29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Ankara'da kar başladı
-
@rorschach159 Oecd'yi (gib) aradınız mı?
-
@confutatis Deme
-
@mr-aday aramadım hocam yer olur mu ki bi deneyeyim olmadı
-
Adam çalıştıranın sorumluluğu, Hayvan bulunduranın sorumluluğu, Yapı malikinin sorumluluğu... Arkadaşlar Borçlar Hukukunda kusursuz sorumluluk halleri bunlardan mı oluşuyor, okuduğum kadarıyla bunlarda kurtuluş kanıtı getirilebiliyor... yanlış mı biliyorum acaba
-
@nopainnogain hocam yurume mesafesi hemen alt tarafta kaliyor fakulte aradan gorursunuz asti maltepede ankarayla 10 dakika falandir en fazla
-
@siyasal hocam daha fazla sayida var arac isleten vs. Ozen ve gozetim sorumlulugu tehlike sorumlulugu olarak. Bir de ev baskaninin kurtulus kaniti getirme hakki var bildigim kadariyla yapi malikinin yok bir de diger saydiginiz ikisinin var.
-
Kalacak yer arayanlar şuralara bakabilirler:
Tedaş,Dsi,Karayolları,Teksif,Tapu kadastro,TMO,TKİ Türkiye Taş Kömürü misafirhanelerine ve Başkent Öğretmenevine bakabilirsiniz. -
@onuktekin hepsi dolu sadece 2 tanesine sormadım.
-
@siyasal hocam kusursuz sorumluluk halleri 3 e ayrılır: bunlar tehlike sorumluluğu , özen sebeb sorumluluğu ve hakkaniyet sorumluluğudur. Tehlike sorumluluğu : araç işletenin sorumluluğu , tehlikeli faaliyet , çevreyi kirletenin sorumluluğu , atış - talim yeri sorumluluğu , nükleer santral işletenin sorumluluğudur. Özen - sebep sor: adam çalıştıran , ev başkanı , hayvan idare eden , yapı maliki ve taşınmaz malikinin sorumluluğudur. Adam çalıştıran , ev başkanı ve hayvan idare eden kk getirebilir. Araç işleteninde getirebileceği ağır basan görüştür. BK da: adam çalıştıran, tehlikeli işletme, hayvan idare eden , yapı maliki vardır . Araç işletenin sorumluluğu karayollari trafik kanununda geri kalanı medeni kanundadır. Tam bende o sayfayı okuyordum
-
@rorschach159 misafirhanelerde yer bulmak için en azından üç hafta önceden aramak gerekiyor.
-
@sbf1983 tamamdır hocam çok teşekkürler sınavda başarılar dilerim
-
@çıkmadıkcandan elinize sağlık Allah razı olsun
-
Arkadaşlar bir de çoğu kaynakta şu hususta farklılıklar görüyorum. Sayıstayın denetimine tabi olmayan kurumlar : Sayıştayın kendisi ve TBMM ( bunları tbmm hesapları inceleme komisyonu) köyler, vakıf üni, spor fedarasyonları, mahali idare birlikleri, kamu kurumu meslek kuruluşları, siyasi partiler. not: reşit gürbüz hoca bu konu hakkında sayıştaya dilekçe yazmış ve verilen cevaba binayen bu yazı yazılmıştır.
-
kik e tabi olmayan kuruluşlar:
- köyler
- vakıf üni
- kam.kur.nit. kur.
- tmsf
- büyükşehir bel
- kamu bankalarının yapım işi harici işleri
- telekominikasyon, enerji, su , ulaştırma konusunda iştirak,teşebbüs, işletme işleri
- Kızılay, Türk Hava Kurumu işleri
- Hazinenin arsa karşılığı inşaat işleri
-
@onuktekin kesinlikle. Kalacak yer var da merkezi yerde olsa rahat oluyordu tabi. Şimdi Sincandan balgata yol gitcem mesela
-
İyi günler Gümrük idareleri tarafından alınan vergi ve resimler hangi kanuna tabidir teşekkür ederim
-
@rorschach159 Hamamönü'nde bir yer vardı ama adını unuttum. Bir de Kocatepe Cami tarafında bir yurt var sınava hazırlananlar,sınavlara eğitimlere gelenler için açılmış bir yurt. http:/ /yurtakademi.com/Ana_Sayfa-a1-25-tr.htm
-
@ak gümrük vergisi veri usul kanuna tabi değildir. gümrük kanununa tabidir. verginin tebliğini takiben 10 gün içinde beyanı ve ödemesi yapılır. ancak teminat göstermek suretiyle bu süre 30 gün daha uzatılabilir.
-
@nopainnogain rica ederim hocam size de basarilar ben de orada girecegim sinava