29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@mehmetemir eyw hocam lafımı olur.
-
@fc-real-gdp ben adlı yargı sınavına gireceğim idari hazırlanmıyorum
-
Arkadaşlar dayanın..
Bakın hayaller gerçek olmak üzere..
Güzel günler çok yakın inşAllah..
Bu 2 günde yapılacak en büyük şey..
Kendimizden çok herkesin birbirine dua etmesi..
Allah emekleri zayi etmez asla...
Rabbim yardımcınız olsun...@sbf1983 abi hepimizden büyüksün. Bize abilik yaptın. Derttaş oldunuz her alanda.
İnanın herkes için geçerli bu duam ama sizin için apayrı benim hakkım varsa bu sizin olsun abi size daha çok yakışır. Biz sizi çok sevdik..
Umarım siz ve herkes kazanır ve mutlu olurlar..Selametle..
Hayırlı sabahlar..
-
@mehmetemir estagfirullah kardesim ben asıl sizlerin kazanmasiyla mutlu olurum ben de sizlerin duacisiyim. Hepimiz icin hayirlisi olur insallah. Elimizden geldigince dilimiz döndügunce burada paylasimlarda bulunmaya calisiyorum. Tesekkur ederim guzel dusuncelerin icin
-
@rootofallevil eline sağlık hocam . Bugün için yazdığın şeylere bakmaya çalışacağım. Yalnız yarın için şuna inanıyorum,son gün çok fazla ders çalışılmamalı hatta hiç çalışmamak en iyisi. Sonuçta beyin de bir kas ve bütün odağımızı vereceğimiz bir sınavda tam dinlenmiş olması çok önemli.
-
İstiklal madalyası alan il ve ilçeler:
- İnebolu (1924)
- Kahramanmaraş (1925)
-Gaziantep (2008) - Şanlıurfa (2016)
Ünvan verilen şehirler:
1.Antep,
2.Maraş,
3.UrfaHayırlı sabahlar...
-
Yaaa bir şunu merak ediyorum 2012 den sonra 2015-2016 sınavları oldu diye biliyorum . Arada kaç sınav daha oldu . Şu yüzden soruyorum konulara tvs yazmışsın biz eşsek gibi çalışmışız sen sormuyorsun? Uygulamada yok diye de insanlar çalışmıyor. Çok ilginç geliyor bana
-
@çıkmadıkcandan hocam Allah senden de razı olsun. Şu son hafta özel hukuk alanlarıyla ilgili verdiğin tüyolar, püf noktaları çok iyiydi. Hakkımızda hayırlısı artık
-
B.İ.O.'lardan RTÜK ve "K" ile başlayanların 9 üyesi var. Diğer hepsinin 7 üyesi var, biri hariç; Nükleer Düzenleme Kurumunun 5 üyesi var.
RTÜK üyelerinin görev süresi 6 yıl diğer hepsinin 4 yıl.
Hepsinin üyelerini CB seçer;
İki istisna
-RTÜK üyelerini TBMM seçer
-Kişisel Verileri Koruma Kurumu üyelerinin 5'ini TBMM, 4'ünü CB seçer. -
Çok önemli...
Özgü suçu ancak belirli kişiler işleyebilir. bu kişilerden olmayanlar bu suça katılırlarsa*, bunlar müşterek fail olamazlar; azmettiren veya yardım eden olarak sorumlu tutulurlar (tck.m.40/2).
Bu kuralın istisnası işkence suçu için getirilmiştir. işkence suçu aslında özgü suçtur, işleyen kişi kamu görevlisidir. ama işkence suçuna iştirak eden diğer kişiler de kamu görevlisi gibi cezalandırılırlar (tck.m.94/4).
Bu yüzden, işkence yapan kamu görevlisine iştirak eden sivil kişi de kamu görevlisi gibi cezalandırılır...
-
Nurettin bilici'nin kitabında tarhiyat özcesi uzlaşma için özel usulsüzlük, genel usulsüzlük ve vergi ziyaı alınmış. Doğru mu yoksa usulsüzlükler kaldırıldı mı
-
@yakup-cemil kaldırıldı hocam . O kitapla ilgili bir çok kişi eski bilgi var diyor . Ne yazikki mesela hala karar düzeltme ve açıklamayı olağanüstü kanun yolu sayıyormuş. Ki karar düzeltme kalkalı yıllar oluyor.
-
@mehmetemir hocam bu notunun ilk paragrafı genel hükümlere, ikinci paragrafı özel hükümlere giriyor:)
-
@çıkmadıkcandan tarhiyat öncesi uzlaşma sadece vergi ziyaı cezası için miydi? Peki tarhiyat sonrasında hem vergi ziyaı hem de genel-özel usulsüzlük cezaları için uzlaşma söz konusu mu?
-
@rootofallevil ortaya karışık oldu biraz, hem adli hem idari yargı
-
@rootofallevil hocam bu bağlamda tarhiyat öncesi ve sonrası uzlaşma sadece vergi ziyainda oluyor
-
@mehmetemir Ünvanlarda hiçbir şey bilemezsek alfabetik sıralama yeterli
-
@mehmetemir
(A)ntep
(M)araş
(U)rfa
&
(G)aziantep
(K)ahramanmaraş
(Ş)anlıurfa -
@yakup-cemil anladım hocam sağ ol
-
@rootofallevil hocam tarhiyat öncesi uzlaşmanın kapsamına ; vergi incelemeleri sonucunda bulunan matrah veya matrah farkları üzerine salınacak vergi resim harçlar ile bunlara ilişkin olarak kesilecek vergi ziyaı cezasında olur. ( Burada usulsüzlükler kaldırıldı)
Tarhiyat sonrası uzlaşma ise : Re'sen , ikmalen ya da idarece tarh edilmiş vergilerle bunlara ilişkin olarak kesilmiş vergi ziyaı suçunda olur ( burada usulsüzlükler hiç olmadı )
Şöyle bir soru misal çok şık olurmuş : doğru yanlış sorusu: tarhiyat sonrası uzlaşma da usulsüzlükler kaldırıldı cevap yanlış çünkü hiç olmadı zaten