İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu 13 kişi
-
@emregular Sağlık olsun en azından biraz Tarih tecrübesi olmuş. Sınav anında bazı şeyleri hatırlamak kolay değil
-
Homo economicus iktisadi insan demek ve bireyin mikro ekonomik düzlemde kendi çıkarını maksimum kılmak için gösterdiği iktisadi davranışlar ve aldığı kararları belirtir. Özellikle avukat, serbest muhasebeci ve doktor gibi serbest meslek erbabının kâr amaçlı faaliyetleri bu tanıma uymaktadır.
-
40 yıl düşünsem yine aklıma homo economicus gelmezdi.
-
@barocan tanım soruya benziyor
-
@mia99 hocam ben asimetrik bilgi ve ahlaki bir şeyler yazdım
-
- Meşrutiyet dönemi Türkçülük akımı temsilcileri sorusu
-
@metehan Tam emin olmamakla birlikte bu soruya Ziya Gökalp, Yusuf Akçura ve Ömer Seyfettin derdim. Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin
-
@metehan ortak alanda degildi böyle bir soru degil mi
-
Nedense bu düşünce akımları sorusu sınavlarda çok soruluyor. Geçen sene de kpss’de böyle bir soru sorulmuştu
-
@hukukcukişi nerdeydi hatırlamıyorum ama İİBF de vardı
-
@metehan okadar fazla kafam karıştıki sınav çıkışı tarih sorusu olunca acaba ben mi görmedim soruyu diye düşündüm iibf kısmındadır ozaman teşekkürler
-
@barocan aynılarını yazdım hatta halide edip adıvar'ı da ekledim ama diğer üçü doğruysa tam puan alabilirim
-
Scf sorusunda kurucusuna rauf orbay dedim ya fethi okyar olacakmış. Ama partinin akıbeti ile ilgili yazdıklarım doğruydu gidiş yolundan puan verirler mi
-
@rootofallevil kurucuyu sormuyordu sanırım hakkında bilgi ver ve demokrasimize etkisi gibi birşeyler hatırlıyorum
-
@metehan bilgi verin tarzı soruydu da yine kurucusunu belirtmek gerekiyordu dönemi kısaca anlattım menemen olayından asteğmen kubilaydan bahsettim.
-
@rootofallevil bence puan verirler çünkü diğer türlü herkes sıfır çeker
-
@rootofallevil Ben Halide Edip ismini unuttum. Türk yurdu gazetesinde yazdığı ve bir dönem Türk Ocağı’na katıldığı için Türkçülük akımında sayılabilir. Bazı yazarlar ise kendisini hiç bir akıma bağlı olmayan bir sanatçı olarak da görür. Ancak Kurtuluş savaşındaki katkıları Türkçülük akımına bağlı kaldığının bir göstergesidir
-
Kısa tanımlı net bilgi sorularını kaçırmayan sınavı kazanır. Uzun uzun vergi hesaplamakla uğraşmaktansa çoğunlukla sayınız tanımlayınız birer örnek veriniz tipi soruları cevapladım.
-
1.Ayrımcılık türleri nelerdir?İsim olarak yazınız.
2.Doğrudan ayrımcılık ve dolaylı ayrımcılık nedir?Birer cümle ile yazınız.
3.Disiplin suç ve cezaları bakımından kanunilik ilkesi nedir?
4.Jellinek e göre temel hak ve hürriyetler?
5.Max Weber e göre otorite türleri?
6.Kanun önünde eşitlik ilkesi ve istisnaları
7.Devletin nitelikleri (sanırım anayasa madde 2'yi kastediyor)
8.BİO lar idari veseyet denetimine tabi mi?Açıklayın.
9.IS eğrisi hangi iki değişken arasındaki ilişkiyi gösterir?Grafik çizerek açıklayınız
10.Harcama yöntemine göre GSYİH'nın unsurlarını yazınız.Formülde ithalatın çıkarılma nedenini yazınız.
11.Kamu harcamalarının gerçekte-görünüşte artışı nedir?Ayrıca nedenleri ile sıralayınız.
12.İnsan hakları nedir?Diğer haklardan ayıran özellikleri nelerdir?
13.A grubu kadro ile B grubu kadro arasındaki farklar nelerdir?ikisi içinde 2 şer örnek veriniz.
14.Tam kamusal malların özelliklerini maddeler halinde sıralayınız.
15.Anayasanın 88. maddesindeki Kanunların teklif edilmesi ve görüşülmesi başlığındaki anayasa değişiklikleri ve 89. maddesindeki Kanunların Cumhurbaşkanınca yayımlanması başlığındaki anayasa değişiklikleri nelerdir?
16.Belediye bütçeleri hakkında bilgi veriniz.
17.Havuz problemi
18.Yaş problemi
19.Verilen cümleyi ögelerine ayırınız.
20.Ses olayları.
21.Personel yönetimi ve insan kaynakları yönetimi arasındaki farklar nelerdir.
22.2018 yılının sonu düşünüldüğünde bir önceki yıla göre enflasyonun artmasının nedeni nedir? 1 neden yazınız.
23.657 sayılı Devlet Memurları Kanunun da yer alan ilkeler nelerdir? 1 tanesini açıklayınız.
24.Cari açığın azaltılması için yatırım tasarruf oranını arttırmak için son dönemlerde uygulanan politikalardan 1 tanesini yazınız.
25.Dörtlü Takrir
26.Balkan Paktı hangi yılda kimler arasında hangi sebeple imzalanmıştır?
27.Kutadgu Bilig kim tarafından hangi yılda yazılmıştır?Eserde geçen karakterler ve sahip olunması gereken özellikler nelerdir?
28.1930'lu yıllarda uygulanan Devletçilik ilkesi
29.Totaliter rejimin özellikleri nelerdir?
30.Bireysel başvuru şartları nelerdir?
31.Cumhurbaşkanı seçimi oylama usulleri nelerdir?
32.Avukat mali müşavir yönetici bunların kendi çıkarını düşünmesi mikro iktisada göre hangi kavram?
33.Yarı doğrudan demokrasi nedir?Araçları nelerdir?
34.Serbest Cumhuriyet Fırkası hakkında bilgi veriniz.Demokrasi hayatımıza katkıları nelerdir?
35.Kadro ve kitle partilerinin temel özellikleri nelerdir?
36.Dayanıklı mallar düşünüldüğünde satıcıların fiyat beklenntilerindeki değişiklikler arz eğrisini nasıl etkiler?
37.Maliye vergi hesaplama sorusu
38.İkinci Meşrutiyet dönemi Türkçülük akımı temsilcilerini yazınız.
39.
40. -
@metehan AİHM kabul edilmez başvurunun özellikleri gibi bi soru vardı