29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@corleone bende idari yargı çalışıyorum önceden çalışmıştım ama tamamen unutmuşum gerçekten zorlayıcı bir ders..
-
-
Arkadaslar su cümleye bir dikkat edin lütfen soru olarak gelebilir:
4734 sayılı Kanu Ihale Kanununun 13.maddesine göre yaklaşık maliyeti aşan eşik değerlere eşit veya bu değerleri aşan ihalelerden;
Açık ihale usulü ile yapilacak olanların ilanları ihale tarihinden en az kırk gün önce
Belli istekliler arasında ihale usulü ile yapilacak olanların ön yeterlilik ilanları son başvuru tarihinden en az on dört gün önce
Pazarlık usulü ile yapılacak olanların ilanları ihale tarihinden en az yirmi beş gün önce Kamu Ihale Bülteninde en az bir defa yayımlanmak suretiyle yapılır. -
@olursaolur Ek olarak açık ihale ve pazarlık usulünde sürelerde ihale tarihi baz alınırken belli istekliler arasında ihalede son başvuru tarihi esas alınır.
temel ihale usulleri açık ihale ve belli istekliler arasında ihale usulüdür. Doğrudan temin ihale usulü değildir. -
Arkadaslar kendimi olcmek icin monopolun idari yargi denemelerini aldim suana kadar 3 tanesini cozdum 66 , 72, 75'er tane dogrum cikiyor moralim bozuldu acikcasi sorular duzey olarak nasil sizce daha once bu denemeleri cozen varmi grupta.
-
-
1 nolu Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle; Cumhurbaşkanlığı bünyesinde aşağıda yer alan kurullar kurulmuştur.
• Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu. • Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu.
• Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu. • Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu.
• Ekonomi Politikaları Kurulu. • Sosyal Politikalar Kurulu.
• Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu. • Yerel Yönetim Politikaları Kurulu.
• Hukuk Politikaları Kurulu.
Cumhurbaşkanı, kurulların başkanıdır. Kurullar en az üç üyeden oluşur. Kurul üyeleri Cumhurbaşkanınca atanır. Cumhurbaşkanı kurul
üyelerinden birini başkanvekili olarak görevlendirir. -
Aşağıda yer alan kurum ve kuruluşlar Cumhurbaşkanlığına bağlı olup, kanunları ve/veya Cumhurbaşkanlığı kararnamelerindeki
hükümlere tabidir.
• Devlet Arşivleri Başkanlığı • Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı
• Devlet Denetleme Kurulu • Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı
• Diyanet İşleri Başkanlığı • Savunma Sanayi Başkanlığı
• İletişim Başkanlığı • Strateji ve Bütçe Başkanlığı
• Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği • Türkiye Varlık Fonu
-
-
@alp9292 bence zor bir deneme
-
@iibf idari yargı oturursa çok zevkli bir alan bol tekrar s
-
Anayasa mahkemesi için anayasa madde 149’da genel kurul ,en az 10 üye ile toplanır yazıyor
Anayasa mahkemesi içtüzüğünde en az 12 üye ile toplanır deniyor.
Biz anayasaya göre mi cevap vereceğiz ? Soru daha önce soruldu mu bilmiyorum kusura bakmayın kafama takıldı -
@mep
Hocam http://www.anayasa.gov.tr/icsayfalar/mevzuat/i burada da baskan veya gorevlendirecegi baskan vekili haric 10 uye ile toplanir diyor genel kurul -
-
@sbf1983 ayni soru denemede de karsima cikti orda da Anayasa mahkemesi 1 başkan 10 üye ile toplanır =11 kabul edilmiş
-
@alp9292 hocam eğer yoğun olarak yanlışlarınız medeni ve borçlardan geliyorsa moraliniz bozulmasın 1 tık zor sorulmuş..diğerleri icin de sıkıntı fazlaysa biraz daha fazla kanun okumaya ya da eksikleri gözden geçirmeye çalışalım
-
@mep soruya gore cevap vereceğiz bence 1982 Anayasasına göre... diye başlarsa 1 başkan 10 üye ile toplanır.soruda o belirtilir
-
@olursaolur hocam bir de bu maddenin altinda bu maddenin 1. Fikrasinin askeri idare mahkemesinden gelen uyenin gorev suresi sona erdiginde yururluge girer demis. Ne demek istemis simdi. O uyenin gorevi sona erdi mi ki?
-
@sbf1983 kaldırılan üyelerin görevleri sona ermez baska bir yerde üyelikleri süresi bitene kadar devam eder diye biliyorum burda da onların görev süreleri bitene kadar maddenin ilgili bentleri yürürlüğe girmeyecek demek istemiş ben boyle algıladım @Mehmetemir Hocam ne diyosun bu duruma?
-
@olursaolur hocam benim bildiğim hala üyeler çünkü azlolunamazlar. Üye sayısı görev süreleri bitene kadar 17. Ama eger soru gelirse 15 üye 10 kişiyle toplanır dicez.
-
@sbf1983 anladım hocam ben kasımın başı gibi mevzuat.gov ordan indirmiştim demek ki güncel değilmiş sağ olun cevaplar için
-
@olursaolur hocam bende aynı sizin gibi biliyorum ama yine biraz araştırayım internetten.
Ama büyük ihtimalle bizim dediğimiz gibi zira aksi yönde düşünce kazanılmış hakkı zedeleyen bir durum olur ama siz bekleyin ben araştırıp yazacam İnşAllah...
-
@mehmetemir Ben de böyle bir şey okudum fakat nerden okudum bulup çıkaramıyorum simdi hocam aklımızda olsun bulduğumuzda yazalım