@milagros memnuniyet beklentiyle alakalı bir şey sanırım, kuruma başlamadan önce çok yüksek beklentilerim olmadığı için bir işim olsun istediğimden şu an halimden memnunum. Lakin kurumda her şey dört dörtlük de diyemem. Eleştirdğimiz çok şey var içerde. Kurumun üst yöneticileriyle çalışanlar arasında bir kopukluk söz konusu. Kurumsal kimlik oluşumu açısından eksiklikler var. Bu tarz şeyler henüz iş sahibi olmadığım dönemlerde önemsediğim şeylerden değildi ama şu an isterdim ki işe başladığımızda kurum bize isimlerimizin olduğu kurum ajandası vermiş olsun.. ama olmadı. Genel olarak ılımlı bir ortam hakim kurumda başınız çok ağrımaz ama eğer çok yüksek beklentiyle gelirseniz hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz:/
Fsm
@10711453
İSTANBUL AŞIĞI
10711453 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: RTÜK 60 Uzman Yardımcısı
-
@akademili ihtiyaca binaen alım yapılıyor sonuçta Üst Kurulun takdiri itiraz mümkün olmayabilir, aslında şu an kurumda yer sıkıntısı da var bu kadar iyi sayıda alım yapılması bile şaşırttı bizleri.
-
@hegia-sophia önceki hesabımın bilgilerini kaybettiğim için yeni hesap açtım size cevap verebilmek için. Kurumla ilgili ne merak ediyorsunuz yardımcı olmaya çalışayım? Ben kurumdan memnunum genel olarak ama memnun olmayan sürekli halinden şikayet edenlerde var o yüzden siz ne öğrenmek isterseniz ona göre yazayım dedim.
-
@vamos hukukçularda 2017 de 28.nin puanı 81miş. Bu yıl 80 kişi çağrılacak bence şansınız yüksek. Yds si olan hukukçu sayısı az.
-
@vorgheizer özlük hakları olarak eskiden üst kurulların sahip olduğu muhteşem imkanlar malesef artık yok 666 sayılı khk yüzünden. Ocak zammından sonra ne olur bilmiyorum ama şu an 5bin lira değil maaş. Aslında iibf li arkadaşlar kuruma başladıktan sonra hallerinden pek memnun olmadıklarını ifade ediyorlar çünkü branşlarıyla alakası olmayan işler verildi bazılarına. Hangi dairede olacağınız , yapacağınız işin sizi tatmin edip etmeyeceği biraz şans yani. Hani diyorlar ya başlıkta hukukçular gider hakimliğe diye. Yeni başlayanlardan hukukçulardan hiç giden olmamış işe başladıktan sonra ama iibflilerden giden 3 4 kişi oldu diye biliyorum. Kurumda genel olarak iyi bir hava hakim, yöneticiler genel olarak ılımlı. Ben başlamadan öncr başka bir forumda 2007 girişlilerin çok kötü yorumlarını okuyunca korkmuştum ama onların zamanıyla şimdiki durum arasında çok fark var. Klasik devlet dairesi ne çok iyi denir ne de çok kötü, bence.
-
@hegia-sophia ne demek rica ederim yine aklınıza gelen bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olurum, arkadaşlara falan sorup öğrenirim. Bence tamamen beklentiyle alakalı. Hakim savcılık düşünmeyip avukatlıkta da ilerlemek istemeyenler için çok ideal bir kurum. Bi süre sonra işler monotonlaşıyo çabuk sıkılan yapıdaki insanlara iyi gelmiyo ama artık ekmek aslanın ağzında, ben burayı bırakıp gitsem yerime hemen biri gelir illa. Gideceğim daha iyi bi yer de yok gibi geliyo çünkü her kurum aybı bi yerden sonra
-
@hegia-sophia gün boyu olan derslere gitmek için yıllık izinden kullanın diyolar ama saatlik olarak gidilebiliyo sanırım
-
@marigold sözleşmesi yenilenmediği için işten çıkarılan duymadım açıkçası sıkıntı olacak bir şey gibi gözükmüyor şimdilik tabi ilerde nolur bilemeyiz.. 6112 sayılı kanunda öyle geçtiği için kanun değişikliği olmadıkça istihdam usülü değişemiyor malesef.
-
@legolas sözleşmeye bi kere imza atılıyor, her sene yenilenmesi olmuyo fiilen ama bazen sözleşmeyi güncelleme vs gibi durumlar oluşursa yeniden imzaya çağırabiliyorlar
-
@milagros izleme denetleme işi yapan hukukçu şimdilik yok, lakin izleme değerlendirme dairesi de hukukçu personel istihdam etmek istiyormuş lakin kanal izletmek için mi istiyorlar dairenin hukuksal işleri için mi bilemiyorum. Genel hukuk işi yapılıyor büyük çoğunluk zaten hukuk müşavirliğinde, orada olmayanlar da hangi dairedelerse oranın hukuk işleriyle ilgileniyorlar. Bddk ile kıyaslayamam oranın çalışma şartlarını bilemeyeceğim için.
10711453 tarafından gönderilen son iletiler
-
@bluephantom sürgün olup da kurumdan dışarı gönderilmesi gibi bir durum söz konusu değil, kurum içinde farklı bir dairede görevlendirilme söz konusu. Çalışan emek veren kimseye bir şey olmaz biiznillah.
-
@yahak başkanın instagram hesabı aktif olarak kullanılıyor oraya da bakabilirsiniz bu arada
-
@milagros vekalet ücreti doluyo dolmasına ama uzman yardımcılığı devam ederken ek görev olarak avukatlık yapanlara vekalet ücreti verilmiyormuş. Aylık 100-200 bi fark ücret alıyolarmış. Unvan değişikliği için sınav açılabiliyo. Ama uzman yardımcılığından avukatlığa geçince de normal maaş düşüyor.
-
@bluephantom söyleyip söylemeyeceğinize göre bi analiz yapıyor olabilirler, kullandığı hâlde kullanmıyorum diyenleri tespit etmek için
-
@generationnn ya ben alanınızı hukuk sandım bi an, hukukçular için dedim genel idare hukuku bilgisini ama iibflilere de sormayacaklar diyemem. 6112de kurumun gelirlerine yönelik olan kısımlara bakabilir iibfli arkadaşlar. Mühendisler için yorum yok
-
@generationnn genel idare hukuku bilgisi soruluyor biraz idare hukukuna bakın derim
-
@nasibinikolla eğer mülakata kadar soruşturmalarınız bitmiş olur da sonuçlardan sonra herhangi bir soruşturma gerekmezse hemen işbaşı yaptırabilirler. Şehirdışından geleceklerin 15 gün süresi oluyo tebligatı alınca ama ankaradakiler ertesi gün başlıyo.
-
@ader kurumda kimse istemez o durumu, bölge temsilciliği var orada onun yeni binası yapılacak diye çıkmıştır o söylenti