RTÜK 60 Uzman Yardımcısı
-
Ne kadar çok saçma konu açan var!... Güvenlik soruşturması mülakat öncesinde kesinlikle olmaz resmen sallıyorlar
-
Güvenlik soruşturmasının mülakat öncesi tamamlandığını ben bizzat kendi İl Emniyet Müdürlüğümden öğrendim. Bilip bilmeden ahkam kesmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Evet, kurumun böyle tercih etmesi alışılagelmiş bir uygulama değil, ama sonuçta olması imkansız ya da yasak bir şey de değil.
-
Selam herkese, iktisat alanından girdim mülakata.İktisat'a dair hiçbir şey sormadılar ama mevzuat ve yönetmeliklerden önlerine ne geliyorsa sordular.Yaklaşık 20 dakika sürdü.İlker bey yine zorlayıcıydı.Genel anlamda iyi geçti(mevzuata iyi çalışmıştım çünkü).Giren ve girecek arkadaşlara başarılar..
-
@akademili hakkinizda hayırlısı olsun hocam insallah olumlu sonuçlanır.
Mülakata kaç kişi gelmişti baya bir feragat olmuş olmasi gerekiyor oran olarak kazanmaniz da yüksek diye düşünüyorum
-
@snickers Teşekkür ederim hocam :)..Evet feragatler olmuş, 5 kişi gelmedi toplamda 7 kişi girdik mülakata,tabii oran artmış oldu.Bakalım bu saatten sonrası kısmet
-
@öfkeli arkadaş madem öyle sözlü mülakat bitiminden bir hafta sonra sonuçlar açıklanacak kazananlar hemen göreve mi başlatacak yani buraya yazdık göreceğiz, ayrıca ters ve sert yazmaya gerek Yok zaman her şeye Kadir
-
@sarda Sert yazı mı? Kardeşim sen beni kendinle karıştıyorsun galiba. Bi kendi üslubuna bak bi de benimkine istersen! Neyse bu mevzuyu burada keselim. Zira insanlar buraya bilgi alışverişi için gelip bakıyor, gereksiz bildirime de yer işgaline de sebep olmayalım.
-
@sarda güvenlik soruşturmalarının mülakattan önce başladığı kesin. Ama mülakatlar açıklanır açıklanmaz göreve başlanır mı onu kimse bilemez şuanda
-
Arkadaşlar dün mülakata giren adaylardan biri olarak ben de başımdan geçenlere aktarayım. Öncelikle sabah oturumunda olduğum için öğleden sonrayı bilemiyorum @Akademili dostum biri kendisi olmak üzere öğleden sonra 2 kişinin girdiğini yazdı( Yani tam katılım). Sabah 10 kişilik ekibin yarısı gelmedi. 5 kişi olarak başladık beklemeye. Beyefendiler teşrif ettiler salona sonunda. 9:30 başlaması gereken mülakat 10:00-10:05 'de start aldı. Ben sabah grubundaki son sıradaki aday olarak benden önce girenlerin dakikalarını tuttum. 6 dk da çıktı hepsi ve mevzuat, yönetmelik sorularıyla karşılaşmışlar. Ben girdiğimde ise sadece kendimi tanıttım ne bir mevzuat ne de yönetmelik soruldu. Gittiğim dershaneler, lisanstayken nerde kaldığım, ebeveynlerimin kaç yıl önce emekli olduğu ve hatta o dönemdeki başsavcının ismini hatırlayıp hatırlamadığım gibi dahiyane sorular soruldu. Çok merak ediyorum bu memlekette emniyet ya da istihbarat yok mu ki bu muazzam sorular mülakatlarda bize soruluyor. Ardından teşekkür edip beni tanımak için çağırdıklarını dile getirdiler ve önümdeki çayı ikram ettiler. Hani seni nasıl olsa almayacağız da elin boş gitme der gibi. Soğuk su verseler daha bir manidar olurdu. 20 küsur mülakat devirdim böyle bir muamele görmedim. Bu topiği takip edenler önceden 1.5-2-3 dk mülakat sürüyor yazan arkadaşları gördükten sonra benim boşverin, gitmeye değmez dediğimi hatırlayacaklar. Ardından 20 dk sürdü diyenlere görünce gitmeye karar verdim ama benim mülakatımda 4 dk sürmedi. Sırf görmek için gittim ve değmedi. Yazık gerçekten. Şu kurumların geldiği durumu gördükçe üzülmemek elde değil. Bana bu yaptıkları muamele ayıp eğer ben bu şekilde kazanırsam bambaşka bir ayıp olacak. Diğer adaylara başarılar dilerim.
-
@bluephantom hakkınızda hayırlısı olsun. Bilgilendirme için çok teşekkürler
-
Rtük mali kaynağını nereden alır ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
-
@nur321 düzenleyici denetleyici kurum bütçesi merkezi yönetim bütçesi içinde yer alır. Diğer ddk'lar gibi onlar da bütçe tekliflerini oluştururlar ve eylül ayı sonuna kadar doğrudan meclise gönderirler. Merkezi yönetim bütçesinin kabulü ile birlikte kendi bütçesi de oluşuyor. Siz başka bir şey mi sordunuz acaba?
-
@harmenihas Teşekkürler
-
mülakatta bütün sorulara eksiksiz doğru cevap vermiş ama heyecandan eli sesi titreyen birinin kazanma şansı nedir sizce?
-
@bezgin Heyecana rağmen soruları anlaşılır bir şekilde açıkladıysanız problem olmaz
-
Mühendis arkadaşlar mülakatlar nasıl gidiyor bugün. Soru tarzları aynı mı devam ediyor
-
elektrik elektronik mühendisi arkadaşlardan tüyo alabilir miyiz mülakat hakkında?
-
Muhendislere alan mi soruyolarlar yoksa mevzuat mi bilgisi olan varsa paylaşabilirmi acaba
-
@akademili teşekkürler. çok düzgün cümleler olmasa da anlaşılır bir şekilde ifade ettiğimi düşünüyorum söylemek istediklerimi. hakkımızda hayırlısı olsun
-
Sonuçlar haftaya mı açıklanır arkadaşlar soran oldu mu