Mgk uzman yardımcısı alımı
-
@alageyik08 güzel pr
-
@firunze Hocam pr ihtiyacım olsa burada ne işim var yapmayın.
-
@alageyik08 ahahha ben de onu düşünüyorum çıkamadım işin içinden
-
@firunze Hocam buraya yaklaşık beş ay önce üye oldum, iyi ki de oldum. Burada çok insana ulaştım, herkes birbirine yardımcı oluyor, herkes birbirine insan gibi davranıyor. Trolller yok ve arada tartışmalar olsa da salt bilgi dönüyor genelde. Ben bu forumdan çok faydalandim, herkesten Allah razı olsun, kendimin de faydalı olduğunu düşünüyorum. Hiçbir zaman dershane reklamı yapmadım ya da kendimi ortaya çıkarma hevesim yok. Gittiğim dershane hakkında hocalarımın birkaçının mevzubahsi geçince yorum yaptım sadece, iletilerime bakarsanız dershaneden mi yoksa öğretmenden mi bahsettiğimi anlayabilirsiniz. Ama sizin kötü niyetli olmadığınızı anladığım için geri dönüp cevaplıyorum, yoksa her arkadaş sizin gibi değil ve onlara cevap vermek de işe yaramıyor. Hepimize kolay gelsin tekrar.
-
@alageyik08 sağolun ben teşekkür ederim iyi niyetiniz için. Mesleki hayatınızda başarılar dilerim
-
Kazanan arkadaşları tebrik ederim, kazanamayan arkadaşları da gayet iyi anlıyorum çok zor bir durum. Herkesin gönlündeki olur umarım. Ancak ülkemizin gerçeklerinden de uzak olmamak lazım, maalesef torpil ve adam kayırma aldı başını gitti. Referans olmadan kazanan arkadaşlar tabiki var ancak önemli bir kısım da referansla işe giriyor. Burda önemli olan herkesin birbirini anlaması, çünkü ben de gayet iyi biliyorum ki çok iyi geçmiş bir mülakat sonrası insan eleniyorsa yaşadığı hayal kırıklığı daha büyük oluyor. Kazanan arkadaşlara, hatta referans olmadan kazanan arkadaşlara tavsiyem "ne demek referans, benim yoktu referansım hakettim kazandım" tarzı çıkışlar yerine gerçeklerin farkında yorumlar yapmalarıdır.
-
@firunze Allah inşallah sizin de gönlünüze göre hayırlı bir yer nasip etsin inşallah. Teşekkürler.
-
4 yildir bir kamu kurumunda A kadro uzman/yrd ligi yaptim,su an baska bir A kadroya gecme arefesindeyim,tebligat bekliyorum.mgk mulakatim olumsuz oldu,saglik olsun..Ozluk haklari bir tik ustte bir yeri kazandim.Ancak kurum kulturune,personeline verdigi kiymete 5 sene once asik olmustum,bir de personelinin ylisans,master yapmasini tesvik eden,gerekli elastikiyeti veren bir kurum olmasi ayrica bir tercih nedeni olurdu..O yuzden kaymakamlik,hakimlikten daha cazipti benim icin.Bir onceki iletimde cok istemistim olmadi kazanana hayirli,kazanamayanlara hayirlisi olsun demekle yetinmistim.Lakin yazilanlar tekrardan,oncekinden biraz daha uzun bir yorum yazmaya zorladi beni.Oncelikle,kazanan arkadaslarin cogunun yasindan fazla mulakat gecirdim.(32),yine cogunun yasindan fazla mulakattan elendim (29).Kamuda iki ayri kadroda uzman yrdligi yaptim.Bu 32 mulakata bir iki senede girmedim,kazanan cogu arkadasin henuz lisede okudugu yillarda ben alandan 90 li puanlar yaptim desem yalan olmaz(2011).Baslarda birkac kere referans da aradim,ust perdeden konusuldugunda cabuk sinirlenen bir adamim,en son bir ymmm nin uzerine yurudugumde referans aramanin bana gore olmadigini anladim,o islere pek girmedim.Turkiyede bir referans gercegi var,referans arayana kizamam,etik yonden degerlendirme yapamam.Birincisi ulke gercekleri,ikincisi ciliz da olsa birkac deneme ben de yaptim.Moral acidan elestireceksem,kendimi dislayamam.MGK dan once diger kurum oldugu icin referans aramadim,arasam da muhtemelen bir baskasinin uzerine yurumemle olayb biterdi.Kazanan elbette burada,sosyal cevresinde sevincini paylasacak,kutlayacak.Ama burada "hak edenler kazandi,aglamayin hahahahihihihohoho" demeyecek.Baskalarina anlatin bu masali tamam,bana anlatmayin.Su sureci yillardir yasayan birisi olmasam cidden diyecegim ki "ya beceremeyen camur atiyor".Uzun sure bu sureci yasamamis birini kolayca kandirabilirsiniz.Peki beni nasil kandiracaksiniz?Bazi kurumlarin listelerine kim kimin referansiyla girdi istedigimde iki ay icinde ona kadar ogrenebilen birisiyim(hepsinin degil).Diyecegim o ki,kandirmayin insanlari.Referansin varsa var diyeceksin.Yillardir bazi kurumlarda birinci,bazilarinda ikinci 70+ dil puaninin tercih sebebi oldugu mulakatlarda birinci dilim de ise yaramadi,ikinci dilim de yaramadi."MGK da askerligini normal donem yapana oncelik taninir" dendi 5 sene onceki mulakatta da,simdikinde de.Ikisinde de olmadi.Peki ne oldu?Referans bulanlar ve daha iyi referansi olanlar kazandi.Dedigim gibi kandirmaya calisin buradaki genc arkadaslari,devam edin.Siz devam ettikce ben burada yuzunuze vurucam durumu..Bir ikincisi,ben baska bir yere geciyorum.Kamu denetciligi,icisleri kontrolor yrd.,icisleri ab uzman yrd ve adalet bakanligi kontrolotluk icin ilgili birimlerin insan kaynaklarini aradim,feragat ettim.Feragat etmedigim iki yer kaymakamlik ve hakimlik mulakati.Lutfen buna ozen gosterelim.
Tekrar tebrik ediyorum,elestirilerimi kimsenin kisisel algilamamasini rica ediyorum.meslek hayatlarinizda basarilar diliyor,kaybeden arkadaslar da insallah daha iyi yerleri kazanir diyorum. -
@iibfpalace kardesim butun bunlarin onune gecebilmek icin mulakat olayinin kalkmasi gerekiyor. Kpss + kurum sinavi ortalamasina gore atamalarin yapilmasi gerekiyor. Tabi yine gvs yapilip sonucuna gore atamalar yapilabilir. Butun bunlarin haricinde referans arayisi bu sistemde istesende istemesende mecburiyete donusuyor. Referans derkende oyle herkesin amcasi dayisi bakan felan degil. Kendi capinda didisinin didisi ufaktan bir burokratsa zar zor onun referans olmasi felan isteniyor. Zaten su donemde kimse kimseyede referans olmuyor kolay kolay. Velhasil a grubu memuriyet alim sistemi maalesef kokusmus durumda.
-
@lion katiliyorum.Bir de uzerine bizzat bizim kokusmamiza gerek yok.referans,olabilir.Ulke gercekleri var,herkes mulakata girerken aklina "ya bu son sansimsa" sorusunu getirir ve muhtemel son sansinin daha yuksek olmasina ugrasir.Turkiyede bir balik elden kacinca sonuclari agir olabiliyor malum..Zamaninda is bulamadigi icin nisani bozulan,intihara suruklenen insanlar var bu ulkede,kimse onlardan biri olmak istemez.Kacan her firsat da nisani bozulan,intihara suruklenen adam olma yoluna biraz daha yaklastirir insanı,bu ortamda sansini artirmak isteyeni suclayabilir misiniz?Ama burada gelip,olayi kazanamayan arkadaslarin yetersizligine baglayan,aglama duvari paylasan,"hak eden kazandi" diyen insanlari gorunce hic girmek istemedigim bir konuya girmek durumunda kaldim.Hayir,sen daha iyi oldugun icin degil,birileri referans aramadi,digerleri de etkili referans(torpil) bulamadigi icin o listede isminin altinda basarili yazdi.O umutlu,turkiye dereceleri yapmis gencleri kendi yetersizliginden suphe ettirmeye gerek yok.Mulakat ile listelerin hazirlanisi arasindaki sureci cok iyi bilenlerdenim,bunu cok iyi bilen adam sayisi da pek azdir.Bilene cok denk gelinemez,bilene maval da okunamaz.Tahmin edersiniz ki yasim biraz var,ben de 23-24 yaslarimdayken bu surecin basindaydim ve uzun yillar boyunca bu tarz yaklasimlar yuzunden kendimden suphe ettim.Kurumumdaki insanlar dalga gecti,"senden bir halt olmazz" dedi,"seni eliyorlarsa vardir bir bildikleri" dedi, "sıkıntılı adam" dedi,"acaba fetocu mu" dedi.Yani dedi de dedi.Kurumumda bulundugum sehirde dil tazminati alan tek personeldim,bana yukaridaki cumleleri kuranlarin %90'i acik ogretim mezunuydu,seviyeyi siz dusunun.Ama birkac gun once en iyisi,tam iibf kadrosu da denemeyen,kismen teknik,kismen kariyer bir kadro kazandim.kazanan 10 kisiden en fazla 2 sinin MGK yi tercih edebilecegini dusunuyorum.Tabi kurumdakiler bir anda cenelerini kapadi,amirleriymisim gibi saygili davranmaya,konusmaya basladilar,halbuki ben hep ayni adamdim,ezme firsatlari ellerinden alininca bana karsi davranislarini duruma adapte etmek zorunda kaldilar.Bu arada parantez,fetocu olabilir diyen adam da fetoculuktan ihrac edildi MGKyi o kuruma tercih edecek iki kisiden biri bendim.Doktora bitene kadar cok buyuk elastikiyet sagliyor MGK,benim icin bicilmis kaftandi bir doktora programi da kazandim,bitirmesi cok daha rahat olurdu.
Toparlayayim,kaybeden arkadaslar,yetersizliginiz yuzunden kaybetmediniz bunu bilin.Kendinizden suphe etmeyin,sizler bu ulkede yuz binlerce insanlar arasindan ilk 5-10-20-50 ye girmis yeterli kisilersiniz.Kazanan arkadaslara da mesleki hayatlarinda tekrar basarilar dilerim.Lutfen kazananin da kaybedenin de ayni camiadan oldugunu,kaybedenlerin belki de son sanslari oldugunu,kazananlarin da muhtemel son sanslarini artirmak icin farkli alanlardan ugraslar vermelerinin gayet dogal oldugunu bilerek yorumlarimizi yapalim.Dislanan,hor gorulen,onemsiz bulunan bir iibf camiasiyiz,bazi cumleleri empati yaparak kuralim.. -
@iibfpalace kardesim bastan sona haklisin dediklerinde. Sinavlari gecip mulakat asamasina kalan herkes elbette haketmistir o kurumu. Elenen ben daha cok hakediyordum kazanan ise hayir ben daha iyiydim ki secildim dememeli. Nasipten ote yol yok. Yukseldikce alcalmayi bilmeli insan. Herkes birbirine saygi duymak zorunda. Sevincte uzuntude bu hayatta var onemli olan usulunce bu duygulari yasamak abartmamak. En nihayetinde makamda mevkide Şani Yuce olan ALLAH'a aittir.
-
Sonuç kontrol sayfası Sizde de hata veriyor mu, açılmıyor!
-
@kaanufuk25 bende de aynı problem var.
-
Foruma bir süre bir şey yazmama kararı almıştım ancak haddim olmayarak bikaç şey söylemek istedim son yazılanlardan sonra yazılması gerektiğini düşündüm.. Burayı kazanan iki arkadaşı tanıyorum biri @zse kendisi okuldan arkadaşımdır, biri de @Alageyik08 forumu aktif kullanan bir arkadaşımız.. Birinin puanı 96 birinin 99 idi ve ben şahsen hakkettiklerini düşünüyorum ve tekrar tebrik ediyorum. Hayatımda hiç ders çalışma zorluğu çeken biri olmadım okulda da inek öğrenci olarak bilinen öğrencilerden biriydim. İlk defa şu mülakat, kurum sınavları sürecinde basiretim bağlandı ve çalışamadım. Çünkü artık bu psikolojik bir savaştı önemli olan da asıl bunu geçmek. 90 üstü puanlarla burayı kazanamayan güzel arkadaşlarımız hiç üzülmesinler inanın başka bir yer olacak. Sadece bırakmayın, devam edin buraya kadar gelmişsiniz olumsuz her şeye kulağınızı tıkayın. Size sadece bu kaybettirir bu saatten sonra. Allah emeklerinizi zayi etmesin. Yolunuz tekrar açık olsun
-
@fg94 canım benim çok teşekkür ederim. Umarım herkes verdiği emeklerin karşılığını alır.
-
Kazanan arkadaşlarla WhatsApp grubu kurmanın güzel ve faydalı olacağını düşünüyorum. Forumda kazanan birkaç arkadaşa ulaştım. Yine diğer kazanan arkadaşlarla da irtibat halinde olursak hepimiz için güzel olur. Tekrar tebrikler.
-
WhatsApp grubu kuruldu arkadaşlar. Forumda olan veya sonradan üye olup gören arkadaşlar isterlerse mesaj atabilirler eğer gelmek istiyorlarsa.
-
Bende girmiştim elendim. Kazanan arkadaşlar için hayırlısı olsun. Burayı kazanıpta rtük mülakat listesinde olup gelmeyecek olan var mı acaba?
-
10 kişi olduk WhatsApp grubumuzda, geriye kalan 10 arkadaşı da istişare için bekliyoruz. Katılmak isteyenler mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz.