2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
-
bu sınava kaç defa girebilme hakkımız var?ilana ayrıntılı bakmadım
-
@antoniogramsci hocam olasi ama kestirmek mumkun degil takdir edersiniz. Bu sene puanlar 1-2 puan yukarida kapatiyor gibi gecen seneye gore. Rekabet gecen sene 89 kusurdu bu sene 90.53 du galiba. Ama bddk istanbulda olunca ve de kadroyu doldurmuyorlar mulakata belki 50 kisi kalmaz 10 kisi alirlar vs. Bu sebeple ne desek kesin olmaz.
-
Başvuru ücreti var mı acaba ben göremedim ?
-
@sbf1983 Anladım hocam haklısınız. Hayırlısı olsun bakalım
-
İşletme için notu olan veya kaynak önerisi olan var mı arkadaşlar? Çok makbule geçer
-
@walterbishop yok hocam başvuru ücreti
-
Selam arkadaşlar , sınava başvururken orada belirtilen puan türlerinden nominal olarak yüksek olanını mi yoksa sıralamada yüksek olanını mi seçmek gerekiyor?
-
@sdinc94 doğru tahmin imkansıza yakın ancak önceki yılların bilgileri de önem arz ediyor.
-
Düzenlenmiştir
-
Arkadaşlar hem murakkıplık hemde uzman yardımcısına başvurup 2 sınavada girebiliyormuyuz ilanda sadece tek sınava gireceksin gibi bir ifade yok
-
@wazo, içinde söyledi: 2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
Arkadaşlar hem murakkıplık hemde uzman yardımcısına başvurup 2 sınavada girebiliyormuyuz ilanda sadece tek sınava gireceksin gibi bir ifade yok
Tabi tabi murakip, bddk uzmanlik , bankacilik uzmanlik hatta bilisime bile girersin. Soyleyelim senin icin saatleri değiştirsinler ki magdur olma.
-
@awerty1453 whatsapp matsapp yok forum var bam bam bam
-
@gagelessh giriş sınırı yok bu ilan için
-
Bankacılık uzmanı ile murakiplik sınavları seviye açısından çok farklı olur.mu ?
-
Arkadaşlar son alımda murakıp yardımcılıği 75 ile kapatmıştı sanırım. Peki bddk uzman yardımcılığı kaç ile kapatmıştı bilen var mı acaba?
-
@872, içinde söyledi: 2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
Arkadaşlar son alımda murakıp yardımcılıği 75 ile kapatmıştı sanırım. Peki bddk uzman yardımcılığı kaç ile kapatmıştı bilen var mı acaba?
87 olmasi lazim
-
@legolas bu sefer 90 ile kapatır heralde
-
BDDK 2017 ARALIK Bankacılık Uzman Yardımcısı Bankacılık Alanı
Muhasebe Soruları
1- Tablo verilmiş. Hesaplar var. Buna göre gelir tablosu ve bilanço düzenleyin. (50 Puan)
2- a) belli veriler verilmiş. Aktif karlılığı soruyor?
2- b) Cari Oran ve Net işletme sermayesi nedir?
3- Bankadan 750.000 lira kredi çekilmiş. Banka %1 komisyon kesiyor. Şirket aylık mali tablo düzenliyor. Faiz oranı %24 ve vade 3 ay. Her ay sonu için gerekli kayıtları yap.Hukuk Soruları
1- Tüzel kişiliği sona erdiren haller?
2- Sözleşme serbestliği nedir? Sınırlandıran durumlar nelerdir?
3- Anonim ortaklıkta yönetim kurulunun yapısı nasıldır?
4-Aşağıdaki kavramları cevapla.
a)Suç ve cezaların kanuniliği ilkesi
b) Kıymetli evrak
c) Konkordato
d) Dürüst Resim ilkesi
e) Kesin Hesap Kanunuİktisat-Maliye Oturumu
1- Tekne üreten şirket var. Maliyetler verilmiş. Satış fiyatı vs verilmiş. 7-8 tane alt başlıkta soru var. Muhasebe karı, iktisadi kar, üretim maliyeti, alternatif maliyet, hasıla vs gibi sorular var.
2- Yorum sorusu.
Fon yöneticisi olarak kredi mi vermek istersin yoksa şirkete ortak olmak mı?
Şirket yöneticisi olarak kredi mi almak istersin yoksa ortak almak mı?
Maliye bakanı danışmanısın. Özkaynakları artırmak istiyorsun? Neler önerirsin?
3- Zorunlu Rezerv Oranı politikasının amacı nedir? TCMB son yıllarda bu konuda ne gibi yenilikler getirmiştir? Zorunlu rezerv oranı enflasyonu önlemede bir fonksiyon mudur? Zorunlu rezerv oranu bankalar üzerindeki etkisi nedir?BDDK 2017 ARALIK YEMİNLİ MURAKIPLIK SINAVI İKTİSAT SORULARI
- Alan ekonomileri ve öğrenme eğrileri nedir? Bu kavramlari açıklayınız? Bunlarin üretime etkisini tartışınız? 15 PUAN
- 15 PUAN
a)ikame esnekligi tanimlayiniz. Uretim fonksiyonlarina gore etkilerini anlatiniz
B)q=50+2l+L2 mpl ve apl bulunuz
3)15 PUAN
a) korelasyon nedir? Korelasyon cesitlerini sayınız?
B) sıralı korelasyon vermiş dizi ve izlenme tercihleriyle alakalı. Bu verilerin korelasyon katsayisini sormuş yorumlayiniz demiş - asagidakileri tanimlayiniz.10 PUAN
A)Rezerv opsiyon mekanizması (ROM)
B)Endüstri 4.0
C)çıktı açığı
D) Sanal para birimi
E) Herfindahl Hirschman endeksi
5)Yapisal reform nedir? Nelerdir? Yapisal reformlarin GSYIH, büyüme, kirilganlik kavramlariyla iliskileri nelerdir anlatiniz? 15 PUAN
6) KREDI GARANTİ FONU(KGF) nedir? Nasil çalışır? Ekonomiye olan etkilerini maliye politikalari çerçevesinde anlatınız? 15 PUAN
7) Kasim ayinda Türkiye’de TUFE=%11.20 olarak gerçekleşmiştir. Bu bağlamda bu enflasyonun oluşumu hakkinda bilgi veriniz. Alinabilecek onlemleri ve avantaj dezavantajlarıni yazınız. İzlenmesi gereken para politikalarini açıklayınız. 15 PUAN -
Bddk uzman yardımcılığı soruları var mı hocam
-
@ceteris henüz görmedim hocam görürsem onu da paylaşayım.