2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı
-
Mülakatta herkese başarılar arkadaslar. Surecin nasil geliştiğini bizlerle paylaşırsanız seviniriz. Liste sirasina gore mi aliyorlar illa ki saat 10.00'da orada mı olmamız gerekiyor vs vs bu bilgileri merak ediyoruz. Kolaylıklar diliyorum arkadaşlar
-
Arkadaşlar mülakata bugün girenlerden komisyon, ortam, soruların zorluk derecesi gibi şeyler duysak hiç fena olmaz. Ayrıca girmiş olanlara geçmiş olsun, girecek kişilere başarılar dilerim.
-
hiç mülakata giren yok mu, lütfen paylasin
-
Başarılar herkese allah gönlümüze göre versin
-
Bugün giren arkadaşlar, ortalama kaç dakika sürüyor, soruların ne kadarı mevzuattan ne kadarı güncel ya da alandan geliyor, gelmeyen kişiler var mi? Bunlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
-
Arkadaşlar mülakat 5 dakika gibi sürüyor . Gayet sıcakkanlilar. Rahat olmaya çalışın . Bugün giren arkadaşlarıma haksızlık olmaması açısından soruları söylemeyeceğim fakat zor sorular yoktu. mevzuatı genel olarak biliyorsanız rahat bir mülakat gecirirsiniz. Yeter ki heyecan yapmayın
-
@herkesesu geçmiş olsun ...mevzuat ağırlıklımıydı , listedeki sıraya göre mi alıyorlar karışık mı
-
Listeye göre alıyorlar
-
@herkesesu sadece mevzuat mı ile ilgili sorular geldi hocam
-
Karışıktı
-
bilemediğimiz sorularda yardımcı oluyorlar mı?
-
@duygu55 İnsan ticaretinin tanımı bir kimsenin zor kullanarak çesitli şekillerde istismar edilmesidir. Detaya girmiyorum, aşağıya ilgili bir link bırakıyorum, daha önce de paylaşmıştım:) Dolayısıyla vatandaşlık farketmeksizin herkes insan ticareti mağduru olabilir ancak 6458 gereği GİGM sadece bu durumdaki yabancılarla ilgilenir. Ama insan ticaretinde uyruk söz konusu değildir. Türk Ceza Kanunu 80.madde de düzenlenir.
http://www.goc.gov.tr/icerik3/insan-ticareti-magdurlarini-koruma-sss_460_467_1158
Göçmen kaçakçılığı ise özetle yasadışı olarak yabancıların ülkeye sokulması ya da vatandaş veya yabancıların yasadışı olarak ülkeden çıkarılıp başka ülkelere taşınmasıdır. Dolayısıyla bir Türk vatandaşı da ülkeden yasadışı yollarla çıkartıldığında göçmen kaçakçılığının konusu olur.
TCK'daki ilgili hüküm: “Doğrudan doğruya veya dolaylı olarak maddî menfaat elde etmek maksadıyla, yabancı bir devlet tâbiiyetinde bulunan veya vatansız olan veya Türkiye’de sürekli olarak oturmasına yetkili mercilerce izin verilmemiş bulunan kimselerin Türkiye’ye yasal olmayan yollardan girmelerini veya ülkede kalmalarını, bu kişilerin veya Türk vatandaşlarının yasal olmayan yollardan ülke dışına çıkmalarını
sağlamaya göçmen kaçakçılığı denilir." -
Arkadaşlar demiyim demiyim diyorumda demeden edemeyeceğim mülakat vakti gelene kadar herkes forumdan herşeyiyle faydalanıyor iyi güzel hoş mülakat vakti gelince herkes suspus.ayıptır hakkaten bu.Kurumda görebli olup burda herkese tek tek bişeyler anlatan arkadaştan utanın bari biraz.Herkes size destek olsun istiyosunuz siz birilerine yardım etmeye gelince herkes saklanıyo bi yerlere.Mülakata kadar yoldaş,mülakat vakti rakip öyle mi.çok yazık böyle düşünüp de susanlar varsa....
-
@albertcamus allah herkrdin gonlune gore verir kardesim merak etme...
-
@albertcamus Katılıyorum. Burada soruları açık açık söyleyin demiyoruz. Genel itibariyle nasıl geçti çok alakasız soru soruldu mu komisyonun genel tavrı nasıldı bunlardan bahsedilse en azından..
-
@albertcamus merak etme kardeşim ben yarın gireceğim istediğin her şeye cevap veririm
-
@mami11 Ben girmeyeceğim hocam bekleyenlerden değilim ama merakla takipteyim başlığı.keşke herkes sizin kadar hassas olsa.Tüm arkadaşlar adına şimdiden teşekkürler hocam size
-
@albertcamus Sırf bugünkü durumdan dolayı siteye üye oldum Malesef göç mulakatlarinda kimse paylaşımda bulunmuyor Bulunanada müdahale ediliyor Soruların paylaşılmasını değil ortamın genel havasını Ağırlıklı olarak hangi dersler üzerinde durduklarını ortalama kaç dakika sürdüğünü Kanuna ağırlık verip vermediklerini paylaşsalar yeterli olacak Sağolsun arkadaşın biri bahsetmiş Onu tenzih ediyorum ama mesela o arkadas 5 dakika sürdü demis Ben daha önce girdim göç mülakatına nerdeyse 15dakika sürmüştü Çok rahat cok güler yüzlülerdi Hepsi birer tane soru soruyor Takildigimiz yerde yardımcı oluyorlardı Mülakata girdigim günde merak ettiğiniz konularda yardımcı olmaya çalışırım Burda birbirimize yardım etmekle eksilmeyiz Ne ben sizle paylaştığım bir soru yüzünden elenirim Nede siz benim paylaştığım soruyu bildiniz diye kazanırsınız Allah herkesin gönlüne göre versin
-
@bahtsızbedevi Hoşgeldiniz hocam.Herkes adına çok teşekkür ederim.Bu foruma yakışan hava işte bu.Birbirimize destek olursak hep beraber yükseliriz bu bilinçle hareket etmemiz gerek.Son cümlenizde söylediğiniz gibi tamamen hocam.Gönlünüze göre olur inşallah neticeniz.
-
@herkesesu hocam öncelikle geçmiş olsun teşekkür ederiz bilgiler için. Ben de girdiğimiz kapıdan mı çıkıyoruz veya vestiyer tarzı montu asabileceğimiz bir yer var mı onu merak ediyorum cevap verirseniz sevinirim.