29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@mminervaa teşekkürler hocam
-
Kaymakamlığa sadece mülki idare amirliği hizmetleri sınıfından olanlar vekalet edebilir.
Bu hüküm kalkmış arkadaşlar ama maalesef yine Çoğu kitap, site filan güncel değil
Maalesef
İnanın yetişemiyor insan... -
@gaye hocalardada anladgm kadaryla birlik yok. Bana söylenen mali tatile denk gelirse 7 gün uzar ama mesala beyanname verme suresı mali tatilden sonra kı 5 gün ıcınden birine denk gelirse otomatik olarak mali tatil den sonraki 5. güne kadar uzuyor.
-
@atanamayan Evet bu hususu justice yanlış anlatıyor aman dikkat. Mali tatile denk gelen sürelerde 2 durum var 1. Durum 7 gün uzayan süreler 2. Durum işlemeyen süreler. Diğer husus ise mali tatil bitimini izleyen 5 gün içerisinde bir güne denk gelen süreler ise 5. Gün sona ermiş sayılıyor. Mali tatil ihdas edilmesi hakkında kanun u okumanızı öneriririm 1-2 sayfalık kanun.
-
@rootofallevil kaldırıldı
-
@mehmetemir son kaymakamlık sınavında o hususla ilgili soru vardı
-
@atanamayan @mr-aday hocam evet mali tatil ihdası hakkında kanunu okuyunca netlesti. kitaba dayali calismanin zararlari. kanun okumak cidden onemli. yalniz mali tatil ihdasi hakkinda kanunun sonunda baska bir kanuna atif var ve buradaki 7 gunluk sureler 5 gun oldu falan diyor. hocalarin kafasini karistiran da bu sanirim.
-
Arkadaşlar medeni usul hukuku(sertkan hocanın kitabı) ve vergi hukuku kısmının özgün sorularını matrahtan mı çözmeliyim yoksa justice ın ilgili kısımlarını mı çözeyim hangisi daha faydalı olur ?
-
@atanamayan sertkan hocanin kitabinda surelerle ilgili kismi henuz cozmedim ama kanuna paralel yani dogru sekilde islemis sanirim konuyu goz gezdirdigim kadariyla.
-
@yigido89 sertkan hocanın medeni usulünü incelemedim ama justice in medeni usul sorulari guzeldi beğendim kodakoglunun da arkadaki 100 soruluk testi tam sınav kıvamında.vergi icin matrah tek geçerim..
-
@olursaolur matrah ve kodakoğlunu kesin çözeyim ozaman hocam çok teşekkür ederim.
-
@mr-aday o atifi da son fikra icin yapmis. yani mali tatili izleyen 5 gun icinde biten sureler icin. 7 gun 5 gun olarak degismis. ancak oturdu kafamda bu hususu acikladiginiz ve kanunu isaret ettiginiz icin sag olun hocam. justice'e gore cevaplayacaktim belki de sinavda ciksa.
-
Bir gun büyük adam olursam şu sürelerle imtihan edilme sorunsalina bir el aticam
-
Mihenk denemelerini çözen var mı arkadaşlar nasıl buluyorsunuz ve kaç doğru cikarabiliyirsunuz
-
@Mehmetemir borçlar notunda yanlış yazmışım dediğiniz bir yer vardı neresiydi o baktım ama bulamadım. Zahmet olmazsa yeniden söyler misiniz?
-
Maliyeyi sona bıraktım ama vaktim kalmadı gibi, muhakkak bakmam gereken konu başlıkları var mıdır arkadaşlar? Soru potansiyeli yüksek olan?
-
@ironi, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@Mehmetemir borçlar notunda yanlış yazmışım dediğiniz bir yer vardı neresiydi o baktım ama bulamadım. Zahmet olmazsa yeniden söyler misiniz?
Hakkınızı helal edin ben borçlar kendi notuma bir yanlış yazmışım:
Borcun naklî halinde zamanaşımı borçluya geçmez demişim. Yanlış olacak geçer çünkü zamanaşımı kişiye bağli değil borca bağlı feri hak. Ama zamanaşımı durması gibi şahsi haller geçmez sadece zamanaşımı kendisi geçer..
Borç ile Birlikte Yan Hakların Durumu Ne Olur?
Kural olarak borcun nakil sözleşmesinin yapılmasıyla eski borçlunun borcu ve yan hakları yeni borçluya geçmektedir. Bu yan haklar yükümlülükleriyle, itiraz,defi, işlenecek faizler, zamanaşımı süresi hatta muaccel cezai şartlar yeni borçluya geçebilecektir. Yeni borçlunun bu durumdan haberi olmaması bu yan haklardan sorumlu olmayacağı anlamına gelmez dolayısıyla yeni borçlu asıl borç ile beraber yan haklarla da alıcıya karşı sorumludur.
Borcun Yeni Borçluya Yan Haklarla Birlikte Geçmesinin İstisnaları Nelerdir?
Eski borçlunun asıl borcuyla ilişkili yan hakları yeni borçluya geçmekteydi. Ancak bu borçla ilişkili olmayan eski borçlunun şahsına bağlı olan yan hakları yeni borçluya geçmemektedir. Mesela zamanaşımı durması gibi...
-
Mali tatil ile ilgili sonuç olarak ilgili kanun maddesinin 2. ve 6. fıkrasından hareketle:
Son günü malî tatile rastlayan aşağıda belirtilen süreler, tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren yedi gün uzamış sayılır.
Malî tatilin sona erdiği günü izleyen beş gün içinde biten bu madde kapsamındaki kanuni ve idari süreler, malî tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren beşinci günün mesai saati bitiminde sona ermiş sayılır..
Hayırlı sabahlar...
-
bende her şey birbirine girmeye başladı..
-
İdari Yargı olay soruları zorluyor...