29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Sözleşme vaadleri aslında önsözleşmedir...
İstisnası : alacağın devri vaadi-ibra sözleşmesi vaadi gibi direk tasarruf işlemlerini vaad etmek...
Bunların asıl sözleşmeleri tasarruf sözleşmesi olduğundan bunlarda vaad ön sözleşme değil birer taahhüt işlemi...
Hayırlı geceler...
-
@mehmetemir Cok tesekkur ederim öyle guzel ifade etmişsiniz ki uzerine daha da bir sey soylemekten haya ediyorum. Rabbim emeklerinizi boşa çıkarmasin,başarilar hepinize
-
@prof Aynen öyle cok tesekkurler
-
@vamos sonradan hukuka ilgi duymakla alakali sayin hocam. Vicdanli doktorlar yetistirmeye calisiyoruz simdilik
-
@sinavsinavv hocam korktum resmen sınav kolay mıydı ? Bu netle önünüzde baya kişi de varmış . Son iki günde resmen geçmiyor
-
@sinavsinavv sınav direkt 90 la kapatacak heralde. maşallah hocam
-
Arkadaşlar şu sorularıma cevap verebilir misiniz net bi şekilde,
- Özel usulsüzlük cezasında tarhiyat öncesi uzlaşma olur mu ?
2)Cezada indirim oranları ne kadar vergi ziyaı ve usulsüzlükler için ?
3)Risturn kalktı mı ?
4)Son olarak hmk süre tablosuna nasıl ulaşabilirim ?
Cevaplayan olursa çok sevinirim aklımda kaldı bunlar.
-
@diriliss risturn istisnası kalktı. Artık sadece vergi ziyaı cezasinda oluyor uzlaşma
-
@diriliss Vergiye ilişkin cezalardan sadece vergi ziyaı uzlaşmaya tabi tarhiyat öncesi ve sonrası için.
Risturn olarak sanırım sadece Tüketim kooperatiflerine ilişkin risturn uygulaması devam ediyor. -
@diriliss indirim vergi ziyaında ilk sefer 1/2 ikinci sefer 1/3 , usulsüzlükte 1/2 önceden 1/3 idi yeni değişti.
-
son adli hakimlik sorusu, cevap 1,2,3 olması gerekmiyor mu.
-
@fc-real-gdp kötü niyetli zenginleşen zorunlu giderleri talep edebilir o nedenle C olacak
-
1982 anayasasinda meclis sorusturmasi hakkinda siyasi partiler gorusme yapamaz diye bi hükümmü var gecmis sayfalarda rasladim kafam karisti biraz.
-
@fc-real-gdp hocam şöyle kötü niyetli zenginleşen sadece zorunlu masrafları isteyebilir..
Faydalı olanları ise isteyemez ama geri verme zamanındaki değer artışı isteyebilir...
Bu sadece faydalı için geçerli o yüzden 2. öncül yanlış... -
@çıkmadıkcandan sınav bana kalırsa basitti monopol mihenke göre hatta 3 tane soru hatalıydı kanaatimce sonradan mevzuattan da baktım ama cevap anahtarında düzenleme yapmamışlar. Monopol denemelerinde 78 83 arası yapıyordum moral kaynağı oldu açıkçası son zamanda güzel bir denemeydi.
-
@mehmetemir hocam anladım sağ olun. kanunda "Zenginleşen iyiniyetli değilse, zorunlu giderlerinin ve yararlı giderlerinden sadece geri
verme zamanında mevcut olan değer artışının ödenmesini isteyebilir." diye geçiyor. ben öncülde yazanın farkını anlayamamıştım. ösym pis kelime oyunu yapmış, monopole taş atanlar utansın -
@sinavsinavv helal olsun hocam monopol herkes zor diyor. Ben orta gelir tuzağında ki Türkiye gibiyim. Belli bir doğru sayısını bir türlü geçemiyorum. Bir yeri düzeltiyorum başka yer gidiyor. 2 ay önce kesin ilk 50 de kazanırım derken şimdi İnşallah kazanırım diyorum:) hakkımızda hayırlısı olsun.
-
@fc-real-gdp hocam 2 yok. ama o cümle mahsupla ilgili olan kısımda geçiyor diye hatırlıyorum.yani kötü niyetli zenginleşenin bir tazmin borcu varsa yaptığı giderler sebebiyle oluşan değer fazlasından düşebiliyor
-
@alp9292 hocam bu konuyu baya tartıştık kesin olan şu var..
Anayasa da yer alan meclis soruşturması hakkında karar alamaz hükmü kaldırıldı ama İçtüzükte hâlâ duruyor eski düzenleme..
-
2018 yılı değişikliği : hüküm aleyhine AİHM yapılan dostane çözüm ya da tek taraflı deklerasyon sonucunda düşme kararı verilmesi de "yargılamanın yenilenmesi " nedeni olur. Önceki kuralda sadece kesinleşmiş kararıyla tespit edilmiş olmasıyken , iyuk a bu da eklendi.