29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@gaye evet.
-
Belki bir kaç yıl sonra 1 2 soru iptal olabiliyor ama iş işten geçiyor atı alan üsküdarı geçiyor
-
@dzndr hocam hata düzeltme ve ikmalen yaptım bende valla attığınız ıyi oldu itiraz edilmeli soruya birde şart subjektif isleme
-
@dzndr işlem yönergesine kadar inersek oohoo özelgeleri de göz önünde bulundurmak lazım o zaman. sınav anında çok düşünmediğim bir soru idi sadece ikmalen tarh dedim geçtim
-
@numerusclauses hocam soru üzerinden sapma olmaz ders üzerinden olur. mesela idarede genel ortalama düşük ve siz iyi yapmışsanız sapmadan puan gelir
-
@toranj hocam emin misiniz az önce tam tersini söyledi bir arkadaş
-
@gaye yine olmazdı . Memur yapılan işleme dahil olsaydı subjektif olurdu . İdare tek yanlı karar veriyor. Verdiği cezanın konusu belli. Subjektif olması için memur işleme katılmalı
-
Ösym nin işlem yönergesini dikkate alacağını sanmıyorum nasılsa her yıl değişen bir şey. Soruda yanlışlık yok bana göre yorum katmadan basit bir şekilde düşünmek gerekiyordu
-
@nopainnogain anladim hocam. ben yine de ikna olamiyorum ama. haklisiniz muhtemelen. garip bir soruydu.
-
@numerusclauses ben bu şekilde biliyorum hocam soru bazında sapma da bana mantıken çok mümkün gelmiyor
-
@toranj anladım tesekkür ederim
-
Kemal gözler idare hukuku dersleri eylül 2014 konu kitabı sy 286-288, şart işlem ve inşai işleri de görevden çıkarma işlemlerini bu kapsama almış.Örnek olarak vatandaşlıktan çıkarmayı vermiş.
-
@çıkmadıkcandan bunu ben de bilmiyordum hocam teşekkürler
-
@gaye hocam büyük ihtimalle disiplim cezası sonucu memuriyet sona erdiği için kafanız karışıyor ki sanırım tam da bunu istemişler. ne olursa olsun bir statüden çıkış var bu şart işlemdir.
-
@toranj evet hocam. dogru soyluyorsunuz.
-
@nopainnogain rica ederim hocam. olay şurda düğümleniyor örneğin özürsüz olarak 2 gün işe gitmedim . bunun cezası nedir aylıktan kesme . misal sen de gitmedin bunun cezası da nedir aylıktan kesme .yani ilgilisine göre değişmiyor. ancak sen devletle bir anlaşma yapıp işe gitmemenin cezasını kınama yapsaydın . o zaman subjektif olurdu .
-
@gaye hocam ben de subjektif demistim aklimda oyle kalmis simdi baktim subjektif isleme tayin ornegi verilmis kaynak kitabimda. Benim aklimda hep ilk atama nesnel meslekten cikarma subjektif gibi kalmis ama baktim kaynagima oyle degilmis.
-
@kafdağınınarkası Tavsiyem Kanundan kopuk çalışmayın.
-
@pecheur O zaman yine iptal edilmeli çünkü bu tartışmalı bir soru.
-
@kafes66 ben de gecikme faizli soru da sıkıntı olduğunu düşünüyorum çünkü bir şey olması gerekenden daha sonra veya eksik olarak tahakkuk ettiriliyor ise daha sonra düzeltilen bu işlem sonucu yapılan tahakkuk ile vade arasında gecikme faizi çıkmalı tamam mükellefin aleyhine oluyor ama işin doğası gereği olmalı.