Sanayi ve Teknoloji Uzman Yardımcılığı 2019
-
@ahmet-tahsin Olabilir hocam bölüm ne sizin, benim uluslararası ilişkiler.
-
Uzun süren alım süreçlerinin kısaltmasını dileyeceğine milletin mülakat hakkını sınırlayarak adaletin geleceğine inanıyor arkadaş:) biz sanki işe girdik de keyfimizden girmeyeceğimiz sınavlara başvuruyoruz. Bu sınav bana düştü ama sınava son gün başvurdum belki mülakat açıklanır olumlu sonuçlanır da girmeyiz, başka birine daha düşer ilan diye. Bizi bu sınavlara başvurmaya mecbur bırakan uzun süredir açıklanmayan mülakat sonuçları, yazılı sınav sonuçları vs.
-
@alageyik08 hocam benim iktisat P14. Bizde 6 kişi alınıyor o kadar yüksek kapatması ilginç geldi.
-
@ahmet-tahsin Hocam sizde 24 kişi çağırılacak. Ondan daha düşük kapatmış olabilir sizinki. Benim bölümüm için 4 kişi çağırılacaktı. Durumun farkındaydım, gelmeyeceğini tahmin ediyordum ama yine belki gelir diye başvurdum. O yüzden çok üzülmüyorum, nasip değilmiş diyorum, nasibi olan arkadaşlar için de hayırlısı olur inşallah, tebrik ederim mülakata kalanları, başarılar dilerim.
-
@alageyik08 sağolun hocam. Siz mgk ya kalmışsınız muhtemelen. Mülakatta girdiniz mi. Genel olarak bilgi verme şansınız var mı?
-
@ahmet-tahsin Hocam mulakat ortamı sıkıntılı değil ve herkesin kendi alanı ile alakalı sorular soruluyor, çok fazla da bilgi veremiyorum, kurum özellikle belirtti. Sadece sakin olun ve iktisata çalışın.
-
@alageyik08 tamamdır çok sağolun.
-
Nasil bakiyoruz sonuca
-
@alageyik08 95 puanla mı kaçırdın yazık daha çok çalışıp daha yüksek almalıydın
Alıntı yaptığın kişinin söylediği fikri ben de söylemiştim hatta merkezi alımlar için e-devlet üzerinden başvuru yapıp bir takvim yılı içinde max 5-6 sınav olmalı diye ama milletin tek cevabı "sen de çalış daha yüksek al" Mecbur muyum kardeşim hayatımı sınavlara ipotek ettirmeye ben de insanım gençliğimi yaşamak istiyorum. 90-92 ile kurum sınavlarına giremiyorum altı üstü 3600 ek göstergeli mesleklere! Hayır bir sonraki kpssye çok çalışıp 95 puanlar alsam bu kez kurumlar 96 ile kapatsa yine aynı lafları sıralarsınız ezberden çok çalışsaydın da yüksek alsaydın başka arzunuz?! -
@rootofallevil birçok arkadaş bu düşüncene karşı gereken cevabı vermiş zaten daha fazla uzatmanın bir anlamı yok. Artık meslek ve mülakatlarla ilgili paylaşım yapılırsa seviniriz.
-
@arven16 tamam kardeş siz ömrünüzü seve seve sınavlara ösym ye kurumlara ipotek ettirebilirsiniz hatta çok çok çok çalışıp min. 97 küsür puanlar da alabilirsiniz. Bu yarıştan çekiliyorum altı üstü 3600 göstergeli bir mesleğe girecem diye gençliğimi çürütmek niyetinde değilim. 2020 temmuza kadar dguy vmy kovalarım mevcut puanlarla, arada hakimlik kaymakamlık denerim hiçbiri olmazsa gelir uzmanlığına devam derim.
Size hayatta da sınavlarda da başarılar -
@rootofallevil hocam özür dileyerek burda cevap veren çoğu kişinin ilk yılında o puanları aldığını ancak sizin anladığım kadarıyla bikaç kez girdiğiniz ve çalıştığınız halde devam ettiğiniz ortadayken gençliğimizi harcamayla suçlamanızı anlamlandıramadım..
-
@rootofallevil O zaman da size hak ettiğiniz cevap verilmişti şimdi de veriliyor. Yazdığım şeyi farklı olarak algılayan tek sizsiniz şurada. Evet eğer ben 95'ten daha fazla alsaydım buraya mülakata kalırdım. Soru kaçırmışım ve bu "benim hatam". Benden daha iyi yapanlar demek ki daha fazla emek vermiş olmalı ya da bildiği yerlerden gelmiş olmalı ve yaptılar.
Evet oturdum, 2017'de mezun oldum ve 2018 kpss ye çalıştım, yeri geldi 10 saate kadar çıktım, en güzel yaşımı belki de sizin dediğiniz gibi harap ettim ama geleceğimdeki güzel yıllar uğruna, bu yılı telafi edeceğimi düşündüm ve bazı puan türlerinden derece yaptım ve mülakat bekliyorum hamdolsun, çok şükür.
Kendinize bakmadan halen daha sağa sola saldırmanızı anlayamıyorum. Beş tane mülakata kalsam ve beşini de kazanacağımın bir garantisi var mı bunu söyleyin. Demek ki siz kendinize çok güveniyorsunuz ya da güvendiginiz bir şey var ki siz mülakata kalsaniz hemen geçersiniz, ben de burada şüpheye düşerim kusura bakmayın. Burada bunları söyleyip insanların hakkını yemeye çalışıyorsunuz, kusura bakmayın ama hakkımı helal etmiyorum size, yine sizin deyiminizle "harap ettiğim bir yıla" istinaden.
-
@alageyik08 tanımadan etmeden hemen bir önyargı neymiş güvendiğim birileri varmış da mülakatta işim garantiymiş. Sen inanmasan da olur Allah şahit öyle bir şey olmadığına. Hem öyle bir şey olsa başlıklara bile yazmam içimden kıs kıs gülerim.
Benim tepkim böylesi yüksek puanlarla sınavlara dahi giremeyişimize ama insanlar önyargıyla öyle laflar ediyor ki dayanamıyorum. -
@rootofallevil sizin hakimlik başlığında " sorular iptal edilmesin doğrularım azalıyor hak yeniyor" tarzı yorumunuza cok şaşırmıştım. Şimdi şaşkınlığıma bir yenisi daha eklendi. Kendi adıma konuşuyorm 92 küsür ile mülakata kalamadım ama bir kere de ağzımdan bu tarz cümleler çıkmadı, insanlar çalışmış tabiki de her yere başvuracak. Mülakata kalan herkese başarılar diliyorum.
-
@rootofallevil SEN değil SİZ olarak konuşun ilk başta, ben sizin arkadaşınız ahbabınız vs değilim. İfade biçiminiz, üslubunuz her zaman baştan aşağı yanlış. Hiç kusura bakmayın, bu algıyı yaratan sizsiniz. Benim mülakatlardan geçeceğimin hiçbir garantisi yok, puanım yettiği kadarıyla istediğim yer oldukça her yere başvururum, size danışamayacağım için özür dileyemeyeceğim maalesef. Allah katında görüşürüz o zaman, kimin hakkı kime geçiyor.
-
@ezo Çevir kazı yanmasın hesabı işte. Zannediliyor ki hiçbir şey fark edilmeyecek. Herkes kendi işine geleni görüyor, istiyor yok öyle bir dünya. Tek kendisi yaşıyor, konuşabiliyor diye düşünülüyor, cevabın hiç gelemeyeceğini tasvir ediyor bazı insanlar. Herkes ilk kendisine baksa aslında her şey çözülür. Neyse başlık altında konuyu uzatıp daha fazla arkadaşı da bir gelişme var diye başlığa bakmasına sebep olmak istemiyorum. Mülakata kalan herkese başarılar diyorum, Allah hepinizin yardımcısı olsun.
-
@alageyik08 keyfiniZE bakIN dilediğinİZ sınava başvurmakta özgürsünÜZ buna karışmak haddime değil. Ama Allah muhafaza olur ya mülakatlardan elenirsenİZ benden bilmeyİN çünkü SİZİN girebildiğinİZ hiçbir sınava giremedim henüz. O yüzden hakkınıZI yemem gibi bir şey söz konusu olamaz. Allahtan dileğim inşallah hayırlısıyla istediğinİZ kuruma ve mesleğe atanırsınIZ.
-
@ezo evet doğru hala o yorumumun arkasındayım:) doğrularımın azalmasını istemiyorum kim ister ki
-
@alageyik08 sizin gibi yüksek puan alıp foruma gelip çevresine yardımcı olan, tavsiyeler veren ve adayların sorularını cevaplayan fazla kişi yok. lütfen münferit olayları umursamayın. sürekli her listede yer alanlara karşı bir türlü yüksek puanlarla listelere giremeyenlerin tepkili olması çok normal. keşke birkaç kurum açıklasa da yukarılardan emek vermiş ve uğraşmış adaylar çekilse. alım süreçlerinin uzaması ve sonuçların açıklanmaması herkesin sinirlerini yıpratıyor bu sene