2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı
-
@epikür aynen. başka zaman olsa aylar sonrasına sınav yaparlar
-
Sınavlar gelmez gelmez geldiğinde de başka sınavla çakisir. Zaten az buz sınava giriyoruz bu şekilde zoraki başka sınavları da elimizden kaçırıyoruz hay ben böyle duzenlemeye
-
1 ayda yetişir mi bu konular
-
@glskpss ne kadar da alt yapı olsa da tekrar etmeyince zor oluyo. Sayı da çok az zaten
-
Keşke şöyle 81 lere felan düşsen bizi mutlu etsen
-
Soru dağılımı nasıl oluyor bilen var mı ?
-
@antoniogramsci %80 alan muhasebe yok. %20 kurum mevzuatı. sayfanın başında daha detaylıca var.
-
kac kisi mulakata kaliyor arkadaslar ilan metninde goremedim ben
-
Kamu yönetimi uluslararası ilişkiler yönetim bilimleri gibi derslerden gelen soru sayısı nasıl acaba ayrıca onlar için çalışmalı mı?
-
@mrtvrt İktisat, maliye, hukuklar vs için ayrıntılı sormuştum hocam ama sanırım belli bir ayrım yok.
-
hocam alım yapılacak illeri göremedim sadece taşra yazıyor daha önce bu ilana başvurmadım il tercihi ne zaman yapılıyor bilgisi olan var mı?
-
@derya-senol il tercihi mülakatlardan sonra yapılıyor. Puanına göre atamalar gerçekleşiyor
-
@antoniogramsci evet hocam yok. ama genel olarak maliye ve hukukta eşit iktisatta mikro makrodan daha çok gelir.
-
@pareto_wilfredo hocam 82.5 le sansimnedir
-
@mrnobody anladım hocam cevabınız için teşekkür ederim.
-
@antoniogramsci 60 soru alandan. 20 soru kamu ve uluslararsı. 20 soruda mevzuat diye biliyorum
-
-
Merhaba dostlar. Malesef sayının azlığından dolayı hayırlı olsun sözüm bir nebze buruk ama yine de bir alım ve 900 kişiye hitap ediyor. Bu yönüyle hiç olmamasından güzel.
Meslekle alakalı söylenen şeylere çok kulak asmayın dostlar neden derseniz her koşul işsizlikten iyidir. Hele ki her kamu mesleği özelden her koşulda daha rahattır emin olun. Hayatında özel sektör görmemiş, ilk işi kamu olup da uzaktan afaki yorumlar yapanlara bakmayın. Özel sektörde nöbet olmaması, gece vakti gidilmemesi orayı daha kolay yapmaz. Mesai saatinin her dakikasında verimli olmak zorunda olduğunuz bir yer ile kıyas dahi edilemez.
Evet meslek zor, zorlu yanları gerçekten var ve kamu içerisindeki en yoğun mesleklerden birisi. Ama unutmayın kimse size evde otururken 4000 TL maaş vermez. O nedenle bir adım atın. Mesleğe girdikten sonra ders çalışmayı sürdürerek başka yere geçmek isteyecek ancak bu konuda ön yargılı olan dostlarımız için de şunu söyleyeyim, her halukarda çalışırken ders çalışmayı sürdürmek zordur. Ben özel sektörde çalışıp hem de ciddi mesai süreleri içinde çalışıp ders çalışarak kamuya geçen insanlar tanıdım. Bu koşullarla alakalı değil, kişinin kendisiyle alakalıdır. Eğer ki sizin azminiz zayıf ve güçsüz iseniz en rahat meslekte dahi bir adım atamazsınız. Malesef insanlar kendi zayıflıklarını herkesten ummakta ve herkes kendileri gibi olsun istemekte. Siz güçlü olun, önünüzde kimse duramaz dostlarGelelim sınava, sınavın konu başlıklarını ilk mesajda @albertcamus tarafından eklenmiş meslek tanıtımında bulabilirsiniz. Keza taban puan bilgisi de mevcut yukarda geçtiğimiz sınav için.
Sınavın formülü bence şu;
Alan bilgisinde en az hatayı yapmak ki bunda KPSS sonrası bırakmamış ya da taze sınavlara girmiş dostlar bir adım önde olacak. Diğer dostlarımız da hızlıca tekrarlarını yapsınlar ve alandan soru kaçırmamaya baksınlar.
İkinci olarak vakit dar olduğundan ana alan bilgisi dışında kalan konular içerisinde ağırlığı kesinlikle mevzuata verin. Mevzuatta Uluslararası Koruma Kanunu'na ek olarak pasaport kanunu da okuyun dostlar. En az iki kez irdeleyerek bu kanunları okuyun ve buradan da asgari hata yapmaya çalışın.
Mevzuata ek olarak Yabancılar Hukuku konusunu da buraya dahil şekilde çalışın. Buraya entegre olarak yanılmıyorsa 4 soru da bu alandan gelmekte.Diğer yan alanlara yani Uluslarası İlişkiler ile Kamu Yönetimi alanlarına dair edineceğiniz notları iki tur okumaya çalışın. Ne yakalarsanız kârdır. İlgili bölümlerden mezun arkadaşlar daha avantajlı olacak buralardan. Sizin bu açığı kapama yolunuz dediğim gibi mevzuat ve alan bilgisini tama yakın yapmaktır.
Kanunlar basılı halde varsa edinin yoksa bastırın dostlar.
Diğer alanlarla alakalı bu sınava özel hazırlanmış notlar Ankara'da bulunuyor. Fotokopicilerde bir araya toplanmış güzel notlar var. Bu notları edinin ve dediğim gibi iki tur okumaya çalışın.
Mevzuattada özellikle süre, tanım gibi hususlara iyi çalışın buralardan testin 1/3'lük kısmını kapsayacak sayıda soru gelecektir. Buralara özen gösterin.
Mevzuat üzerine önemli yerleri not alın ve tekrar etmeye çalışın.Taban puan sormayın dostlar. 8 tane puan türü ve iki yıl söz konusu. Buna yapılacak tahmin ancak hisle yapılır onu da ben yapmaktan yana değilim.
Allah yâr ve yardımcınız olsun dostlar.
-
https://yadi.sk/d/WA3bLj-9S2wJo
@stradivarius
Bunu Akfon'un notu diye paylasmışlar 2016'da. Doğruluğu konusunda bilgim yok. -
@adam-simith benim de 82.8 inşallah düşer 80 lere kadar