29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@geneldüğümler Hadi Bakalım Herşey Gönlünce olur inşallah..
-
Yardımcılıkla ilgili yine en makul değerlendirme bu gibi görünüyo
-
Mayıs haziran gibi adli hakimlik bekleyen bir tayfa var. Duyumları da var sanırım. Hakim yardımcılığı olursa haziran ayında ilan gelmesi mantıklı da.. Lakin idari yargı hakkında bunları söyleyebilir miyiz orası muamma işte..
-
@geneldüğümler hocam çalışmayı bırakmak yok.
Hep dediğim gibi bu sınav hepimize güzel bir temel kattı. Bunun üzerine hangi sınava giderseniz girin bunu anlayacaksınız. Özellikle kpss de baya etkisi olacak.
Ama hakimlikten vazgeçmek yok. Elinde sonunda bu sene çok ama çok büyük ihtimalle tekrar adlı idari yapılacak benimde duyduğum bu şekilde.
Ne olur o tayfaya bakmayın. Biz kardeşiz hepimiz. Birbirimizin kuyusunu kazmak yerine hep birbirimize destek olmalıyız.
Bakın milletler topla tüfekle yıkılmaz yıkılamazlar, milletler ancak aralarındaki kardeşlik bağı kalkıp herbiri kendi havasına suyuna düşünce yıkılır gider.
O tip insanlara karşı biz daha sıkı ve dik duracaz.Sizi üzmek isteyen insanlara fırsat vermeyin. Çalışın elinde sonunda büyük ihtimalle bu sene sınav olacak ama hadi olmadı diyelim. Hukukun en zor karşınıza çıktığı sınavdır hakimlik sınavı, bu sınava çalışmanız sizi diğer sınavlara özellikle kpss hukuka çok güzel bir şekilde hazırlar yine kaybınız olmaz yani.
Dediğim gibi durmayın her an çalışmaya devam..
Ben ve arkadaşlarım 7/24 yanınızdayız. Notu olmayan varsa bana özelden e mail atsın kul hakkı olmayan bir sürü not var bende ayrıca kendi el yazılı notlarım var hepsini atarım. Siz yeterki bırakmayın ve garibana ses mazluma nefes olmak için devam edin..
İnanın güzel günler çok ama çok yakındır..
Siz sadece dik durun vazgeçmeyin yeter..
Selametle değerli kardeşlerim..
-
@öğrenci şuan hiçbir duyum çok da sağlam değildir çünkü henüz daha mülakatlar yapılmadı süreç tamamlanmadı yeni bir alım düşünülmemiştir bile.Ama şunu da göz önüne almak lazım bu yılki hakimlik sınavında idari yargıya ayrılan kontenjan 100 kişiydi yeni bir alımda hakim yardımcılığı müessesi ile karşı karşıya kalacağız yani uzun süre hakim yardımcısı olarak geçecek bu süreçte idari yargıdan ilana da çıkılmaması durumunda hakim açığı nereden tedarik edilecek? Bence bakanlık bunu göz önünde bulundurarak yeni alımda idari yargıya da yer verecektir.
-
@olursaolur Aynen Öyle olacak Zaten. Güzel bir mantık yelpazesi açtınız.
Ayrıca şunu eklemek isterim hakimlik yardımcılığı bu 2 ay içinde netlik kazanıp açıklanacak. Ondan sonra çıkılacaksa Mart gibi ilana çıkılacak. -
@olursaolur Ben de sizin gibi düşünüyorum. Umarım öyle olur hocam.
-
@mehmetemir Aynen hocam yılmamak gerek haklısınız.Birkaç soru ile kaçırınca insan üzülüyor ama geçiyor sonra,devam etmek gerekiyor. Büyük konuşmak istemiyorum ama Kpss konusu benim için biteli çok oldu birdaha gireceğimi sanmıyorum, şu an çalıştığım kurumdan çok bir farkı olmayacak en azından iş tatmini konusunda. Ama tabi ki kpss ye girecek arkadaşlar için kesinlikle faydalı olacaktır bu süreç. Sizi de tebrik ederim mülakat aşamasından sonra da güzel haberlerinizi almak nasip olur inşallah
-
Önsezilerime göre, şubatta mülakat tarihleri belli olur, marta kadar evrak teslimi nisanda mülakatlar yapılıp biter, bayramdan önce açıklanır desek 22 haziranda hakimlik sınavı yapılabilir. İçinde idari hakimlik de olur inşallah
-
@geneldüğümler Allah razı olsun dualar hepimiz için....
-
Hadi Bakalım Hayırlı Uğurlu Olsun %100 Bilgi Geldi.
2.000 Kadro istenmiş Kesindir. Başka net olan bişi yok. -
@suigeneris hocam 2000 kisiyse idari de vardır değil mi içinde?
-
@rcknrl İşte nasıl olcak nasıl dağıtılacak? Sınav Haziran mı olur Aralık mı Bunları öğrenemedim.
Lakin 3 yıl yardımcılık sürecekse en azından 100-150 idari alım olması gerekir. -
@suigeneris 2019 icinde idari olsun da ona da raziyiz
-
Dostlar taban puanları bir arada görmek isterseniz şöyle bulunsun şurda;
-
Arkadaşlar,meclise dilekçe yazdım sınav tarihleri hakkında.Toplu imzaya açtım,girin üye olun sizde imzalayin...
-
@albertcamus Net maaş mı bunlar ?
-
@rcknrl Valla Razıyım Bende
-
@suigeneris, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
Hadi Bakalım Hayırlı Uğurlu Olsun %100 Bilgi Geldi.
2.000 Kadro istenmiş Kesindir. Başka net olan bişi yok.Bu kadro ıcınde ıdarı var mı acaba ya da sınav 2019 ıcın mı olacak ?Bızım gıbı yenıden calısmaya baslayanlara umut oldu su bilgi..Teşekkürler.
-
Bahsedilen 2000 kişilik alımın içinde umarım 150-200 kadar idari hakimlik için kontenjan ayrılmıştır.