hangi hallerde zorunlu açık ve gizli oylama olduğuna bakalım...
Sadece şunları bilin hepsini teker teker ezber yapmayın..
Gizli oylama adı üstünde gizli olmalı..
Ne gizli olur?
Demekki önemli bir iş veya bir şahısla ilgili bir iş yapılacak ama açık yapılır mı tabi gizli olacak..Ne peki...
TBMM'nin bir yere şahıs seçimi ile ilgili kararlar (Kamu denetçisi seçiminden tutunda hepsi)
Ayrıca TBMM'nin en önemli yaptığı iş nedir Anayasa değişikliği..
İşte bu 2 hal zorunludur gizli oylama..Açık oylama ne zaman zorunlu..
Ezber yok mantık var..
Şekli tüm kanunlar açık oylama ile olmak zorunda..
(Bütçe kanunundan tutun da ta milletlerarası antlaşmaları Uygun bulmaya kadar..)Geri kalan hepsi ise işaretle oylama...
Peki son bir çıkabilecek husus..
Gizli veya açık oylamanın zorunlu olmadığı hallerde işaretle oylama olur ya peki kaç MV isterse gizli veya açık oylama yapılır..
En az 20 MV isterse gizli veya açık oylama yapılır...