29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@mehmetemir teşekkür ederim hocam, kafalar biraz karıştı konsensustaki bilgiden ötürü
-
@sim hocam yeni farkettim sorunuzu. Ben anlamadigim konu oldugunda o konuya iliskin farkli kaynaga bakip özümsemeye calisiyorum. Bir de hocam konular cogu zaman ikinci ücüncü okuyusta oturmaya basliyor. Ben elimdeki kaynaklarda bile her okuyusumda yeni fark ettigim bilgilere rastliyorum.
-
@mehmetemir Notlarımda da beş yazıyor. Bir kaynakta da 2 gun olarak belirtmiş.
-
Şimdi Cumhurbaşkanımız belediye başkan adaylarını açıklıyor.
İçinde hep memur, savcı daire başkanları var.
Seçilemezlerse görevlerine dönebiliyorlar mı?
Hakim, savcı, subay ve astsubay hariç diğerleri seçilemezse 1 ay içinde eski kurumuna başvurunca geri almak zorundalar ama hakim, savcı ve subay astsubay geri dönemez asla..
Haberiniz olsun sorabilirler...
-
@mülkiamir1859 siyasi partilerce değil de seçmen tarafından (100.000 imzayla) aday gösterilen kişinin bilgi ve belgelerinde eksiklik varsa 2 gün süre veriyor Ysk tamamlanması için.
-
@sbf1983 teşekkür ederim. Öyle yapacağım
-
Sınava 3 hafta kala yazdığım mevzuatları en az bir kez özümseyerek okuyun kendinizce soru çıkabilecek maddelerden not çıkarın veya notlarınız varsa ekleme yapın
1982 anayasası
Tbmm içtüzüğü
Aym kanunu (kaymakamlıkta soru gelmişti)
Tck ilk 75 madde
Borçlar ilk 206 madde
2575-2576-2577 sayılı kanunlar
6100 sayılı hmk
Türk medeni kanunu okuyabilirseniz tamamı veya başlangıç hükümleri kişiler hukuku ve miras hükümleri özellikle miras konusunda doğrudan kanundan soru geliyor -
Herkese iyi çalışmalar. Ben dönüşüm çıkmış idari yargıyı çözdüm. Dönüşüm bana yetersiz geldi. Deneme alıcam. Yanında soru bankası olarak hem monopol özgün soru bankası hem de konsensus çıkmış soruları alıcam. 3 haftada yetişir mi? Eğer yetişmezse hangisi almayı tavsiye edersiniz?
-
ACİLLL arkadaşlar evrak gonderenler e-devlet ten mezuniyet belgesi. Kabul ediliyor muydu?
Bilgisi olan var mı acaba? -
@bakalım Deneme çözerken zaten bir anlamda özgün soru da çözeceğiniz için soru bankası olarak Monopol yerine çıkmış soruları barındıran bir kaynağa yönelmeniz daha çok fayda sağlayabilir.
-
@vamos Teşekkür ederim.
-
Vergi hukukunda 5 bin 117 bin arasi istinaf ve 117 bin uzeri istinaf ve temyizde sureler 30 gun mu yoksa hmk da ki gibi 2 hafta mi?
-
@emrah16 30 gün hocam
-
@kd16 tesekkurler sagolun
-
@idyah ss nasıl atılıyor bende süreler toparlanmış olarak var. Atabilirim
-
Tarih denilen kısım kültür medeniyet mi yoksa Hunlardan başlayıp... trablusgarba kadar mı dostlar?
-
@bakalım Monopol ve konsensus u üç haftada bitirmek bana makul gibi gelmedi.
-
@yakup-cemil google a resim yükle yazın oraya atin sonra ordaki linki alin burda ileti yazarken sağ üst köşede gördügunüz resimli kutucuga tıklayıp url yi yapistirin
-
@yakup-cemil tarih islamiyet öncesi türk tarihinden çağdaş türk ve dünya tarihine kadar
-
@guymağduru mezuniyet belgesini ben edevlet çıktısı olarak verdim.Kabul ediliyor