TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI
    aralık 2018 i̇dari yargı hakimliği
    280
    3899
    954295
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • M
      mminervaa Son düzenleyen:

Justice 2972 sayılı mahalli idareler ile mahalle muhtarlıkları ve ihtiyar heyetleri seçimi hakkında kanundan birkaç soru sormuş sizce bakmak gerekli mi arkadaşlar? İl/ilçe seçim kurullarıyla ilgili soruları var bu kadar detay sorulur mu sınavda acaba?

M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • M
        msayar12 @mminervaa Son düzenleyen:

@mminervaa kısa bir kanun zaten bakılması gerek çünkü içinden çok soru sorulmuş daha önce. demiş ki nüfusu 10 bine kadar olan beldelerde belediye meclis üyesi kaçtır? gibi

M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • M
          mminervaa @msayar12 Son düzenleyen:

@msayar12 evet çeşitli sorulara denk geldim ben de tamam bir bakayım teşekkür ediyorum

Mehmetemir 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • Mehmetemir
            Mehmetemir @mminervaa Son düzenleyen:

Hayırlı Cumalar..

Arkadaşlar dikkat edin..
            Yeni öğrendim hemen diyeyim dedim sabah sabah da olsa...

Hala bir sürü kitapta bütçe komisyonu üye sayısı 40 yazıyor 30'a düşmüş hatta ben başta inanmadım gittim tek tek şuankileri saydım. 30 tane gerçekten...

😊😊😊😊😊😊😊

Plan ve Bütçe Komisyonu: AK Parti 15 üye, CHP 7 üye, MHP ve hdp 3'er üye, İYİ Parti 2

https://komisyon.tbmm.gov.tr/uyeler.php?pKomKod=17

Allah, sürecin sonunda tüm kardeşlerimizin yüzünün güldüğü sınav sonucunu herkese nasip etsin İnşAllah...
            Dualar tüm kardeşlerimiz için...

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 10
            • M
              mminervaa Son düzenleyen:

Kaymakama mülki idare hizmetleri sınıfından olmayan vekalet edemiyor mu? Her iki kaynakta da farklı bilgiler gördüm doğrusu nedir?

• T
                toranj Yasaklı Son düzenleyen:

kısa tvs notu olan varsa paylaşabilir mi arkadaşlar?

• E
                  emrah16 Yasaklı Son düzenleyen:

Iyukta cok zorlaniyorum olaylari yorumlayamiyorum ne onerirsiniz nasil calismam lazm az kaldi zaten

T Mehmetemir 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                  • T
                    toranj Yasaklı @emrah16 Son düzenleyen:

@emrah16 çözemediğiniz soruların fotoğrafını çekin aralarda ya da akşam yatarken bakarsınız.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                    • R
                      RagnarNurkse Son düzenleyen:

guncel hmk linki paylasabilir misiniz ? bulduklarima güvenemedim cünkü simdiden tesekkur ederim

M O Mehmetemir 3 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                      • M
                        mminervaa @RagnarNurkse Son düzenleyen:

@ragnarnurkse http://www.mevzuat.gov.tr/ burdan bakabilirsiniz

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                        • O
                          olursaolur @RagnarNurkse Son düzenleyen:

@ragnarnurkse direkt kanun okumanızı tavsiye ederim notlar kanunun bizzat kopyası gibi..hersey kanunda belirtilmiş baska biseye gerek yok

R 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                          • R
                            RagnarNurkse @olursaolur Son düzenleyen:

@olursaolur zaten guncel kanunun linkini istemistim hocam emin olamadim google yazdiklarimdan tesekkur ederim:)

O Mehmetemir 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                            • O
                              olursaolur @RagnarNurkse Son düzenleyen:

@ragnarnurkse yanlis algılamışım özür dilerim😌

• Mehmetemir
                                Mehmetemir @mminervaa Son düzenleyen:

@mminervaa

Kaymakamlığa sadece mülki idare amirliği hizmetleri sınıfından olanlar vekalet edebilir.
                                Eskiden insan azlığından dolayı doktor filan da vekalet edebiliyormuş ama şimdi mümkün değil hatta size birkaç yıl önce mevcut olan yaşadığım Konyadan olan örnek vereyim.

Bazı ilçelerde kaymakam olmadığı için diğer ilçedeki kaymakam o ilçeye de bakıyordu yani Kaymakamlığa sadece mülki idare amirliği hizmetleri sınıfından olanlar vekalet edebilir en güzel örneği idi...

Allah, sürecin sonunda tüm kardeşlerimizin yüzünün güldüğü sınav sonucunu herkese nasip etsin İnşAllah...

• Mehmetemir
                                  Mehmetemir @RagnarNurkse Son düzenleyen:

@ragnarnurkse

Medeni Usul Notu 2017:
                                  https://drive.google.com/file/d/14sdysnaysNAmVuuQIIREgSkjd7GPTpM9/view?usp=drivesdk

Az sayıda gerçekleşen değişiklikleri içeren Ağustos 2018e kadarki tüm değişikliklikler:

https://drive.google.com/file/d/1pMlFGDXjBd5gLEY1-GS60j1jNfL8ij3v/view?usp=drivesdk

• Mehmetemir
                                    Mehmetemir @toranj Son düzenleyen: Agor

@toranj

Hocam burda güzel kısa bir özet var bunun dışında bulamadım maalesef:

https:/ /www.somut.net/769/aof3ders/turk-vergi-sistemi-ders-notu-ozet.1.html

Ama son değişikliklere de bakarak çalışın..

😊

T 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                    • Mehmetemir
                                      Mehmetemir @emrah16 Son düzenleyen:

@emrah16 Hocam iyuk, hmk bunlar hep usul dersi olduğu için bolca test çözmeden akılda kalmaz oturmaz bir türlü. O yüzden bolca soru çözün emin olun oturacaktır Allah'ın izniyle...

• Mehmetemir
                                        Mehmetemir @RagnarNurkse Son düzenleyen:

@ragnarnurkse, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

@olursaolur zaten guncel kanunun linkini istemistim hocam emin olamadim google yazdiklarimdan tesekkur ederim:)

Bende sonradan farkettim bu mesajı görmemişim..

😊

• G
                                          gaye Son düzenleyen:

arkadaslar daha once forumda konusulmustu ama aradim bulamiyorum simdi. sertkan hoca'nin kitabi yururluk tarihi yoksa vergi kanunlari 45 gun sonra yururluge girer diyor. kitap 2018 basim. justice'de bir soruda resmi gazetede yayimlandigi tarihte girer diyor, diger soruda ozel yururluk tarihi yoksa 45 gun sonra girer sikkini dogru kabul ediyor. burada tartisan arkadaslar da yanlis hatirlamiyorsam resmi gazetede yayimlaninca girer demislerdi. sinavda bu soru sorulursa ne yapacagiz? vallahi kafam karisti tekrar soruyorum kusura bakmayin.

• Mehmetemir
                                            Mehmetemir @gaye Son düzenleyen:

@gaye

Hocam Kutluay hoca Twitterdan açıklama yaptı ve bunu kesin olarak yayın dedi, doğrusu budur 45 gün filan yok dedi. Şahsen ben sınavda kesin gelir diye düşünüyorum bu soruyu:

10 Numaralı Resmi Gazete hakkında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi:

Mevzuatın yürürlüğe girmesi

MADDE 7 - (1) Kanunlar, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ve yönetmelikler ile diğer düzenlemeler, ayrıca bir yürürlük tarihi belirtilmemiş ise Resmi Gazete'de yayımlandığı gün yürürlüğe girer.

E G 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 125
                                            • 126
                                            • 127
                                            • 128
                                            • 129
                                            • 194
                                            • 195
                                            • 127 / 195
                                            • İlk ileti
                                              Son ileti