Muhabbet Bahçesi
-
@shady1 Biz iş gereği giriyoruz dostum zaten, sınavları tartabilmek, fikir edinip değerlendirme yapabilmek için. Konumlarımız değişmemiş olursa orada buluşuruz yine @Antimülakat ile, sen de gelirsen güzel bi muhabbet meclisi kurarız
-
@paretowilfredo bu sefer @genclerbirlikli de gelsin ama sonra foto atin filan diyo, naptiniz diyor başimizin etini yiyor
-
@shady1 Gelsin gelsin o da. Bu kez kaçmasın daha güzel olsun muhabbetimiz @genclerbirlikli
-
@paretowilfredo @Shady1 oo kpssye mi giriyoruz =D
-
@genclerbirlikli Valla bana uyar :))
-
@genclerbirlikli, içinde söyledi: Muhabbet Bahçesi
@paretowilfredo @Shady1 oo kpssye mi giriyoruz =D
Müdavimiyiz biliyosun
-
@shady1 2018de mola vermiştim ben
-
Bence bütün konu sıra dayağını yiyeceğimizi bile bile, o küçücük parmaklarımızı uzattığımız gün başladı. Aslında o gün demişlerdi bize hiç bir suçunuz olmasa da istediğimiz zaman evire çevire döveceğiz sizi diye. Bütün geçmişine rahmet okuduğum, Fen Bilgisi Öğretmeni Özay Ala vardı mesela, adam ilkokul öğrencisini dövmek için koşullanmıştı. Hala ismini duydukça ürperti geliyor, ahhh diyorum şimdi ki bakış açımın onda biri o zamanlar olsa o sopayla ne anılar yaşatırdım ona. Ümit ediyorum yanına kalmamıştır. Bir de geçmişteki hurmalar böyle geliyor akıla, emekli olmuşsa belki bu yazıya denk gelir ve iç hesaplaşmasını istemsiz şekilde yapmak zorunda kalır.
-
Bundan yaklasik 17 sene once hic unutmam orta 2 deyim. Ogleciyiz aksam karanlikta cikiyorduk okulda son ders matematik idi. Hocaya karnim agriyor wc ye gidebilirmiyim dedim izin verdi. Disari ciktim okulun alt sokaginda tavuk donerci vardi o donem tavuk doner 25 krus idi guzelce bir durum aldim gomdum hemen. Sonra kosa kosa okula geldim. Sinifin kapisini tiklattim avcumun icinde kurdan hoca dediki gelmeseydin oglum icimden keske hüso dedim. Napayim ogretmenim karnim kotu gec gec diye azarladi. Bunu niye anlattim bilmiyorum
-
Devletin anahtarını elinde tutanların babalarının çiftliği gibi davranmaları çok zoruma gidiyor. Ya arkadaş idareci olmak hiyerarşik olarak seni üstün tutar bunda sıkıntı yok ama bu durum seni bu mülkün sahibi yapmaz. Kaldı ki burası şahsi mülk gibi alınıp satılamaz. Devredilemez, kiraya verilemez vs.
-
Bu sabah kendimi tekrar notlar içinde bulmak yerine bi ağacın gölgesinde kuş sesleri ile bağlama cura öğrenmek çabası icin de bulmak isterdim
-
@aroma Mani değil dostum. Tam da böyle bir süreç içinde ögrendim ben
-
@paretowilfredo hocam ciddi misiniz hep erteliyorum ama sonrasında öğrenir mym de tereddüt ediyorm .
-
@aroma Tabi ki dostum. Iki enstrüman ögrendim bunca yoğunluk içinde. Bağlamayı KPSS hazırlığı döneminde aldım. O zaman çalmaya başladım kendi başıma. Şu anki yoğunluğun içinde de ney alıp ögrenmeye üflemeye başladım yine kendim. İnsanın ruhu ve yüreği doldukça çalması daha kolay. Şu darlık günlerinde gerek asıl size bence.
-
@paretowilfredo çok tebrikler valla size. Bende yıllardır erteliyorum ama artık başlamak istiyorum şu aralar daha çok istiyorm vakti geldi geciyor.
-
@aroma Ertelemeyin dostum. İmkanınız varsa bir tane edinin. Tanımaya başlayın ağacı, doğasını ve nasıl insandan bir parça olduğunu Her daraldığınızda size nefesgâh olacak emin olun.
-
@paretowilfredo doğa herşeyi ile bizden bi parça bilene hocam. Hele de cura
-
@aroma Iki telli edineceğim kısa zamanda dostum ben de Rahmetli Nesimi Çimen'in icra ettiğinden. Bakalım deneyimlerimi paylaşırım
-
@paretowilfredo Aslında hepsini edinmek istiyorum ve icra etmek tabi ki. Dede sazı, cura, balta saz ne varsa kültürümüze dair. Bakalım inşallah nasip olur.
-
Bugün bu başlığı muhabbet değil de dert bahçesi olarak görüyorum ve ona göre yazıyorum
İnternette özel sektörde de iş arıyorum devlet ilanı olana kadar en azından. Bilindik sandığım bir firmaya muhasebe elemanı olarak başvurdum. Özellikle bayan olarak belirtmişler bir de. Dedim herhalde çalışanları bayan olduğu için böyle verdiler ilanı.
Başvurdum. Dün aradılar. Adam 16 dk telefonda konuştu. Epey bi firmayı methetti kendini övdü falan filan. Telefondaki ön görüşme olduğu için uzun sürdü falan dedi. Tamam dedim eyvallah. Bugüne mülakata davet edildim. Enteresan ama babam annemle gitmem için diretti. Annen dışarda seni bekler dedi, güvenmedi gideceğim yere. Adamın resmen içine doğmuş.
Bugün bir gittik ki annemle. Rezil bir bina. Hadi dedim içi iyidir. Firma iyi çünkü tv de adı duyulan bir firma.
Annemi oturttum bir yere. Kendim gittim görüşmeye.
Aman ya Rabbim! Hani bilmesem burası paravan şirket falan derim. Öyle bir yere düştüm! Neyse dedim beklerim. İş iştir neticede. Beklerim adam gelmez. Beklerim gelmez.
Ama ortalık leş durumda. Her yer berbat. Titizlik için demiyorum abartmıyorum hiç el değmeyen yerler vardı iki parmak toz biriken. Ne dosya var ne başka bir şey. Öyle böyle değil huylandım. Bi tane adam var çalışan bir de ben. Haliyle insan bir korkuyor. Hele de kadın olunca.
Sonra anladım ki bunlar muhasebeci değil, kendilerine yemek yapan, temizlik yapan, arada da muhasebe gösterecekleri “bayan” eleman arıyorlarmış!
Küçümsemek falan değil burada bahsettiğim. O kadar kötü oldum ki. Üniversite mezunu insanı kandırmak yoluyla temizlik işi yaptıracaklardı. Ağzına da bir parmak bal çalıp bir iki muhasebe göstereceklerdi ve bütün bunları stajyer maaşıyla yaptıracaklardı!
Görüşmeyi bitirip oradan nasıl çıktığımı bilemedim!
Zırıl zırıl ağlamak istiyorum. Ne hayallerle okuduk ne hayallerle bitirdik. Böyle olmamalıydık.