2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
-
@jesist Önceki sınavları veya hakimliği soracaklarını tahmin ediyodum aslında, mantıklı bi soru. Bu arada aile derken çekirdek aile yani anne, baba, kardeş, eş dimi?
-
@jesist hayırlısı olsun mülakatın Bilgi ölçme amaçlı olmadığını,önemli olan durum kontrolü ve istekli olduğunu görmeleri , sen elinden geleni yapmıssındır hayırlısı olsun
-
@milagros evet hocam çekirdek aile. Ama kardeşlerinizin eşleri varsa onlar, evli veya nişanlıysanız nasıl tanıştığınıza kadar soruyorlar
-
@mexsico sağolun hocam inşallah hayırlısı olur
-
@jesist bir mülakatta oğlumun ismini neden sectigimi vs sormuslardi da nasıl tanıştığınız sorusunu ilk defa duydum
-
Mülakat deneyimlerini paylasanlara çok teşekkürler. Mulakat öncesinde sürekli bilgi almak için yazıp mulakattan sonra sessizliğe kapilanları da anlamiyorum. Sonuçta aynı kulvarda değiliz kurum aynı sadece yazacaklari ortam söyle komisyon böyle genellikle şu tarz( bilgi ölçmek amaçlı yüzeysel, çok derinlemesine sorular, alanla ilgili ya da ilgisiz.s.) sorular yöneltti. İl dışından gelenler sunlara dikkat etsin. Şunları yapın ya da kesinlikle yapmayın vs bu tarz deneyim paylaşımı şeklinde olacak. Eğer sözlüye kalırsam çıkınca gelecek yıllar da bu tarz sınava girecekler için her türlü ayrıntıyı paylaşacağım.( Muhtarlık vaadi gibi oldu )
-
@jesist sizinle birlikte bir bilişim uzman yrd bekledi mi akşam 9a kadar?
-
@luckluck Hocam aynı şekilde ben de mülakata kalırsam inşallah çıktıktan sonra uzun bi yazı yazacağım bilgi amaçlı
-
@merve2655 yok hocam biz sadece 20 hukukçu bekledik. Sabah 9 buçuktan öğle 1e kadar sadece 5 kişi girdi 45 dk öğle arasından sonra 15 kişi olunca akşama kadar sürdü
-
Sonuçların bu kadar uzayacağını tahmin etmezdim açıkçası.
Ama benim takıldığım husus;
(bankacılık uzmanlığı için)
Madem İngilizce yetisi kurumda bu kadar önemseniyor o halde neden sınavlarda basit İngilizce çeviriler isteniyor?
Ya da sınav esnasında İngilizce için
“ siz yeter ki yazın bişeyler” gibi telkin ve önerilerle bize yardımcı olunuyor?
Eğer burda ki amaç ; Alan bilgisi sağlam olanlara kapı açmak ise bu kapı geçen yıl İngilizce yüzünden elenen ve Alan ı sağlam dostlarıma neden açılmadı ?
( Kurumu çok sevdiğim için farklı amaçları varsa da bunu düşünmek istemiyorum çünkü liyakat noktasında örnek oluşturabileceğini düşündüğüm kurumlardan biri diye tahmin ediyorum)
Ve son olarak kurum neden YDS şartı (A-B-C-D-E farketmez) getirmiyor?
Benim görüşüm kurum haklı olarak
İlk etapta Alan+İngilizcesi sağlam (azınlık) adayları tercih ediyor
Fakat işler ikinci etapta (çoğunlukta) karışıyor.
Ve Tam da bu noktada az da olsa liyakat sarsıntısının başladığını düşünüyorum.
Umarım kurum bu önlenmesi mümkün sarsıntıyı sınav ve mülakat esnasında önleyebilir ya da minimum düzeyde tutabilir. -
@merve2655 sorunuzu yanlış anladım sanırım hocam pardon. Yanımızda bizimle ilgilen personel alımından sorumlu bi memur vardı. Akşama kadar yanımızda durdu bazen bizimle çay içip merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz dedi. Çok iyi biriydi her şeyimizle ilgilenip sorulara cevap verdi. Hatta murakıplar çok soru sordu siz hiç sormuyorsunuz diyip kendi anlattı
-
Ahali toplaşın güzel bir haberim var,bddk yı aradım peşi sıra acıklanıyordu ama durdu bir anda acıklamalar sahsen ben bankacılık uzman yard.bekliyorum bir gelişme var mı diye sordum.telefondaki gorevli de cok guzel bir sekilde yanit su an mulakatlar devam ediyor pazartesj persembe arasi mulakatlar oluyor aciklananlar arasında yarın son mulakat gunu persembe ya da cuma haftaya olan mulakatlar icin bir calisma yapılır aksilik olmazsa her hafta ardı ardına mulakatlar olacak ve bankacılık uzman yard.kagıtları komisyonda okunmaya devam ettigini de soyledi.
-
Bankacılık komisyonda okunuyorsa haftaya olacak mülakatlar bilişim ve bddk mı olur o zaman bankacılık sona mı kaldı ki
-
@emilsax Hocam ben de bugün en az 10 defa aradım açan olmadı O zaman haftaya bankacılık olma ihtimali var demek oluyo sanırım bu. Eğer okumalar biterse
-
@emilsax yanı hocam bızımkı bu hafta mı acıklanır? Bende bankacılık uzman yardımcılıgını beklıyorum
-
Ahali haftaya hangi mulakat olacagi bilinmiyor ama kesin olarak soylenen sey her hafta mulakat olacak bu sekilde planlama yapilmis aksilik olmadigi surece boyle devam edecek.
@emilsax, içinde söyledi: 2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)Ahali toplaşın güzel bir haberim var,bddk yı aradım peşi sıra acıklanıyordu ama durdu bir anda acıklamalar sahsen ben bankacılık uzman yard.bekliyorum bir gelişme var mı diye sordum.telefondaki gorevli de cok guzel bir sekilde yanit su an mulakatlar devam ediyor pazartesj persembe arasi mulakatlar oluyor aciklananlar arasında yarın son mulakat gunu persembe ya da cuma haftaya olan mulakatlar icin bir calisma yapılır aksilik olmazsa her hafta ardı ardına mulakatlar olacak ve bankacılık uzman yard.kagıtları komisyonda okunmaya devam ettigini de soyledi.
-
@emilsax sonuç açıklayıp 1 hafta sonra mülakat yapıldığına göre yarın açıklanır insallah
-
En geç haftaya sonuçlanacak o zaman bankacılık için. En azından son tarih belli o da güzel bir şey
-
@jesist anladım bunu sormuştum. Acaba diyorum o kişinin gözlemlerini dikkate alırlar mi sizce, yani o da mülakata dahil olabilir mi?
-
@merve2655 o kadarını hiç bilmiyorum hocam hep o kişi olmayacakmış ama üç kişi görevliyiz bugün benim görevim bitti yarın başka arkadaş bakacak 6 gün sonra o da değişip dönecekmiş ondan sanmıyorum