29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@ir06 hocam ben de aynı durumdayım
-
@ir06 ben sınava ilk kez gireceğim tecrübeli biri değilim ama bence öncelikle stres yapmayın soğukkanlı kalmaya çalışın, bu bize sınavda artı puan olarak dönecek inşallah
-
@numerusclauses çok ama çok haklısınız , ben de ilk kez gireceğim bu sınava ama zor bir süreçti Allah yardımcımız olsun gerçekten
-
@ugur2428 siz de mi ilk kez gireceksiniz
-
@ir06 evet hocam. Ancak strese çok gerek yok. Sınav anında olabildiğince soğukkanlı olmak zorundayız. Sınav anı bambaşka oluyor bunca emek okuduklarımız elbet hatırlarız. Şunu da unutmamak gerekir sınavda sanki her soruyu ayrıntı ve istisnalardan soracaklari gibi bir rehavete kapılıyoruz bunu da yapmamak gerek.
-
Aym 'ne yabancilar icin bireysel basvurularda karsililik esasi varmiydi?
-
@toranj hocam mahsubu iyi niyetli zilyet yapabiliyor, sebepsiz zenginleşmede yok mahsup.
-
@sinavsinavv hocam ben idaride 14 57 ile 55. oldum, sizin sıralama daha yüksek olması gerekmiyor mu.
-
@fc-real-gdp inanılmaz karışmış kafam. sağolun.
-
2015 sınavında tvs var mıydı
-
@alp9292 hocam öyle bir esas yok yabancılarda AYM ye başvurulabilir. Ancak salt Türk vatandaşlarına verilen haklar ile ilgili başvuruda bulunamazlar . Misal kamu hizmeti misal seçme ve seçilme vs vs
-
@toranj 2012 yılından sonra hiç tvs sorulmamış
-
CB Kararnameleri ve yönetmelikler aksi belirtilmedikçe yayımlandıkları gün yürürlüğe girerler. Peki ya kanunlar? Hala 45 gün dmi
-
@yamandede kanunlarda yayımlandıkları gün yürürlüğe girer.
-
@iibf kaynak?
-
@yamandede MADDE 7 – (1) Kanunlar, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ve yönetmelikler ile diğer düzenlemeler, ayrıca bir yürürlük tarihi belirtilmemiş ise Resmî Gazete’de yayımlandığı gün yürürlüğe girer. resmi gazetede bu şekilde yayımlanmış.
-
Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesinde özel nitelikli bir çoğunluk öngörülürken (üye tamsayısının 3/5 i) savaş sebebiyle seçimlerin geriye bırakılmasında yani ertelenmesinde özel nitelikli bir çoğunluk aranmaz.
-
@çıkmadıkcandan hocam bilgiler için Allah razı olsun...
-
Herkese hayirli sabahlar gunaydin 2 gün yıllık izin aldim ders calisayim diye. yillik izinleri hep yedik sinav sinav diye kolay gelsin calistiklarimiz hep aklimizda kalsın insallah, bilmediklerimizde de dogru mantık yürütmek nasip olur insallah...
-
Sınav öncesi son 2 gündeyiz, bugüne kadar iyi çalıştık iyi çabaladık yorulduk ama yılmadık. İnanıyorum ki Rabbim emeklerimizi karşılıksız bırakmayacak. Sınava son 2 gün kala deneme çözmeyin onun yerine çözümlü çıkmış sorulara göz gezdirin. Sınav öncesi son bir kez 1982 Anayasası, iyuk, danıştay ve bim-idare-vergi mhk kanunlarını, tck ilk 75 madde ile tbk ilk 206 maddeyi okuyun. İktisat ve maliye için elinizde varsa özet niteliğinde notlarınız, nokta atış bilgileri veren notlarınız varsa en az bir kere okuyup gözden geçirin.