2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı
-
@bulbasaur ilk hesaplamada sorulardan biri iptaldi sanırım ama acıklama gereği duymadılar herhalde küsüratın sebebini baska türlü izah edemeyiz.
-
Bnede 73 doğru yapıp 1 doğru ile giremedim mülakata. Giren başaran arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum. Ama şunu demenden edemiyeceğim. Bir sınava girdik ve sınavı hazırlayan üniversite bu sınavda sordukları soruları yayınlamadılar bu kadar söylenti muallak durum varken bile yayınlamadılar. Üstelik bize itiraz süresi verip 25 TL ücret istendi. Ya kardeşim her soruyu hatırlamıyorum ama illa ki bakıp itiraz edeceğim soru oalcak sorunların bir kısmı felçti. Bana göre en az 3 hatalı soru vardı sadece 2 si gün yüzüne çıkarıldı. Yayınlanma yapılmadı yapılsa ben veya ben olmasam dahi benim gibi sınırda kalan arkadaşlardan biri girecek. Ayıptır günahtır. Böyle üniversitelere vermeseler keşke böyle sorumluluğu
-
Arkadaşlar mülakata kalanların ilk açıklandığı liste elinde olan varsa atabilir mi? Yani kesinleşmeden önceki listeyi arıyorum.
-
@bulbasaur Bir önceki listede taban puan 74,75 iken; açıklanan kesin listede 74,49'a düşmüş. Taban puan düşmüş ama listeye 3 kişi eklenmiş sadece. Bu puanları nasıl hesaplamışlar anlamıyorum. Puanları 0.15 düşen kişiler gördüm listede. 0.15 nasıl düşüyor, o da ilginç.
-
@bulbasaur hocam bende var ama nasıl atabilirim buraya bilmiyorum anlatırsan koyabilirim
-
@gençişsiz Facebook'tan buldum, sağolun yine de.
-
@bulbasaur önemli değil hocam
-
@kuşçubaşıeşref Ben bu puanlamadan hiçbir şey anlamadım. İlk listeye göre taban puan düşmüş ama sadece 4 kişi girebilmiş kesin listeye. 1 soru, 100/98 puan oluyor ama puanlardaki oynamalar da garip. 0.15 veya 0.75 azalıp artanlar var.
-
@bulbasaur ben de artma azalma yok aynı kalmış hocam bende anlamadım açıkçası
-
İptal edilen değerleme dışı olur ve puan eksiltir puan artırması imkansızdır. Lakin 74 puan alan kimsenin puanı azalmayıp listeden düşmedi 73 dopru yapan kişinin iptal edilen soru nasıl oluyor 74 yapıyor o soru zaten değerleme dışıdır. Değerleme dışı soru puan artırması nasıl oluyor nasıl olabilir
-
@sonmaliyeci valla ne güzel söyledin kardeşim. Bende anlamıyorum soru iptal edildiyse dahil olmadıysa 73 alan 4 kişi nasıl 74 e yükseliyor. benim puan 74,75 ten 74,49 düşerken ilk listede olmayan 4 kişinin nasıl puanı yükseliyor.
-
Gerçekten nasıl hesap yaptılar böyle bazılarının puanı arttı bazıları azaldı
-
@aybala hocam valla bende anlamadım. İptal edilen soru var iptal edilen soru değerleme dışı kalır ama sadece 4 kişinin puanınartıyor bem 73 doğrum var benimki yükselmemiş 74 alan hiç kimsenin puanı düşmemiş. Küsürat 75 den 49 düşmesinin sebebi 2 sorunun değerleme dışı kalması. Ayıkamadım
-
@sonmaliyeci işte bizim puanın düşmesi normal 2 soru değerlendirme dışı ama 228 den 232 ye nasıl çıkıyor mülakata kalan 4 kişiyi piyangodan mı çıkardı. O 4 kişinin puanı neden arttı diğer herkesin düştü.
-
73 doğru yaptım ve iptal edilen 2 soru sonrasında da 73 doğrum vardı. 1,02 ile çarpınca 74.49 yapıyor ve bu şekilde mülakat listesine eklenmişim. Eğer iptal edilen 2. soruyu ilk etapta üniversitenin kabul ettiği şekilde işaretlediyseniz soru iptal edildikten sonra doğru sayınız(puanınız) düşer. Özetle sınav 98 soru üzerinden 73 doğru ile kapattı
-
@emoward Puanlar zaten 74,75 idi iptal edilmiş ki sonuçlar küsüratlı çıkmış.Ardından 74,49 oldu sanırım.Demek ki sonradan 1 soru daha iptal oldu.Sonuçlar açıklandıktan sonra da soru iptali yapmışlar o zaman
-
@fernando-reges evet hocam üniversite duyurdu zaten bunu
-
Arkadaşlar daha öncede belirttiğim gibi bilgi edinme dilekçemin cevabını bekliyorum ,çok yüksek olasılıkla soruları vermeyecekler bana ,bende bilgi edinme kuruluna başvuracağım ve soruları verecekler.eğer başka sorulardada yanlış varsa idare mahkemesine giderim. Çünkü yapılan açıklamada sorulara yapılan itirazdan bahsediyor.Sorulara üç iş günü içinde kimse itiraz etmedi ve perşembe günü üniversite sonuçları kuruma iletti ama üniversitenin açıklaması böyle değil.Sorulara zamanında itiraz edildi diyorki bu bir yalan.Eğer sorulara zamanında itiraz edilseydi üniversite soruları inceler ve sonuçları düzeltir ondan sonra kuruma gönderirdi ama yapmadı.Baktıki itiraz yok herkes memnun dedi ve üç gün sonra kuruma sonuçları yolladı.Hep çevir kazı yanmasın durumları yani.Dilekçemi okursanız dolaylı yoldan sorulara itiraz ettiğimi görürsünüz yoksa sorulara direk itiraz etseydim süre geçti diye işleme almayacaklardıDilekçemdede belirttiğim gibi çift doğrulu yada çift yanlışlı başka sorular olabileceğine şu açıklamalardan sonra dahada inanıyorum.
-
Arkadaşlar merhaba. Listede olan arkadaşlara hayırlı olsun. Giremeyenler icin de daha iyisini nasip etsin Allah.
Ben İl Göç'ün mülakatına da girmistim. Biraz bilgi vereyim dedim sizlere.Mülakata 4 daire başkanimiz ve 1 Genel Müdür yardımcımız girmisti hem Merkez Göçte hem de İl Göçte. Yine oyle olur muhtemelen.
Ağırlıklı olarak mevzuattan gelmisti sorular. Daha önce paylasmistim bana sorulan sorulari. Mevzuat disinda gundemden sorular gelmisti. Suriyelilerin son durumuna bakarsiniz. Halihazirda kac suriyeli var, en cok hangi illerde var vs. onlara bakin. Anayasa ve idareden de bolca soruyolar. 15 dakika civari surmustu 2 mulakatim da. Heyecanlanmayin sakin olun kendinizden emin cevaplayin sorulari. Ingilizceniz varsa konusturma ihtimalleri de var ben bi kisminda konusmustum. Simdiden basarilar:) -
@1903bjk merkez göçte yeterlilik alanlar olduktan sonra kurumda buna dair bi gelisme var mı acaba?