29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Hocam harika bir yazı..
Bizim dediğimiz gibi imiş..
Her üyenin dikkat edin görev süresi bir anda dolmuyor farklı zamanlarda doluyor..
Buradaki her üye kendi görev süresi bitene kadar devam eder sonra yeni üye seçimi yeni sisteme göre olurmuş...
https:/ /www.google.com/amp/m.gazetevatan.com/amp/aym-tamamen-sivillerden-olusacak-1038238-siyaset/
Hayırlı akşamlar...
-
@mehmetemir Yüksek Askeri İdare Mahkemesi ve Askeri Yargıtay’ı kaldırdığı için, Cumhurbaşkanının bu iki kontenjandan seçtiği üyelerin üyelikleri otomatikman düşecek.bunu da belirtmiş ama hocam kafam karıştı suan
-
@olursaolur Geçici maddelerle düzenleme altına alınmıştır o durum. Kontrol ettiniz mi?
-
-
Allah razı olsun her ikinizden de...
-
@mehmetemir kardeş dua et bu sefer alalım yarım puanın rövanşını
-
ÇOK ÖNEMLİ SORULABİLİR:
Müteselsil borçlulardan birinin ibra edilmesi halinde neler neler oluyor..
Alacaklı müteselsil borçlulardan birinin borcunu ibra ederse bu durumda o ibra edilen borçlunun diğer borçlularla iç ilişkide ki payı oranında diğer borçlularda alacaklıya karşı borçtan kurtulur..
Örnek var mı diyorsunuz galiba..
Elbette var..
A, B, C, X'e karşı 9000 TL borçtan müteselsil sorumludur. X, A'yı borçtan ibra etti bu halde bakalım neler neler olmuş...
Şimdi hatırlayın müteselsil borçlular arasında iç ilişki dediğimiz halde eğer aksine anlaşma yapmadılar ise her biri eşit paylar oranında sorumludur yani 3000'er oranında sorumludur ama dış ilişki dediğimiz alacaklıya karşı borcun tamamı olan 9000 TL den her biri sorumlu.
Şimdi durun..
X, A'yı ibra etti. A'nın iç ilişkideki payı ne kadardı? 3000 demi..İşte bu oranda diğer borçlular (A artık gitti B ve C kaldı müteselsil borçlu olarak) bu ibra edilen 3000 TL oranında Alacaklı X' e karşı borçtan kurtulur yani onların müteselsil sorumlu olduğu borç miktarı 6000'e düşer..
Umarım anlaşılır yazdım..
Hayırlı akşamlar...
Allah'ın izniyle o kadar az kaldı ki hakim/ Hakime olmanıza..
Hadi dayanın zira son günler..
Başaracaksınız...
Dualar sizlerle..
-
Merhaba son tekrar amaçlı kanunları gözden geçireceğim. Mesela medenide özellikle kişi ve mirasa bakmayı düşünüyorum. Çıkmış sorular bu konulardan gelmiş. Borçlar, ceza, iyuk medeni usulde de özellikle şuraya dikkat edin dediğiniz konular nelerdir?
-
@olursaolur medeni ve borclar yaninda vergidende cok yanlisim cikiyor matrah cozmemekte diretmistim bakcam artik en azindan cikmis sorular kismini bitiriyim
-
@sim hocam her dersi tek tek buraya yazmak çok zor olur önemli noktaları. Ben buraya kendi el yazılı notlarımı atmıştım. Onlar en önemli noktalar her ders için. Yazım biraz kötü olsa da en azından en önemli noktaların konu başlıklarına her ders için bakabilirsiniz..
Eğer elinizde yoksa tekrar link atarım hepsini...
-
arkadaşlar denemelerde diğer 8 dersten daha fazla vergiden yanlışım çıkıyor halbuki güzel çalıştım kanunu özümsediğimi düşünüyorum matrah justice ve konsensus çözdüm . nasıl aşabilirim tavsiyesiniz var mı?
-
@toranj justice ve konsensus bende çözdüm vuk okudum ama hatalar devam ediyo bi sekilde yakaliyor sorular matrah var onu cozmemistim cikmis sorularina bakcam sadece son kez. Baska elimden bisey gelmiyor.
-
@alp9292 hocam matrahın özgün kısmını bitir guzel sorular var orda
-
Arkadaşlar milletlerarası özel ve uluslararası hukuk notu olan varsa, atabilir mi?
-
Arkadaslar dikkat etmemis olabilirsiniz ben yeni fark ettim cb secim usullerinde 60. Gunu takip eden ilk pazar gunu, 45 gun icindeki son pazar gunu gibi ayrimlar var yani son pazar ve ilk pazar ayrimi. Ben yeni fark ettim, sadece 60 ve 45 olarak dikkat etmistim daha once.
-
Kisisel hal sicili ve aileyle ilgili olup Aile mahkemesinin gorev alanina girmeyen dava neydi.
-
@alp9292 adın değiştirilmesi mi hocam asliye hukuk bakar ona..
-
@sbf1983 ne o detay tam anlayamadım
-
Arkadaşlar justicenin güncelleme ekinde bazı sayfalar bende boş çıkmış. Sizde de böyle bir durum var mı? Eğer yoksa bendeki eksik sayfaların fotosunu bana gönderecek bir hayırsever arıyorum:)
-
@msayar12 hocam mesala cb secimimde oylamaya tek adayla gidildiginde referandum seklinde yapiliuor. Gecerli oylarin salt cogunlugu alinamazsa secim yenileniyor ve kesin sonucun ilanindan sonra gelen 45. Gunu takip eden ilk pazar sadece cb secimi yapiliyor. Diger durumda Cb makaminin herhangi bir nedenle bosalmasi ve tbmm genel secimine bir yildan fazla sure varsa, makamin bosaldigi gunden sonra gelen 45 gun icindeki son pazar secim yapiliyor ve bu sekilde secilen cb meclis secim tarihine kadar gorev yapiyor. Bu sure cb acisindan donemden sayilmiyor gibi.