Mgk uzman yardımcısı alımı
-
Üçüncü kez bu başlıga bu sebeple gelmek istemiyorum arkadaşlar. Özele taşıyın kavganızı illa devam edecekseniz.
https://forum.tercihiniyap.net/topic/4671/forumda-neden-kavga-etmemeliyiz
-
Arkadaşlar konu dışı bölümde konuşmak daha mantıklı geliyor bana, başlık olarak "yds nin kurum sınavına girişte istenmesi" düşünülebilir. Kurum ilan vermiş yds isteniyor, burada tartışmanın konuyu şişirmekten başka faydası olmuyor malesef.
-
@zapo, içinde söyledi: Mgk uzman yardımcısı alımı
@lion, içinde söyledi: Mgk uzman yardımcısı alımı
Yav bu yds de neymis be arkadas. Gorende zannedecek ki butun kamu kurumlarinda millet ingilizce hasbihal edip kahvelerini yudumluyor. Tamam ingilizce bilmek arti bir degerdir eyw. Lakin giris asamasinda cok cok lazimmis gibi kurumlarin yerli yersiz bunu istemesi sacma. Hele bi meslege adim atsinlar belli bir sure icerisinde isteyin olurda bilmiyorum. What is this diyorum sadece
Hocam iki hafta çalışsanız YDS'den 60 alırsınız ama yani bazı ilanlara da YDS gerekiyor, kusura bakmayın. YDS de olmasa her üst kurul sınavına aynı 200 kişi girip duracak. Bazı ilanlardan bırakın da biz faydalanalım, kendimizi SGK müdürlüğü önüne zincirlemediğimiz kaldı bi 88-90 aralığındaki puanlarla
2hafta calisip 60 aliyosan sen dahisin
-
@adolf-stalin sana tek diyecegim 16000 tl maas ve hakimlikligede ayni seyi yazsaydin keske.Simdi ingilizce sart dogru.Ancak 25 yasinda biri isi olsa ingilizceden 80 almamasi zor degil.Adam guy olmus ydsden 80 mi alamayacak.Ancak gelgorki kurumlarda adaletsizlikler var.Gelir uzmaninin neyi eksik mevzuat desen var calısma desen vergi dairelerinin hali ortada.
-
Bravo sizlere yds istedimi kurumlar başarili mi oluyor.
-
@zenginmemur kurum tarihinde ilk kez 2013 sonbaharda ilan verip 2014'te işe başlatmış. o ilanda yds şartı yoktu ve demek ki personelin dili yetersiz diye verim alamayınca personelini dilini geliştirmeye teşvik etti ve personelin kuruma katkı sağlaması gecikti.
kurumun görevlerini falan inceleyin bakın, uluslararası konular çokça mevcut. İngilizce-Türkçe raporlar falan var. mgk'ya eşdeğer yurt dışında kurumlar var. onlarla ilişkiler var. yds maliye bakanlığında müfettişlikte sayıştayda falan işe yaramaz ama bu kurumda ihtiyaç duyuluyor belli ki. tartışmaya gerek bile yok bence
-
ya demişsiniz ya kurumda ingilizce mi kullanılıyor diye ,kullanan istesinmiş tamam ingilizce istemesin .kurumda kim muhasebe kullanıyor ,kim hukuk iktisat ,maliye kullanıyor ?? işe girince tarih bilginizi mi kullanıyorsunuz .aksine yabancı dil bunların hepsinden önemli .sen devletin hayati bir kurumunda çalışıyorsun ama türkiye sınırlarına çıkamıyorsun .millet ne yapmış okuyamıyorsun .yurtdışında böyle mi peki hayır ?
benim de olmasa ben de itiraz ederdim ,bu ne böyle sürekli sürekli yabancı dil derdim .ama bu kurumlar bir elin parmağını geçmez .ayrıca ben hiç görmedim 50 yds ve 75 puanla kapatan kurum .bayağıdır bu işin içindeyim 5 6 yıldır hiç görmedim .kvkk 200 kişi 80 le kapadı hem de 70 ingilizceyle .
-
Artık TOEFL istensin her sınavda ya, hepimiz rahatlarız böylece, kaliteli kalitesiz diyerek kavga çıkarmamış da oluruz :d
-
Arkadaşlar bu arada sözlü mülakat nasıl yapılacak acaba, yani bir konu vesaire yok çalışılabilmesi için. Güncel uluslararası sorunlar, Türkiye'deki etnik problemler gibi şeyler sorulur desem, yine çok geniş ve tamamen genel kültüre bağlı bir şey olarak kalıyor.
Bu sınavda müthiş torpil dönecek gibi, hayırlısı artık.
-
Ankarada merkez uzmanliklari bn sizlere anlatayim biraz.Hepsi icin degil bu yazdiklarim.Örnek vermek gerekirse milli savunma uzmani kurumda atanacagi yer neresi biliyomusunuz.Muhasebe departmani.Baska bir ornek bilisim uzmanlari kurumda satinalmada bile calisabilir.Yani abartilacak bir durum degil.Sadece ozluk haklari iyi.Yds isteyrek basta eleniyosun.Hepsi bu.Yds isi gucu olan biri icn yapılmayacak bir sey degil.Zaten tasra uzmanlari sartlar duzelsin bu ilanlara bakmaz bile.Dguyu kazananlarin yarısı guy ama ayni isi yapiyolar
-
Anladığım kadarıyla 88 89 ile kapatır
-
@zapo 300 dolar versinler bize sonra istesinler kardeş problem yok toefl giriş ücretlerinden haberin yok galiba sınava girmesi zaten kafadan 1100-1200 lira https://www.ets.org/tr/toefl/rpdt/about/fees
-
@russellwestbrook Biliyorum üstad ya, işin esprisindeyim. Hayırlısı olsun herkes için, sıkıntılı bi dönem, herkes gergin.
-
Arkadaşlar YDS muhabbeti her başlık altında dönüyor. Kvkk'ya 3. Olduğum puan türü istendiği halde YDS sınavına girmediğinden başvuramamıştım. Hayırlısı budur diyip kabullendim. Şimdi şükür YDS puanımızda oldu başvurabiliyorum. Diyeceğim o ki kimsenin kismetini kimse yemez. Rahat olun arkadaşlar. Tavsiyem YDS iyi sınavdır kötü sınavdır fark etmez, bizden istenen sınav bu diyip YDS çalışmak olacak. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Kolay gelsin.
-
Yds istemesi gereken btk yds şartı koymaz, ne alakası varsa mgk yds şartı koyuyor bu iş iyice rayından çıktı!
-
95 puanla YDS yüzünden başvuramıyorum. yds kalksın yerine avm yapılsın !!!!!
-
@zapo ilanda "adayların; Alan bilgisi ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinin görev alanına giren temel konulara ilişkin bilgi düzeyi" diyor. Ben bunu kendi bölümümüzle ilgili sorular olarak yorumladım.
-
@küçükarabalık, içinde söyledi: Mgk uzman yardımcısı alımı
ilanda "adayların; Alan bilgisi ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinin görev alanına giren temel konulara ilişkin bilgi düzeyi" diyor. Ben bunu kendi bölümümüzle ilgili sorular olarak yorumladım.
E çok muğlak işte, kafasına göre soracaksa sıkıntı büyük demek işte. MGK'nın görev alanıyla ilgili mesela bir maliye mezununun ne gibi bir bilgisi olabilir...
Neyse, kalırsak listeye düşünürüz :d
-
@alageyik08 kesinlikle haklisin.Muhasebe bilmesek bile merkez uzmani olabiliyomusuzmülakat zor olur ama
-
Kurslarin kayit masasina oturanlar artık kayit almadan once adayin yds puanini sorun artik guy falan gelmez maliyede kokle degisikiler olacakmis.Hedef yds 70 ve alandan yapilabilecek en iyi netleri yapıp ilerlemek.