29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Arkadaşlar konu çalışmaktan hem sıkıldım hem de ne kadar çalışırsam çalışayım unutuyorum, şöyle bol açıklamalı ve sinav formatında soru bankası olarak ne önerirsiniz?
-
@gresham-t justice
-
@olursaolur justice için fazla detaylı ve yorucu diye duydum. Sizce idari için yine de değer mi?
-
@gresham-t Monopol e bakabilirsiniz 1300 sayfa yetişir bu sure zarfinda.Justice daha sağlam bir çalışma kitabi ilk kez cozenler icin biraz agir bir kaynak katılıyorum..vaktinize gore monopol daha rasyonel bir seçim olabilir
-
@gresham-t kesinlikle Monopol. Ben kendim çözdüm çoğunu ve baya bir kişiye önerdim genelde herkes memnun kaldı.
Sorular orta zorlukta. Bazı soruları yarım sayfa açıklamışlar. Gayet güzel bir kitap sorular kaliteli, su gibi akıcı.. -
Arkadaşlar justice yi bitirdim kalan sürede konsensus çıkmış soruları çözmek mi yoksa monopol mü?
-
Ezber yapmayın arkadaşlar...
Mantık anlayın bakın ne güzel bir örnek;Mutlak boşanma sebebi varsa
Hakim başka bir şeye bakmaz direk boşar
Demekki çok ağır bir sebep
Zina
Terk
Hayata kastGerisi nisbi boşanma sebebi
Nisbi boşanma sebeplerinde ise
Hakim bakar
Ortak yaşam çekilmez
Hale geliyor mu diye
Mesela
Kötü yaşam tarzı
Akıl hastalığı
GibiMantığı anladınız mı
Ezber yapmayın
Mantık anlayın -
@ebcan hocam konsensüs çıkmış sorular elbette daha faydanıza olur lakin monopolde gerçekten çok güzel..
Aralarında ise yarı yarıya fiyat farkı var maalesef, konsensus iki katı maalesef Monopolün..
-
@mehmetemir malesef hocam kitap fiyatları el yakıyor inşallah hepimiz emeklerimizin karşılığını alırız
-
Ben de şu an monopol çözüyorum soruları gerçekten güzel soru bankası arayan arkadaşlar alıp çözebilirler ama çıkmış soruları çözerken bu kadar zorlanmamıştım ben.Sınava bu kadar az bir süre kala cidden moralmen çökmek üzereyim
-
@nrpsmf hocam ne olur çökmeyin ya..
Aslında o çökme değil sizin yeni birde öğrendiğinizin kanıtı.
Bakın son bir ay ders çalışma ayı değil aslında moral ayı. Moral bozukluğu an bu iş biter Allah korusun..
O yüzden siz elinizden geleni yapın gerisi Allah'a ait.
Gece gündüz çalışsanız da belki hiç görmediğiniz yerden de soru gelebilir herşey nasip.
Ben dua ederim Hepinize...Ama sakın çökmeyin...
-
@nrpsmf, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Ben de şu an monopol çözüyorum soruları gerçekten güzel soru bankası arayan arkadaşlar alıp çözebilirler ama çıkmış soruları çözerken bu kadar zorlanmamıştım ben.Sınava bu kadar az bir süre kala cidden moralmen çökmek üzereyim
Sınav çıkmış soru bankalarındaki gibi sorulardan oluşacak, özgün soru bankalarında olduğu gibi değil. Bunu düşünüp moral bozmamaya çalışın. Ben son düzlükte özgün sorular yerine çıkmış soruların daha faydalı olacağını düşünüyorum. En azından gereksiz yere moral bozmuyorlar
-
@mehmetemir sağolun hocam inanın kendimle beraber ben de emek veren herkese dua ediyorum. Yol uzun ve yokuşlu umarım yokuşu tırmanmayı başarabiliriz. @atlas07 çok haklısınız aslında ama işte biraz daha fazla soru görmek adına özgün soruları da çözmek durumunda kalıyoruz Ben konuları bitirtikçe peşine çözmüştüm çıkmış soruları. Forumdakilerin desteği iyi geliyor cidden
-
Biraz da osymnin sinavlarina soru formatina nerdeyse beşikten beri asinayizbu sebeple farkli soru bankasi veya mesala universitelerin yaptigi test seklindeki kurum sinavlarinda da bu var, biraz farkli geliyor insana. Asiriya kacmamak uzere biraz telas, stres bilgilerin depolanmasi icin iyidir. Ve sinav son bir ayda kazanilir, son düzlük hesabi daha once bir altyapi olusturmussaniz. Sonuna kadar devam arkadaslar...
-
@sbf1983, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Biraz da osymnin sinavlarina soru formatina nerdeyse beşikten beri asinayizbu sebeple farkli soru bankasi veya mesala universitelerin yaptigi test seklindeki kurum sinavlarinda da bu var, biraz farkli geliyor insana. Asiriya kacmamak uzere biraz telas, stres bilgilerin depolanmasi icin iyidir. Ve sinav son bir ayda kazanilir, son düzlük hesabi daha once bir altyapi olusturmussaniz. Sonuna kadar devam arkadaslar...
Siz elinizden geleni yapin Allahin izniyle hayirli ise sizin adiniza olur insallah. Kafanizda idari hakim oldugunuzu sık sık canlandırın arkadaslar bu beyninize olumlu bir sinyal olacak ve eminim daha guclu daha zihni acik bakacaksiniz konulara sorulara. Olumlu olmaya calisin bakis aciniz bu olsun. Kolay gelsin arkadaslar.
-
Ösym'nin soru formatı gerçekten belli arkadaşlar hele 2016 dan sonraki kurum sınavlarında da tam oturdu. En son 2018 kaymakamlıkta da anladım ki tamamiyle bilgi üzerine. Yorum içeren soru 2 3 tane o da sizi zorlamayacak yorum soruları. Bol bol kanun okuyun bizzat kanundan gelir bircoğu. Ağır soruları olan test kitapları formattan uzak ama öğretici olur sizin için. Gercekten @Mehmetemir arkadaşımızın dedigi gibi "moral ayındayız". Sınava girip soruları görünce aslında bu kadar stresin fazla olduğunu anlayacaksınız. Ve stres insana bildigi şeyi bile yanlış yaptırıyor malesef O yüzden sakin olun bol bol soru çözelim ve kanun okuyalım. Allahın izniyle hakkından gelecez sınavın
-
@hakime01 ne demek istediğimi çok güzel özetlemişsiniz Allah sizden razı olsun..
Zaman su gibi geçiyor, ha ilan geldi ha gelecek derken bakın sınava 3 hafta kalmış..
O yüzden elimizdeki son fırsatları iyi değerlendirin, korkmayın, sabredin..
Emin olun herşey moral..
Hatta herşey nasip..
Siz elinizden geleni yaptınız..
Vakit gerisini Allah'a bırakma vaktidir..
Ama asla moral bozma yok..
Herkes birbirine dua etsin ben ediyorum hepinize bol bol..
Rabbim nasip edecek inşAllah hepimize..
Devam arkadaşlar devam hadi son günler artık...
Dayanın...
-
Arkadaşlar iktisatla ilgili elinde not vs olan var mı acaba? Ya da nasıl bir yol izlememiz gerektiği hakkında tavsiye verebilecek olan? İktisattan yüksek bir hedefim yok 2 doğru olsa iyi olur, neye bakmamı önerirsiniz? Bir kaç gün ayırabilirim
-
@numerusclauses hocam burda kısa ders notları var PDF olarak indirin iki günde halledersiniz inşAllah, sonra en alttaki testi çözün..
Mikro iktisat ders notu:
https:/ /ekonomihukuk.com/mikro-iktisat/mikro-iktisat-ders-notlari/Makro iktisat ders notu:
https:/ /ekonomihukuk.com/makro-iktisat/makro-iktisat-ders-notlari/Çözümlü 120 soru
https://drive.google.com/file/d/1CnnElLiVGihE9c3rBlyadcLlsSmaicVx/view?usp=drivesdkRabbim yardımcınız olsun...
-
@mehmetemir
Kaç gündür Maliye ile uğraşıyorum . Bir türlü atlayamadım şu dersten. Ondan sonra iktisat olacaktı. Zaman dar olduğundan korkuyorum da
Verdğiniz linkler ilaç gibi olacakPeki bunun benzeri Maliye için var mıdır acaba ?