29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@mac söylediğim gibi sınavda vuk 120 yazdığı için 120.maddeyi hatırlayıp müdür ve başkan dedim 120 demeseydi akilama gelmeyebilirdi ve sadece müdür diyebilirimdim
-
@mr-aday dostum 120 demesi maddedeki başkanı hatırlattı bana o yüzden başkan ve müdür dedim yoksa uygulamada v.dairesi müdürunun yanına onay için gittiğimizden v.dairesi başkanını eş gecebilirdim sınavda
-
@nomethod kardeş idarenin uygulaması kanuna uygun olmak zorunda zaten. İstisnalar hariç, uygulamada kaç tane gelir uzmanı veya vergi dairesi çalışanı aslında yetkiyi başkanın haiz olduğunu bilir ki. Muhatap olunan kişi direkt vergi dairesi müdürü.
-
İnşallah yarın cevaplar açıklanır da şu içinde bulunduğumuz sürüncemeler biter
-
@mr-aday hocam uygulamada da yıllardır böyle demiş ben de sizin gibi cevapladım belki de mevzuata hakim değildir orasını bilemem yeniden kanunu yolladım sorabilir misin diye yanıtlarsa cevap veririm
-
kanunda yazan neyse odur bence de uygulamada aksini iddia etmek çok gerçekçi degil
-
@sikilaccisamatha ösym zaman geçirdikçe saçma cevaplar geliyor anayasa değişikliği teklifi soru
-
Oysaki aslan değirmenci çok emin kendinden ..şimdi face te okudum baya baya ispatlamaya çalışmış..ösym başkan ve müdür derse kendisinin düşeceği durumu hoş olmayacak
-
@idyah Kardeş anlatmak istediğim şuydu sürekli birileri "benim falanca tanıdığım var vergi dairesinde o şöyle dedi" benim falanca tanıdığım hoca var böyle dedi" diyor. Ben de yeterliliğimi verdim vdk da görev yapıyorum bu kanunları kaç kere okudum sayısını hatırlamıyorum. Ama tek bir mesajımda bile çekilin ben şurada çalışıyorum demedim ısrarla. Ama insanlara açıklayıcı dille kanun açık diyorum hala tartışma yapılıyor. Söz konusu soru teori ile ilgili olsa tamam dediğiniz doğru yoruma açık bir durum ortaya çıkacaktır. Ama bizzat kanundan sorulmuş tartışılmamalı diye düşünüyorum
-
@idyah o müdür olduğu icin başkanı saymamıştır Şaka bir yana bende müdür yaptım ama tartışmaya açık bir soru degil kanunda başkanada yetki verilmis beni 1 aylık kamp hocası yaktı en son derste sordu hata düzeltme diye müdür denildi. Başkandan bahsedilmedi
-
@bydaler Bu arada kardeş Aslan bey kimdir tanımam ama bizzat soru öncüllü ise Başkan da doğrudur diye yazdı bir platformda
-
Sorular açılınca direk vergi sorularına bakacağım. Ortalama son 18 saat
-
@mr-aday bana sınavda kanunda geçeni sordu ben de kanunda geçeni yaptım hocam zaten aksinin çıkmasını istemem. Dün burda bi arkadaş müfettişe sordum sadece müdür deyince ben de direk müdüre soralım işin içinde daha iyi bilir dedim ama demek ki kanunu uygulayanlar dahi bi haber yoksa ben kanunda yazanı baz alırım ki arkadaşın babasının dediğini de savunmuyorum yanlış biliyor olabilir
-
@mr-aday hocam terkin sorusunun ve gecikme faizi sorusunun cevabı ne peki ben özellikle size sorayım o zaman, sizden daha hakim değiliz konuya
-
@mühlet Terkin mahalline yetki devrini içeren şık doğru. Gecikme faizinde ise vuk un özel ödeme zamanlarını düzenleyen 112'nci maddesi gereği fazla ve yersiz ödenen vergilerle ilgili (hata) "tecil faizi oranında faiz" ibaresini içermesi nedeni ile sadece ikmalen tarhiyatta hesaplanması gerekiyor.
-
@mr-aday ben de ikmalen diye düşünüyorum, Kanun 112. maddede gecikme faizi hesaplanır dememiş, öyle demek istese gecikme faizi derdi. Sadece oranına atıf yapmış. Tıpkı gecikme faizinin gecikme zammı oranında alınması gibi
-
@minikistan Hocam 50küsür yaşında adam kanunu okuyup bilgilerini güncellediğini sanmıyorum. Uygulamada nasıl iş yapıyorsa ona göre cevaplamış da olabilir. Ben başkan ve müdür dememe rağmen adam böyle söyledi diyorum yani sadece müdür diye işaretleyip de kendi yaptığımı da doğru çıkartmaya çalışmıyorum umarım yanlış biliyodur
-
@bydaler başka bir dershane hocası da yazmış olabilir şimdi yorumu aradım bulamadım. Hakkını yemeyeyim durduk yere.
-
@idyah baskan maddesi sonradan eklenmis bilmiyor olabilir sizin yaptığınız dogru eminim ben yanls yaptım
-
@sikilaccisamatha vuk 120 (ek fıkra: 28/3/2007-5615/20 md.) ???