29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@mehmetemir hakem karaına sadece iptal davası 1 ayda o da bam da değil mi hocam
-
@toranj hocam Eskiden BAM'dı ama artık değişti asliye hukuk veya asliye ticaret. (HMK 410)
(1)(Değişik : 7101 S.K. m.57; R.G: 28.2.2018) Tahkim yargılamasında, mahkeme tarafından yapılacağı belirtilen işlerde görevli ve yetkili mahkeme, konusuna göre tahkim yeri asliye hukuk veya asliye ticaret mahkemesidir. Tahkim yeri belirlenmemiş ise görevli mahkeme, konusuna göre asliye hukuk veya asliye ticaret mahkemesi, yetkili mahkeme ise davalının Türkiye’deki yerleşim yeri, oturduğu yer veya işyeri mahkemesidir.
Dikkat edin bu değişikliğe..
-
@Cura @Mehmetemir her ikinize de çok teşekkür ederim bayağı oturdu şuan umarım sınavda karşıla çıkarsa yapabilirim.
-
@mehmetemir hocam bu doğru ama iptal hala bam da diyr biliyorum
-
@toranj hmk 439
-
@toranj doğru dediğiniz gibi iptal davalarında
BAM, ben genel görevli mahkemeyi yazmıştım size asliye hukuk diye..İptal davası
(1) Hakem kararına karşı yalnızca iptal davası açılabilir. İptal davası, (Değişik ibare: 7101 S.K. m.60; R.G: 15.3.2018) "tahkim yeri bölge adliye mahkemesinde" açılır; öncelikle ve ivedilikle görülür. -
@mehmetemir hocam azcık bilgim var zaman yaklaştıkça onlar da birbirine girdi
-
@atlas07 @yigido89 arkadaslar ben henüz denemelere başlayamadım ama gözüme çarpan monopol ile mihenk oldu hangisini alırsam sorulari hakkında yorum yapacam buraya.denemelerin zorluk derecesine gore degisir ama ortalama 80 civari yapmamız lazım idari icin yazıyorum bunu bu sinavin yuksek kapatacağını dusunuyorum en azindan ev rahatlığında iyi yapmak lazim bi sayıyı baz almasak bile..kolay gelsin
-
@gamzeja ben şuan adli versiyonunu çözüyorum bitmek üzere. İdaresi elimde yoktu. İdare olanını temin edeyim mi. Fark var mıdır ki. Aslında kasıntı sorularına alıştım
-
@mehmetemir Danıştay'ın her başvuru için esasa girme hakkı var mı?
-
@james-buchanan hocam sorunuzu biraz daha açar mısınız?
İlk derece olarak Danıştay mı?
Temyiz mercii olarak Danıştay mı?İlk derece olarak bakıyorsa elbette şu hallerde esasa giremezki en bilinen hal Anayasa ve kanunlarca yargı denetimi dışı bırakılan hususlardır..
-
Çalışan arkadaşlar idariye nasıl hazırlanıyorsunuz bana imkansız gibi geliyor motivasyonunuzu Nasıl topluyorsunuz
-
Çalışan arkadaşlar idariye nasıl hazırlanıyorsunuz bana imkansız gibi geliyor motivasyonunuzu Nasıl topluyorsunu
Bi gün günde 4-5 saat uyuyun ders çalışıyorum bi hafta sonra umutsuzlaşıp bırakıyorum..
Haftasonları kütüphaneye gidiyorum ama haftaiçi süreklilik olmayınca hafta sonu da verimli geçmiyor
Tecrübeli arkadaşlar nasıl bir yol izliyor acaba
-
Merhabalar, forumu takip etmeme rağmen üye değildim. Soru sorabilmek için üye oldum. Cevaplarsanız sevinirim.
Yatırım genelgesini kim hazırlıyor? cumhurbaşkanlığı olması gerekmiyor mu? Justice güncelleme ekinde yanlışlık var sanırım. -
@fedakar-kuş Merhaba dostum. Öncelikle toparlayamam, yetişmez diye düşünerek kendinizi çalışmaktan alıkoymayın. Bu şekilde her vakit kaybettiğinizde, umudunuzu ve motivasyonunuzu her yitirdiğinizde bu fikre daha fazla yaklaşırsınız. Yetişir, yetişmez, kazanırım kazanamam bu fikirleri sonraya saklayın. Sınava kadar bakabildiğiniz kadar çok konuya bakın. Yetişebildiğiniz kadarıyla da yarışa dahil olun. Bu tip meslekler ideal meslekleridir. İdeali olan insanlar da öyle kolay vazgeçmezler, vazgeçmemeliler.
Konu çalışmalarında fazla oyalanmamaya çalışın. Özet çıkaracak, yazarak çalışacak kadar vakit yok malesef. Azami verimlilikle okumalarınızı yapın ve ufak notlar ile götürmeye çalışın. Hızlı tekrarlar ve kanun okumaları ile pekiştirmeye uğraşın. Soru çözün, tekrarın çoğunu sorularda tespit ettiğiniz eksikleriniz ve hatalarınız üzerinden yapmaya çalışın.
Ancak unutmayın, tüm bunları yapabilmeniz için, önce kendinize inanmanız gerek. Size yapamayacaklarınızı, olmazları ve olumsuzları söyleyen çok olacaktır. Size neyi yapabileceğinizi en iyi şekilde hatırlatacak olan yine sizsiniz. Unutmayın, sizi en iyi ve sağlam kendi ayaklarınız taşır. O nedenle ayakta kalın.
Başarılar dilerim. -
@mehmetemir merkezi ve ortak sınavlar, ivedi yargılama ve diğer temyiz başvuruları olarak.
-
@paretowilfredo sanırım bu fikrin son aşamasındayım cidden dediğiniz gibi düşündükçe yaklaşıyorum başarısızlığa sanki
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@fedakar-kuş Merhaba dostum. Öncelikle toparlayamam, yetişmez diye düşünerek kendinizi çalışmaktan alıkoymayın. Bu şekilde her vakit kaybettiğinizde, umudunuzu ve motivasyonunuzu her yitirdiğinizde bu fikre daha fazla yaklaşırsınız. Yetişir, yetişmez, kazanırım kazanamam bu fikirleri sonraya saklayın. Sınava kadar bakabildiğiniz kadar çok konuya bakın. Yetişebildiğiniz kadarıyla da yarışa dahil olun. Bu tip meslekler ideal meslekleridir. İdeali olan insanlar da öyle kolay vazgeçmezler, vazgeçmemeliler.
Konu çalışmalarında fazla oyalanmamaya çalışın. Özet çıkaracak, yazarak çalışacak kadar vakit yok malesef. Azami verimlilikle okumalarınızı yapın ve ufak notlar ile götürmeye çalışın. Hızlı tekrarlar ve kanun okumaları ile pekiştirmeye uğraşın. Soru çözün, tekrarın çoğunu sorularda tespit ettiğiniz eksikleriniz ve hatalarınız üzerinden yapmaya çalışın.
Ancak unutmayın, tüm bunları yapabilmeniz için, önce kendinize inanmanız gerek. Size yapamayacaklarınızı, olmazları ve olumsuzları söyleyen çok olacaktır. Size neyi yapabileceğinizi en iyi şekilde hatırlatacak olan yine sizsiniz. Unutmayın, sizi en iyi ve sağlam kendi ayaklarınız taşır. O nedenle ayakta kalın.
Başarılar dilerim. -
@fedakar-kuş Bunu fark etmek bunu yenmenin en ciddi adımı dostum. Şunu unutmayın, evrende her şey enerji üzeredir. Siz bulunduğunuz ortama, masanıza, aynanıza ne enerji yayarsanız size geri bildirimi de o şekilde olur. Mutsuz insan, umutsuz insan, sabah kalkmakta zorlanır, akşamı etmekte zorlanır, üretmekte ve öğrenmekte zorlanır. Siz inanırsanız, tam oradan başlar kazanmak. Başarıyı getiren en önemli eşikte takılıp kalmayın. Gerisi de çalışmak. Başarısızlığı getiren en temel faktör de aslında sizleri çalışmaktan alıkoyan bin tane gerekçe. Bunları bertaraf ettiğiniz takdirde dünyanız değişecek inanın bana. Sadece sizin bakış açınız değil, çevrenizdeki insanların size bakışı da değişecek. Siz kendinize inandıktan sonra ikna edemeyeceğiniz kimse de kalmayacak.
-
@hypatia Dediğiniz gibi CB hazırlar...
https:/ /www.google.com.tr/amp/s/www.ntv.com.tr/amp/ekonomi/erdogandan-tasarruf-ve-yatirim-genelgesi-yeni-projelere-on-sart,BBlf90Y1Ek6nwFY-qCPR1Q