29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
Rabbim böyle meslekleri özellikle makam sevdası olanlara kişisel tatminsizliklerini gideremeyip mesleği bunun aracı goreceklere adalet makamini boyundurugu haline getieeceklere değil hakedene nasip etsin etrafımda o kadar basit ufacık seylerde mesleğin vermiş olduğu gücü kullanmaya çalışan insanlar varki gördükçe memleketim hakkında üzülüyorum
-
@kubra111 hocam 2016 kolaydı bence vergim olsaydı direk kazanmıştım sınavı ve baya tecrübesizdim o zamanlar bu sene öncüllü sorular sınavı baya zorlaştırdı zannımca
-
@nocomment999 Hocam bu sapma olayindan bir sey olur mu onu anlamak icin soruyorum? Ben idare ve iyuk'u batirdim. Herkes batirdiysa yine iyi bi sey gibi.
-
bence sapmadan çok bişey gelmez arkadaşlar. sayıştay sınavıyla kesinlikle kıyaslanamaz bence ders sayıları, soru sayıları vs. belki netler çok yükseldikçe sapma etkili olabilir ama birbirine yakın ortalama netlerde etki etmez öyle çok
-
@kubra111 2016 sınavının gkgy daha zordu sanırım ortalama bundan daha düşüktür tahminen. Alan için bu sınavda öncüllü sorular sıkıntılıydı.
Anayasa 2018 sınavı çok kolaydı.
İdare 2016 daha kolaydı bence.
İyuk aşağı yukarı aynıydı iki sınavda da.
medeni ve medeni usul bu sınavda daha zorlayıcı gibiydi.
2016 borçlar ve cezası 2018 sınavına göre daha zordu.
Vergi 2016 daha kolaydı. en azından tartışmalı sadece 1 soru vardı
iktisat-maliye benim bu sınavda kötü ancak geneli 2016 sınavına göre daha iyi. -
@pablomu Hocam kisiden kisiye degisiyor biraz. Ben idare iyuk ve hmk diyorum ilk 3'e. Vergi de kolay degildi ama vergiye cok calismistim. Fire var baya ama ben husran bekliyordum acikcasi.
-
@gaye Standart sapma olayı herkes kötüyse iyiyi ayırt etme olayıdır
Sen orada batırırsın başkası öne geçer
Ama sen de başka alanı full yapmışsındır. Ona yetişme imkanın olur.
Tıpkı araba yarışlarındaki her tur başına yaptığın saniye gibi. 1 tur yavaşsındır öbüründe hızlı
Mesele farkın ne kadar olduğuSon ana kadar %10 bile olsa umudumuzu korumalıyız
Mesela benim hatırlamadığım sorular var. Yanlış kabul ediyorum ama belki de doğru bilememem. Kesin sonuca bağlı her şey
-
@toranj bence yanılıyorsun dostum bende öyle sanıyordum ama 2016da iki kisinin de 21 yanlısı var ama farklı kisimlardan. Birine 2 puan gelerek 79dan 81eçıkmış digerinin ise ham puani 78 iken 82ye cikmis 4 puan sapma gelerek. Yani baktığında cok yakınken sapma ile önüne gecilmis. Hatta tam olsun diye birazdan sayıları doğru bir sekilde atacağım net görün
-
Malum otobüs firmasından cam kenarı bilet aldım internet üzerinden bileti almaya yazahane ye geldiğimde numaranız değişti arka dörtlü cam kenarı dedi sistemsel hata dedi hemen yanındaki personel ağzından şu lafı kaçırdı orada savcı oturacak tabi itiraz ettim yerime geçtim hatta şu lafı duydum savcı arka dörtlü de mi oturur ?? Neyse savcı benden 20 dakika sonra binecek tabi arka dortluye geçecek pasazade aklımdan geçiriyorum firma mi bunu yaptı savcı mi ?? Neyse 25 yaşlarında bi genç geçti arka koltuğa göz ucuyla baktığımda ondan başkası olamazdı zaten benim olduğum alana da ters ters baktı tıpkı benim ona baktığım gibi nitekim çevirme de kimliğini vermedi ve ben savciyim dedi ben olsam savcı olduğumu söylemez verirdim zaten kim olsa arka dortludede gider dimi ??? Yok paşam öyle değil o iş biz mesleki etiği ve geçtim devlet kültürümüzü yitirmisiz belkide herkez yapmam der ama inanın birileri bunu yapıyor bunun gibi sayısız örneğim var yani bu tarz ufak şeylere tenezzül eden kişi mesleği ne olarak kullanır Allah bilir ?
-
@nocomment999 Evet hocam. Idare ve iyuk'tan beklentim yok zaten. Borclardan olabilir. Benim idare ve iyuk kotu diger herkes iyi mi yapmistir onu anlamak icin sordum. Bana cok zor geldi bu 2 ders.
-
Mülki amir yakınımın babasını polis ceviriyor bir gün ..o da oğlum kaymakam diyor...arayın diyor oğlunuzu memur bey
Bizimkinin tepkisi şu : Gerekli işlemleri yapın memur bey
Adam ol gazoz olma
-
-
2016dan yaptığım karşılaştırmaya göre bir sapma örneği
Birinin
gkgy 23-7
Ortak alan 32-3
Idari 24-11
Puanı 81.90 sıralama 376Diğer bir kisinin
Gkgy 24-6
Ortak alan 29-6
Idari 26-9
Puan 82.21 sıralama 343Sonuc olarak bakıldığında ham puanda yukardaki 79.3 aşağıdaki 78.8 iken sapma ile aşağıda yazdığım kisi öne gecmis.birine 2 diğerine 4e yakın sapma gelmiş. Yani biz ne desek de nereden sapma geleceğini öngöremeyiz yukarıdaki örnektede sanırım idari testi etkili olmus
-
Arkadaslar beni listeye ekleyin. 25 GY - 56 Alan
Çok calismistim. Daha iyisini yapabileceğimi İnanıyordum. Ama kısmet böyleymiş. Baraja yakın olduğumu düşünüyorum. Ya aşağı ya yukarı.
Ayrıca sıralama 250 i görürse, ilk 80 mülakata girer gibi geliyor bana.
Benim tahminim de bu şekilde olsun. -
Ya arkadaşlar surda netini fazla söyleyen hatırlamadığını doğru kabul eden varsa cidden yazıklar olsun eğer bu alan doğrula ri 60 üzeri olanlar doğru ise veya samimi ise pekte beklenti içine girmemek gerekir şahsi kanaatim inşallah bu mesleği de kendi geleceğini Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği olarak görenlerin kazanmasini isterim
-
Herkes nereden full ve 1 yanlış yapyığını söylerse tahmini olarak nerelerden az sapma geleceğini de tahmin edebiliriz. Mesela benim;
- Vatandaşlık, Anayasa, İYUK, Borçlar full
- İdare, Vergi Usul, Türk Vergi, Türkçe, Matematik, Tarih, İnk Tar. 1 er yanlış.
-
@kubra111 hocam listeyi yenileyebilir mısınız benim internet az yapamadım tekrar
-
@nocomment999 Anladim hocam. Benim idareden 4 yanlisim var diyelim 5 yanlisi olana gore sapmanin faydasi olur mu yine de bana burada. onu anlamak icin sordum. sag olun.
-
Bazı arkadaşlar bu sınavda ilandan sonra çalışmak için daha az zaman kaldığını paylaşmışlardı. Belki bu durum da sınav sonucuna etki edebilir.
-
@mehmedkemal herkez genel olarak iyi olanları değilde en fazla yanlış yaptığı 3 testi . Yazarsa daha kolay sonuca ulaşılabilir bence belki bi 20 kişi yazsa ortalama zor testler ortaya çıkabilir