2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı
-
Arkadaşlar plan bütçe komisyonu üye sayısı degisti mi?
-
@ceronimo şimdi baktım 30 kişi
-
@kaymakamiye 15 ak parti, 7chp, 3 mhp, 3 hdp, 2 iyi parti. Diye bilmeye gerek var mı bilmiyorum:)
-
Deneme için öneriniz hangisi?
-
Teşekkürler arkadaşlar. O kadar ayrintiya gerek olmaz sanırım ama maliyede gelebilecek sorulardan bence
-
@ceronimo anayasal zeminde de, sorulabilir dostum. Bütçe kanunu üzerinden bir soru, şıkları elerken kolaylık sağlayabilir tüm bunlar. 1 şıkkın değerini 2 şıkka kadar düşünce anlıyor insan.
-
@meminerd hocam resim atmaya calisiyorum ama beceremedim,teminatli kismi supheli alacaga atmaya gerek yok zaten garanti altina almisim
128 suphli tic al. 6000
120 Alicilar 6000 kaydi
Karsilik icin;
654 kars. Gid
129 şüp. Tic. Al 6000 kayit yapilir
Tahsilatin yapilip yapilmadigini belirtmemissiniz ama olursa;
100 kasa 4000
129 suph tic. Al 4000
689 Dig. Olğ. Disi Gid. 2000
128 sup. Tic. Al 6000
644 konusu kalmy karsilik 4000 kaydi olmali -
teftiş soru bankasının medeni soruları çok zor geldi bazıları çok detay var mı aynı durumda olan var mı birde herkesin sorduğu soruyu soracağım önceki sayfalara baktım göremedim kamu gelirleri ve borçları konuları sınava dahil mi
-
Merhaba arkadaşlar, Serdar Kuzuloğlu'nun haftalık olarak paylaştığı yazılar var gk açısından faydalı olabilir. 2018'e dair bilgilerin olduğu linki atıyorum, incelemek isterseniz belki faydalı olabilir...
https:// www. dunyahalleri. com/ haftanin-ozeti-223/ -
@meminerd soruya tekrardan baktim kasaya yazilan ilk 4000 tl teminatli olan kisim onu direk nakit olarak almisiz.10 bin tl den kalan 6000 tl yi 128 e borc kaydi yaptik.sonra 6000tl e karsilik ayirdik. Karsilim ayirdigimiz 6000 tl lik mali 4000 tl ye sattik 6000 tl karsilik ayirdigimiz mali 4000 tl ge satinca da 4000 tl konusu kalmayan karsilik olmus oldu.
-
Arkadaşlar, sayıştay final kitabını aldim fakat tam anlamıyla rezalet. Cevaplarda cok fazla hata var. Sinava kadar kitap yetistirelim derken surekli hatalı soru ve cevap hazırlamışlar. sadece kar amaci gudulunce boyle oluyor iste. Kesinlikle tavsiye etmiyorum zaten sorular da kaliteli degil
-
Arkadaşlar idare hukukunda vali ile belediye başkanının meclis kararlarına karşı idari yargıda dava acma süreli kaç gün.Sınav da gelebilir hepimiz için yararlı olur...
-
@güneşşş Hangi yayınevinin diye baktım ve hiç şaşırmadım.Daha önce bi denemelerini aldım şıklar yanlış, sorular yanlış, cevaplar yanlış..Tövbe ettim ondan sonra yanından geçmem..
-
@xxxkara Belediye başkanı meclis kararlarını 5 gün içinde iade edebilir, meclis üye tam sayısının salt çoğunluğuyla direnirse karar kesinleşir. Kesinleşmeden sonra 10 gün içinde başkan idari yargıya başvurabilir. Valinin ise idari yargıda dava açma durumu ortadan kalkmıştır. Vali hukuka aykırı gördüğü kararları 7 gün içinde meclise gönderir, meclis buna direnemez.
-
Arkadaşlar genel kültür güncel kısmı için pdf vs falan varmı acaba olan arkadaşlar varsa atarlarsa çok sevinirim. İyi çalışmalar herkese
-
@tonyukuk646 teşekkür ederim
-
Maliye soru bankası kesinlikle almalısın dediğiniz bir kaynak var mı arkadaşlar kpss için soru yorum
-
@güneşşş hemde 105 lira ya nasıl rahat uyuyorlar öyle hatalar var ki olurda boylemi olur diyorsunuz kitabın çözümlerine guvenemeyip bide başka kitaplardan sağlamasıni yapıyorum yazıklar olsun
-
@güneşşş hocam hangi derslerde hata buldunuz? cozmeye baslamadan once oralari geceyim
-
@marjinalmaliyt57 bende aldım hemen hemen her dersde ve sonda ki deneme sınavlarında çok bariz çok sayıda hata var.
Soruların cevaplarında da hatalar var. Soru altlarında açıklamalarda var o açıklamayı oluyunca cevap mesela a olmalı diyorsunuz ama cevabı d olarak vermiş.