2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı
-
@aroma
1.promosyon uzmanlığını aldıktan sonra kurum ici rotasyon oldu. Şu an bi karisiklik var duzen oturmadi. Biraz zaman gecsin Merkezi de sorucam. Şahsi fikrim alim olabilcegi yönünde cunku kurumda calisan il göç uzmanlari da gitti. Ihtiyac var. -
@1903bjk merkez göçteki arkadaşm da aynı durumdan bahsetti ihtiyaca dair.Umarim kısa sürede olumlu bi haber alriz. Kolay gelsin
-
@aroma
Kesinlikle var. Umarım gelir. Öğrenebilirsem yazarim burdan. Tesekkurler size de kolay gelsin. -
@1903bjk öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim kendi adıma
Benim de sormak istediğim şey şu her iki mülakatta da ne kadar burada kalmak istiyorsun veya başka bir yere geçme isteğin var mı tarzında sorular soruldu mu?
Bir diğer sorum da İngilizce konuşma göç üzerine veya suriyeliler vb. konular hakkında mı oluyor? -
@gençişsiz
Rica ederim:)
Daha once girdigim sinavlari ve bekledigim mulakat olup olmadigini sormuslardi bana. Bi arkadasima da niye burayi istiyosun diye sormuslar. Bunlar klasik sorular zaten. Tatmin edici cevap bekliyolar. Ingilizce olarak da ben kendimi tanitmistim.
Mevzuata iyi calismanizi tavsiye ediyorum ben. Bir de ek olarak uluslararasi iliskiler konularina da bakin Türk Dış pol, siyasi tarih,uluslararasi anlasmalar vs. Ayrica kurumun sitesini de incelerseniz faydali olur. -
@1903bjk teşekkür ederim hocam
-
@aybala Bence bu sınav şaibeli. Benim ilk puanım zaten 71 küsürdü, yine de giremezdim herhalde ama puanı sınırda kalıp artmayanlar, hakkını he türlü aramalı diye düşünüyorum.
-
@bizart Size helal olsun demek istiyorum. Biz de sizin gibi mücadele etmeliyiz aslında ama KPSS sürecinde birçok maddi ve manevi külfete katlandığımız için hem itiraz ücretinden kaçınıyoruz hem de bu durumları kabullenmişiz artık. Yine de hiçbir şey böyle şeylerle mücadele etmememizin bahanesi olmamalı ama psikolojik olarak bu süreç insanı çok zorluyor.
-
@bulbasaur Bariz yanlış soruların olduğu çok açıktı ve hala inanıyorumki yanlış sorular var .kendilerine güvenselerdi soruları açıklarlardı.Başka ülkede olsa ciddi manada skandal olur ama canım ülkemde insanları o kadar alıştırdılarki normal gelmeye başladı böyle şeyler tabi .Memurlar netinden tut ,üniversiteye, göç idaresine ve en az on yere mail de attım ama bir kişi bile dönüş yapmadı.Son alınan kararla(kurucu üye sorusu iptali) haklı olduğum ortaya çıktı.Herkes hakkını aramalı..Sadece kendi hakkını değil başkalarının haklarınıda..Elinden geldiği kadar mücadeleni göstereceksin ama bu tek başına olmaz tabiki burada kazanan kazanmayan herkesin itiraz etmesi gerekirdi.Çünkü bu sınav için şehir dışından gelen para yatıran onca insanın verdiği emeğe verdiği zamana yazık değilmi. Bu haklar nasıl ödenecek.Hadi ben Ankara da oturuyorum . O insanların çektiği eziyet ne olacak.İşte en çok bunun için bu sınavın adaletli olması lazımdı. Ama beceremediler.
-
Arkadaşlar merhaba MURAT GUZELLI hoca nin önderliğinde ankarada sesimizi duyurmak amaclı bir ETKINLIK yapılması planlanıyor . Süreçten haber olabilmek adına lutfen gruba katilim sağlayabilir mısınız?
-
sözlü hazırlık watsapp grubu var mı ?
-
İkametgahımı sormak için aradılar bugün.Önden soruşturma yapıyorlar mı?
-
@tuçiiii aynen beni de aradılar ikametgah için. Ne için sordular acaba
-
@gresham-t göç idaresinden mı aradılar
-
Beni de aradılar
-
@guymağduru hocam muhtara komşulara falan soruyorlarmış soruşturmada onun içindir diye düşündüm ama o da mülakattan sonra olmuyor mu ?
-
@tuçiiii Verdiginiz evraklarda ikametgahinizi belirtmiş miydiniz?
-
@kaimoğlan evet
-
Arkadaşlar sizi bugün mü aradılar beni aramadılar da
-
@kaimoğlan ikamet belirtecek bir evrak yoktu. Galiba