RTÜK 60 Uzman Yardımcısı
-
@10711453 teşekkür ederim çok makbule geçti. Sınava hukuktan başvuracağım. Özellikle hukukçu uzman yardımcılarının görev alanı nedir, ilerleme imkanı var mıdır yoksa uzman olmaktan öte bir imkan yok mudur? Tabi ki maaş vesair ögeler diğer üst kurullara göre avantaj ve dezavantajları nelerdir. Biraz uzun oldu ancak cevaplamak istediğiniz vaktiniz olduğu kadarı kafidir. Teşekkür ederim.
-
@vorgheizer özlük hakları olarak eskiden üst kurulların sahip olduğu muhteşem imkanlar malesef artık yok 666 sayılı khk yüzünden. Ocak zammından sonra ne olur bilmiyorum ama şu an 5bin lira değil maaş. Aslında iibf li arkadaşlar kuruma başladıktan sonra hallerinden pek memnun olmadıklarını ifade ediyorlar çünkü branşlarıyla alakası olmayan işler verildi bazılarına. Hangi dairede olacağınız , yapacağınız işin sizi tatmin edip etmeyeceği biraz şans yani. Hani diyorlar ya başlıkta hukukçular gider hakimliğe diye. Yeni başlayanlardan hukukçulardan hiç giden olmamış işe başladıktan sonra ama iibflilerden giden 3 4 kişi oldu diye biliyorum. Kurumda genel olarak iyi bir hava hakim, yöneticiler genel olarak ılımlı. Ben başlamadan öncr başka bir forumda 2007 girişlilerin çok kötü yorumlarını okuyunca korkmuştum ama onların zamanıyla şimdiki durum arasında çok fark var. Klasik devlet dairesi ne çok iyi denir ne de çok kötü, bence.
-
@hegia-sophia bildiğim kadarıyla geçenki alımdan hukuk müşavirliğine verilen personel olmadı o yüzden bu alımdaki bir kısım hukuk müşavirliğine verilir, klasik kurumun hukuk işleriyle ilgilenir o arkadaşlar, icra müzekkerelerine cevap verilmesi vs en basitinden( ama onu da ilgili dairelerden bilgi alarak yapıyorlar zaten) bir de bu internet yayınlarının denetimi olayı gündemde ya sanıyoruz ki o işle ilgili yeni birim oluşacak orda istihdam edilecek yeni hukukçu arkadaşlar.
Uzmanlık haricinde 10 yıldan sonra sanırım müşavirlik yolu da açık sınava girerek vs. Ruhsat varsa ek görev olarak kurum avukatlığı da veriliyomuş isteyene. Diğer kurumlardan çok bi artısı ya da eksisi olduğunu şahsen düşünmüyorum . Ama bize eskiler diyor ki gidecek bi yer bulabiliyosanız çok zaman geçmeden gidin falan diye. Ben de diyorum ki niye burayı yaşanılır hale getirmek yerine kaçıp gidelim. İnşallah pişman olmam. -
@10711453 hukukçu bolluğunu düşünürsek bence biraz da tamahkar olmak lazım. Bulan bunuyor sanırım. Mülakata girdiğim yerlerde ben burada ölene kadar çalışırım dedikçe kurum çalışanları ne saçmalıyor gözüyle bakıyor ancak bence iş bulan işsizliği ve piyasayı direkt unutuyor. Elbette ki ilerleyeceğiz güzelleşecek her şey umut etmek gerek. Teşekkür ederim cevaplarınız için. Hukuk müşavirliği ve kurum avukatlığı bilgilendirmeniz çok hayra geçti.
-
@10711453 yurtdışı, lojman gibi imkanlar ne durumda acaba?
-
@hegia-sophia ne demek rica ederim yine aklınıza gelen bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olurum, arkadaşlara falan sorup öğrenirim. Bence tamamen beklentiyle alakalı. Hakim savcılık düşünmeyip avukatlıkta da ilerlemek istemeyenler için çok ideal bir kurum. Bi süre sonra işler monotonlaşıyo çabuk sıkılan yapıdaki insanlara iyi gelmiyo ama artık ekmek aslanın ağzında, ben burayı bırakıp gitsem yerime hemen biri gelir illa. Gideceğim daha iyi bi yer de yok gibi geliyo çünkü her kurum aybı bi yerden sonra
-
@akorkmaz1910 yurtdışına eğitim amaçlı gidilebiliyo ama şartlarını bilmiyorum izin vs için biraz uğraşmak lazımmış. İnşallah daha bilgili biri çıkıp cevap verir. Uluslararası ilişkiler dairesi yurtdışına göreve gidiyo onu biliyorum bi de. Lojman malesef yok personel için
-
@10711453 Hocam orada çalışan hukuk bölümü arkadaşlardan 2016 ve sonrası gelen yüklü alımlarda hakimliğe geçen olmamış mı hiç ? Gerçekten ilginç geldi bana.
-
@10711453 son olaral kurum yüksek lisans doktora yapanlara derslere gidip gelmek konusunda esneklik sağlıyor mu acaba sormayı unutmuşum?
-
@öğrenci 2015lilerden biri gitmiş hakimliğe, 2017 girişli hukukçularda şöyle bir şey olmuş arkadaşın dediğine göre 7 asil 3 yedek açıklanmış kazananlar. Ama 4 kişi feragat etmiş asillerden o yüzden bir kadro yanmış. Kalan 6 kişi de hakimliğe girmemiş. Yani hakimliğe kıyasla maaşı adayken aynı aslında buranın, atanınca hakimlerin maaşı artıyor tamam ama ilçelerde yaşayıp kazandığın parayı harcayamayacaksan ne anlamı kalıyor? Bi de 20 kişilik kadro açmalarındaki amaç belki de feragat edip gidenlerden sonra kalan 10 kişi olur bize de o yeter düşüncesidir
-
@hegia-sophia gün boyu olan derslere gitmek için yıllık izinden kullanın diyolar ama saatlik olarak gidilebiliyo sanırım
-
@10711453 hocam neden hukuk bu kadar artırılmış iktisat vs azaltılmış ? Seneye de böyle mi ömür sizce..Bu konuda bir itiraz hakkımız var mıdır kuruma ?
-
@akademili ihtiyaca binaen alım yapılıyor sonuçta Üst Kurulun takdiri itiraz mümkün olmayabilir, aslında şu an kurumda yer sıkıntısı da var bu kadar iyi sayıda alım yapılması bile şaşırttı bizleri.
-
gereksiz ileti silinmiştir
-
@10711453 Sene başında 1.5 güne kadar eğitim izni veriliyordu. Şuan yeni bir düzenleme ile tam gün izni kaldırdılar. Bu sıralar gördüğüm kadarıyla kuruma gelip daha sonra kurumdan çıkış yapılıyor. Kuruma gelmeden yüksek lisansa gitme imkanı şuan yok.
-
Maliye kaçla kapatır
-
MGK ilanında maliye puanları
- 99,61
- 96,33
- 95,13
- 93,98
- 93,33
- 93,28
- 93,07
- 92,57
kaldı 4 kişi. 89,28 ile başvuracağız bakalım. 92-93 arası yığılma var gibi. Tabi bir de aralık yds yoktu MGK da. Oradan D seviye puan alanlar da olabilir.
-
@jook06 mgk da son 5 yılın yds puanları geçerliydi burada ise son 2 yıl. Etkisi olacaktır onun da. Lakin aralık yds konusunda haklısınız benim yoktu daha önce puanım.
-
Haklısınız 2017 ve 2018 dışında kalan yds puanlarını elediğimizde MGK sıralaması şöyle oluyor;
1.96,33
2.95,13
3.93,98
4.92,57Umutlarımı artırdınız.
-
@vorgheizer p19 puanınız kaç.