2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı
-
@paretowilfredo sagolasın üstad duyumlarına sağlık :)) yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik demek ki. Sonunda vuslat varsa özlemek güzeldir. Insallah hakeden herkes hayırlı sonuçlar alacak.
-
şuan dguy guy mülakatları devam ediyor, inşallah bu mülakatlar açıklandıktan sonra il göç açıklanır, kimsenin hakkına girilmesin daha çok işsize ekmek kapısı açılsın,biraz daha sabır bize
-
Öyle bir sonuç bekleme çok mantıksız olur ne zaman açıklanacağı belli bile değil yedek liste diye bir şey var zaten nasipse yedek arkadaşlara gelir sıra herkes için hayırlısı .
-
@paretowilfredo teşekkürler hocam allah razı olsun
-
@paretowilfredo Teşekkür ederim üstad, güzel bir haber. Nihai liste yaklaşıyor desene
-
@aristotales İnşallah dostum. Kurumun elini kolunu bağlayan araştırma süreci. Bu konuların da artık belli bir rutine bağlanması gerek. Dijital çağda bu denli sürmesi bu işlerin gerçekten düşündürücü. Bir an evvel otomasyon sistemi oluşturulup bu işler elektronik ortamdan hızlıca halledilmeli. Şayet zaman alacak tek süreç çevre soruşturması olur ki bunu da her birim yerinde gerçekleştirmiyor. Süreçler oldukça hızlanır bu şekilde.
-
@paretowilfredo bu çevre soruşturması dediğiniz şey tam olarak nedir
-
@köyün-ağası Dostum bu arşiv araştırma safhasında da olabiliyor bu safhada da. Polisler ikamet adresinize giderek sizi ailenizi soruyorlar. Bu bazı yerlerde evlere kadar gidilerek yapılıyor bazı yerlerde sadece çevre esnafla falan kısıtlı kalıyor. Bazen de telefonla yapılıyor üstünkörü.
-
İkametine soruşturma için gelen oldu mu ?
-
@regresyon ben ikamet ettiğim emniyette sordum kaç defa bize daha bir talep olmadı dediler
-
@regresyon bana da gelen olmuştu 1 aydan fazla oldu sanırım forumda paylaşmıştım.
-
Bu arşiv ve güvenlik soruşturması sadece kazananlar ve yedekler için mi yapılıyor yoksa mülakata giren herkes için mi ?
-
@sev-ren başka bir kurum için gelmiş olmasınlar hocam. Çünkü güvenlik soruşturması formu istemediler.
-
@guymağduru yok il göç ilk mülakatımdı diğerlerine henüz girmemiştim. Forum derken tercihini yap da yazmıştım demek istedim.
-
@sev-ren anladım güvenlik soruşturması formunu istiyorlardı normalde evrak tesliminde buna istinaden yerellerde bu şekilde yapıyorlardı.
Geçen sene istemişlerdi formu bu sene ilanda olmasına rağmen istemediler. -
@paretowilfredo Teknolojiyi bürokraside e-devlet üzerinden kullanmaya başladık ama tabi neticede çalışan bireylerin büyük kısmı henüz eski usule alışkınlar. Dönüşüm sürdükçe yeni nesil bu noktada devreye girecektir
Umuyorum ki zamanla tam da işaret ettiğiniz gibi bir sistem oluşturulur ve bürokrasimiz bu ve bunun gibi zaman alan önemli iş ve işlemlerde teknolojinin faydalarından daha fazla yararlanır.
-
@paretowilfredo hocam kurumlar gvs yi mulakatlar acıklandıktan sonra yapmıyor mu ?? . gvs yı yapıp ona gore kazananları veya kazanmayanları belirleyip dava açma yolunu kapatmayı mı amaçlıyorlar nedir ? böyle bir durum varsa 1. bu hukuksuzluk 2. biz daha çok bekleriz
-
@morand Dostum bu yasal olarak gerçekleştirilen arşiv araştırmasından farklı olarak aslında komple bir sicil araştırması. Çok daha detaylı gerçekleştiriliyor. Sebebi ise kurumlardan geçtiğimiz khk'lar sürecinde atılan mahiyette kimseyi işe almamak.
Doğruluğu konusunda hak veriyorum. Sonuçlar açıklanıp makul derecede yedek aday belirlenmesi ve o aşamada gerçekleştirilmesi bence de doğru olan. Ama hiçbir yetkili o aşamada liste dışında bırakacağı bir aday almak istemiyor. Bunun kendisine doğması muhtemel sorumlulukları nedeniyle çok sıkı tutuyorlar bu aşamayı.
Keza dün de dile getirdiğim gibi bunun artık bir sisteme oturması ve hızlanması lazım. Madem ki artık usûl bu, gerek alımı yapacak kurumların gerekse bu araştırmaları gerçekleştiren kolluk ve istihbarat birimlerinin eşgüdüm içinde ve daha fazla teknolojiden faydalanarak süreçleri hızlandırmaları gerek.
-
Sonuçların bu hafta açıklanma ihtimali var mı?
-
İki ay oldu el insaf artık. İnşallah bu hafta açıklarlar artık